ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μπαρτζώκας: "Η ομάδα πάνω απ' όλους"

"Η ομάδα πάνω απ' όλους" τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Δεν εμφανίστηκε και... "αποχαιρετά" ο Κινγκ

Ο 43χρονος προπονητής που αποτελεί τον μακροβιότερο Έλληνα προπονητή στην Α1 (σ.σ τα περισσότερα χρόνια συνεχούς παρουσίας μετράει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό) αρχικά σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Ολύμπια Λάρισας.
"Την τελευταία δεκαετία όταν οι αδερφοί Μαλάκοι πήραν την ομάδα στα χέρια τους, δημιούργησαν μια ομάδα πρότυπο σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της, το κοινωνικό της έργο και προσφάτως τα αποτελέσματα της.

Δαπάνησαν πολλά χρήματα, κόπο και χρόνο για την Ολύμπια Τώρα εμείς καλούμαστε να ολοκληρώσουμε μια πορεία ετών, όπως αξίζει στην ομάδα και στην πόλη που αγαπάει τον αθλητισμό.

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Αυτό που συμβαίνει φέτος στην Ολύμπια δενμπορεί να συγκριθεί με άλλα παραδείγματα του παρελθόντος. Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την εταιρία του προέδρου και κατ' επέκταση της ομάδας, αλλά εμείς -κατά τη δική μου γνώμη- πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους"



.

Για να συνεχίσει λέγοντας: "Πρέπει να είμαστε περήφανοι για ότι έχουμε καταφέρει στην Ολύμπια. Τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια νέα πρόκληση, πολύ διαφορετική από αυτή που θα συναντούσαμε αν τα πράγματα ήταν καλά.

Είχαμε βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα και είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τη θέση μας στα πλέι-οφ. Τώρα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας. Αυτό που θα μας ενδιαφέρει από εδώ και πέρα είναι το πώς θα είμαστε περήφανοι για αυτό που παρουσιάζουμε στο γήπεδο. Αυτό θα το πετύχουμε με το να παραμείνουμε ομαδικοί και συνεπείς στις αρχές μας"

.

Πόσο δύσκολος, όμως, είναι ο ρόλος του προπονητή υπό αυτές τις συνθήκες; "Στην ουσία η δουλειά του προπονητή είναι να διαχειρίζεται καταστάσεις και κρίσεις, είτε αυτές παρουσιάζονται μες στο παρκέ, είτε ξεφεύγουν από το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν είναι εύκολο... Έχουμε, όμως, καλούς χαρακτήρες στην ομάδα -ήταν άλλωστε ένα βασικό στοιχείο για την επιλογή τους- και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, ώστε να τελειώσουμε τη χρονιά με αξιοπρέπεια.

Προσωπικά από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα την ομάδα έχει βάλει τον εαυτό μου κάτω από την ομάδα. Και αυτό το παράδειγμα δίνω και τώρα. Η ομάδα είναι πιο σημαντική από τα πρόσωπα. Ακόμη και τώρα που βγαίνουν τα "εγώ" στην επιφάνεια κι η ομάδα βάλλεται, πρέπει να την κρατήσουμε πάνω από όλους"

.

"Αποχαιρετά" ο Κινγκ

Ο Μάικ Κινγκ δεν προπονήθηκε το πρωί της Δευτέρας, κάτι που σημαίνει ότι είναι ο πρώτος που αποχωρεί από την Ολύμπια Λάρισας.

Ο Αμερικανός γκαρντ ουσιαστικά αποτελεί παρελθον από τους "πορτοκαλί", που όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη βδομάδα βρίσκονται προ οικονομικού αδιέξοδου.

O Κινγκ, που είναι ο πρώτος σκόρερ των Λαρισαίων στο πρωτάθλημα, δεν ενημέρωσε για την απουσία του (σ.σ αντίθετα ο Τερέλ Καστλ που δεν γυμνάστηκε είχε πάρει άδεια μιας ημέρας), δείχνοντας τις προθέσεις του να μη συνεχίσει στην ομάδα.

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες, αν κι οι περισσότεροι περιμένουν να μάθουν από τη διοίκηση τις λεπτομέρειες για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.














TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ