ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Άρης-Ολύμπια Λάρισας: 62-46

Η άμυνα... γρανίτης του Άρη υποχρεώσε την Ολύμπια Λάρισας στην ήττα με 42-26. Κορυφαίος ο Νέλσον

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους αποδείχτηκε ο Σπένσερ Νέλσον που κράτησε την ομάδα στη δεύτερη περίοδο και σήμανε την αντεπίθεση των "κιτρίνων" στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα της Λάρισας από την άλλη φάνηκε επηρεασμένη από τα οικονομικά προβλήματα και τα όσα είχαν προηγηθεί, με αποτέλεσμα οι παίκτες της να μην παρουσιαστούν με την υψηλότερη δυνατή συγκέντρωση.

Η αστοχία και τα πολλά λάθη (17) αποδείχτηκαν αξεπέραστα εμπόδια για τους "πορτοκαλί" που είχαν για πρώτο σκόρερ τον Τερέλ Καστλ. Ο τελευταίος είχε την τιμητική του, καθώς πριν το παιχνίδι βραβεύτηκε για την τριετή προσφορά του στον Άρη, με τους φιλάθλους στο Αλεξάνδρειο να τον αποθεώνουν.

Ο αγώνας

Εν αντιθέσει με ότι αναμενόταν η Ολύμπια Λάρισας μπήκε πολύ δυναμικά στο παρκέ και επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της. Με όπλο την σκληρή άμυνα -σήμα κατατεθέν- οι "πορτοκαλί" πήραν ένα μικρό προβάδισμα.

Ο Τερέλ Καστλ κι ο Μάικλ Κινγκ ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην επίθεση και ουσιαστικά οδήγησαν την ομάδα τους σε ένα σερί 8-0 και στη συνέχεια στο 20-9 του ημιχρόνου.

Στη δεύτερη περίοδο οι αλλαγές του Αντρέα Ματσόν άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα. Μπορεί ο Σπένσερ Νέλσον να εξελίχθηκε σε αιχμή του δόρατος, ωστόσο οι Αργυρόπουλος και Ηλιάδης ήταν αυτοί που έδωσαν την απαιτούμενη ώθηση στον Άρη.

Οι Λαρισαίοι "χτυπήθηκαν" από... αστοχία (4/13 σουτ στη δεύτερη περίοδο) και μοιραία οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά. Αρχικά με το επιμέρους 14-4 ισοφάρισαν και στη συνέχεια έκλεισαν το ημίχρονο στο +2 (30-28), την ώρα που η Ολύμπια είχε μείνει στους 8 πόντους σε δέκα αγωνιστικά λεπτά.

Το "28" του ενεργητικού αποδείχτηκε... καταραμένο νούμερο για την Ολύμπια Λάρισας που "κόλλησε" και μοιραία έχασε την επαφή με το σκορ. Οι παίκτες του Αντρέα Ματσόν δεν έχασαν την ευκαιρία να χτίσουν μια σημαντική διαφορά κι έτσι με δύο σερί τρίποντα των Κλαρκ-Νέλσον έκαναν το 38-28.

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο υπόλοιπο της περιόδου με τις προσπάθειες των Κολώκα-Καστλ να μην... πιάνουν τόπο, με αποτέλεσμα η λήξη της τρίτης περιόδου να βρει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 50-37.

Στην τελευταία περίοδο διατηρήθηκε το ίδιο σκηνικό. Ο Άρης κράτησε την ίδια αμυντική αποτελεσματικότητα και ουδέποτε απειλήθηκε από την άστοχη Ολύμπια Λάρισας.

Ο Αγαδάκος ήρθε από τον πάγκο για να δώσει τις λύσεις, βοηθώντας τους Σπένσερ και Κλαρκ που είχαν "μιλήσει" στην αρχή του δεκάλεπτου. Το αποτέλεσμα; Το τελικό 62-46.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 9-20, 30-28, 50-37, 62-46

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 13 (1), Νέλσον 18 (2), Μπετς 4, Σέκουλιτς 6, Αργυρόπουλος 7 (1), Ηλιάδης 8 (1), Χρυσικόπουλος, Μούρτος, Παπανικολάου, Αγαδάκος 6, Μπάρλος.

Ολύμπια Λάρισας (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 14 (2), Κινγκ 12 (1), Σούλτζε 7, Σπανός, Σιγκούνας, Μπέλσερ 4 (1), Γιαννουλάκος, Μπατής, Αριγκμπάμπου 2, Κολώκας 7 (1), Καραποστόλου, Παπαϊωακείμ.

Για τα στατιστικά του αγώνα του Άρη με την Ολύμπια πατήστε εδώ

Ματσόν: "Γίναμε πιο δυνατοί"

Μετά το τέλος του ματς ο Αντρέα Ματσόν σχολίασε: "Σαν ομάδα συναντήσαμε μία πολύ δύσκολη περίοδο –από τις 10 Ιανουαρίου σχεδόν- από τραυματισμούς και προβλήματα φυσικής κατάστασης. Αυτά τα προβλήματα μας βοήθησαν όμως να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Η Ολύμπια ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι στον σωστό δρόμο. Βιαστήκαμε και κάναμε κάποια χαζά λάθη. Αλλά είναι πραγματικά πολύ σημαντικό ότι μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε μόλις 26 πόντους.

Ήταν πολύ καλό ότι ο Παπανικολάου έπαιξε πάνω από 21΄ και ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα όλοι μαζί. Δυστυχώς έχουμε λίγες μέρες μέχρι την Πέμπτη κι εύχομαι να πάνε όλα καλά"

.

Για το αν θα παίξει ο Ράιτ την Πέμπτη με τον ΠΑΟΚ είπε: "Δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση αλλά και του ιατρικού τιμ που έκρινε ότι ο Ράιτ είναι εκτός φόρμας. Λογικά την Τρίτη το βράδυ ή την Τετάρτη το πρωί θα ξέρουμε και θα αποφασίσουμε".

Για τους 46 πόντους που δέχθηκε η ομάδα του δήλωσε: "Είχαμε διάθεση να παίξουμε άμυνα όπως για παράδειγμα ο Αργυρόπουλος πάνω στον Κινγκ που τον έπαιξε πολύ καλά".

Μπαρτζώκας: "Θα μείνω ως το τέλος"

Από τη μεριά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη για την δίκαιη νίκη του. Εμείς για 15΄ είχαμε συγκέντρωση και κάναμε ότι είχαμε πει.

Στα υπόλοιπα 25΄ θεωρώ ότι δεν ήμασταν στο γήπεδο. Τόσο με λάθη μας όσο και με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε ο Άρης και κέρδισε δίκαια".

Αναφερόμενος στα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα της ομάδας συπλήρωσε: "Οι ιδιοκτήτες μας είναι 10 χρόνια στην ομάδα και την έφεραν στο επίπεδο που την έφεραν. Εγώ είμαι περήφανος που είμαι προπονητής της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Θα είμαι εδώ ως το τέλος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Δεν ξέρω για τα παιδιά. Τα γεγονότα είναι πολύ πρόσφατα. Οι εξελίξεις είναι κοντά. Δεν ξέρω ποιοι θα μείνουν στην ομάδα να τελειώσουμε την χρονιά με αξιοπρέπεια"

Ο Τερέλ Καστλ πρόσθεσε: "Πρώτα από όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη. Έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Είχαμε την αναμέτρηση στα χέρια μας στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά δεν συνεχίσαμε ανάλογα.

Χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στην τρίτη περίοδο που ήταν περίπου 15 πόντοι. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της χρονιάς στην τρίτη περίοδο και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε.

Είχαμε ένα καλό αγωνιστικό πλάνο που λειτούργησε στην αρχή του αγώνα αλλά τα χαμένα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο μας κόστισαν. Είμαι περήφανος για το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Παίξαμε σε ένα δύσκολο γήπεδο και προσπαθήσαμε.

Σε όλη μου την καριέρα στον Άρη η υποστήριξη που είχα από τους φίλους της ομάδας και ειδικά του Super 3 ήταν εκπληκτική, ενώ είχα καλή συνεργασία και με τον κόουτς Ματσόν. Απόλαυσα την παρουσία μου στον Άρη. Αισθάνομαι ότι είναι σαν την οικογένειά μου.

Εμείς ήρθαμε να παίξουμε. Ότι έχει να κάνει με το διοικητικό το αφήνουμε στα γραφεία και θα δούμε αργότερα τι θα γίνει"







.

Τέλος ο Σπένσερ Νέλσον υπογράμμισε: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Η Ολύμπια ξεκίνησε καλά με μας να εγκλωβιστήκαμε αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο καταφέραμε με κλειδί την άμυνα να την εγκλωβίσουμε στους 26 πόντους και κερδίσαμε"
















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ