EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Ήμασταν αμυντικά συνεπείς, ήταν και η Μπασκόνια σε κακή ημέρα"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά από το 75-50 επί της Μπασκόνια, λέγοντας πως ο Ολυμπιακός εκτέλεσε το πλάνο του, απέναντι σε μια ομάδα που είχε κακή βραδιά. "Δεν ανησυχώ για τον Χασάν Μάρτιν" είπε ο Έλληνας προπονητής.

Πολύ ευχαριστημένος από την συνολική εικόνα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της EuroLeague 2021/22 απέναντι στη Μπασκόνια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε πως θέλει να βλέπει από την ομάδα του να παίζει με ένταση και με συνέπεια και στην άμυνα και στην επίθεση. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων παραδέχθηκε πως οι Βάσκοι έκαναν κακή εμφάνιση, μίλησε για τον αγώνα με την ΑΕΚ που ακολουθεί, αλλά και για την κατάσταση του Χασάν Μάρτιν, για τον οποίο είπε πως δεν ανησυχεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

"Συγχαρητήρια στην ομάδα, στους παίκτες και στον κόσμο γι' αυτή την πρώτη νίκη. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εντός έδρας σε πρεμιέρα, έχεις πάντα πίεση. Η Μπασκόνια μιας νίκησε δύο φορές πέρυσι. Απόψε ήμασταν πολύ συνεπείς αμυντικά. Εκτελέσαμε το πλάνο ακριβώς όπως έπρεπε. Οι γκαρντ είχαν 13 αμυντικά ριμπάουντ, σημείο στο οποίο είχαμε δώσει έμφαση πριν από τον αγώνα και παρά το γεγονός ότι δεν σουτάραμε καλά από το τρίποντο, πήραμε με άνεση τη νίκη. Κλέψαμε πολλές μπάλες, πασάραμε πολύ και είχαμε 20 ασίστ, κάναμε τα σημαντικά πράγματα που χρειάζονται στο μπάσκετ.

Είναι η δουλειά μας να κοιτάζουμε και τις δύο πλευρές του γηπέδου. Έχουμε ταλέντο, ανεβάζουμε το σκορ, αλλά η άμυνα είναι πάντα σημαντικοί. Ήταν και η Μπασκόνια σε κακή ημέρα, έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ και περιφερειακά και στο ζωγραφιστό. Παίξαμε με επαφές στην άμυνα και δημιουργήσαμε συνθήκη που δεν τους ήταν ευχάριστη. Πρέπει να είμαστε αμυντικά συνεπείς για να έχουμε μια καλή χρονιά. Παίζουμε σε μιάμιση ημέρα με δύσκολο αντίπαλο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για να προετοιμάσουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά αυτή είναι η ζωή και η δουλειά μας. Είναι καλό ότι μοιράσαμε τον χρόνο συμμετοχής για να είμαστε αρκετά φρέσκοι και την Κυριακή.

Έχουμε και τον Ζαν-Σαρλ στο πέντε, δεν έχουμε πρόβλημα. Ο Μάρτιν ήταν καλά στο πρώτο μέρος, απλώς πήρε φάσεις στην κίνηση, ήταν λάθος των γκαρντ που του πάσαραν ενώ έπρεπε να επιτεθούμε από την αδύναμη πλευρά. Δεν έχει χάσει προπόνηση, οπότε δεν ανησυχώ για εκείνον".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ