ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δεν πρέπει να δώσουμε αιφνιδιασμούς στην Ούνικς Καζάν"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο αεροδρόμιο
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο αεροδρόμιο PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο έλεγχος του ρυθμού χαρακτηρίστηκε ως το μείζον για να έρθει η νίκη επί της Ούνικς Καζάν, από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, πριν από την αναχώρηση της αποστολής για τη Ρωσία.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου με προορισμό τη Ρωσία, όπου την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 δοκιμάζεται απέναντι στην Ούνικς Καζάν.

Πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέφερε αρχικά, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για το κουραστικό ταξίδι και τα σημεία - κλειδιά της αναμέτρησης: "Πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο ταξίδι και όλα αυτά, γιατί είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στην δυναμικότητα του αντιπάλου μας. Η Ούνικς είναι μία ομάδα που είναι πολύ καλή επιθετικά. Είναι μια ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εκτός του ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, έχει ψηλούς που αμύνονται πολύ καλά και περιφερειακή γραμμή που σκοράρει και επιτίθεται πολύ καλά. Είναι προφανές πως πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα, δεδομένου πως είναι η πρώτη ομάδα στα κλεψίματα στην Ευρωλίγκα. Δεν πρέπει να τους δώσουμε παιχνίδι στον αιφνιδιασμό, για να έχουμε τύχη να κερδίσουμε".

Για το αν η συγκέντρωση και ο ρυθμός θα είναι το μείζον για να έρθει η νίκη σχολίασε: "Πάντα είναι σημαντικά στοιχεία αυτά στο μπάσκετ. Θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας. Αν τους δώσεις κατοχές και φύγουν στο transition, μετά είναι δύσκολο να ακολουθήσεις στο παιχνίδι. Πρέπει να έχεις υπομονή, να προστατεύσεις τη μπάλα και να κάνεις καλές επιλογές στην επίθεση, έτσι ώστε να μην τους δώσεις την ευκαιρία να ανοίξουν το παιχνίδι".

Για την σταθερά ανοδική πορεία της Ούνικς και αν αυτή οφείλεται και στην υπομονή που έδειξαν άπαντες στην ομάδα, τόνισε: "Για όλες τις ομάδες ισχύει αυτό. Οι αντίπαλοί μας έχουν καλό προπονητή, έχουν πολύ καλό υλικό, έχουν ταλαντούχους παίκτες και έκαναν και μια δύο προσθήκες καλές. Οπότε είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Έχει αρκετούς Αμερικανούς και δεν είναι τυχαία η έως τώρα βαθμολογική συγκομιδή της".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον Αμερικανό φόργουορντ, της ρωσικής ομάδας, Τζον Μπράουν, είπε: "Βάζει φοβερά τα χέρια του στη μπάλα. Παίζει με μεγάλη ένταση στην άμυνα. Στην ουσία είναι ένας παίκτης που αμύνεται σε πέντε θέσεις. Παίζει τελείως ανορθόδοξα όσον αφορά το που βάζει το σώμα του, τα χέρια του… Είναι, όμως, πάρα πολύ καλός παίκτης και πολύ χρήσιμος".

Γουόκαπ: "Να προστατεύσουμε την μπάλα"

Από την πλευρά του, ο Τόμας Γουόκαπ ανέφερε: "Προφανώς αυτή τη στιγμή παίζουν πάρα πολύ καλά. Σουτάρουν με καλά ποσοστά, παίζουν με πολύ δύναμη και επιθετικότητα, οπότε το να προστατεύσουμε τη μπάλα είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα. Η Ούνικς είναι πολύ αθλητική ομάδα, έχει ταχύτητα, εκτελεί γρήγορα. Γι αυτό όπως είπα και πριν θα πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα, να σταματήσουμε το transition παιχνίδι τους, να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα και να τους αναγκάζουμε να παίζουν στο πέντε εναντίον πέντε" ενώ συνέχισε, απαντώντας σε ερώτηση για τον παίκτη - κλειδί της Ούνικς Καζάν:

"Έχουν πολλούς παίκτες που θα μπορούσα να πω. Σίγουρα τα γκαρντ τους είναι ικανά για τα πάντα στην καλή τους βραδιά. Γι αυτό το λόγο δεν πω έναν παίκτη, αλλά πως το κλειδί θα είναι να κρατήσουμε χαμηλά όλους τους περιφερειακούς της. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό".

Τέλος, όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στην επίθεση, τόνισε: "Θα πρέπει να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα. Αν το κάνουμε αυτό θα πάμε σε καλές επιλογές και όλα θα πάνε καλά".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ