ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δεν είμαστε εκδρομικός σύλλογος για να πούμε ότι πετύχαμε ήδη την αποστολή μας, θέλουμε να πάμε στο Final Four"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ενόψει του Game 2 με την Μπαρτσελόνα (26/4, 22:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι ο Ολυμπιακός δεν θεωρεί ότι πέτυχε κάτι νίκησε στο Game 1, παρά η αποστολή θα κριθεί πετυχημένη αν προκριθεί στο Final Four.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ξεκάθαρος: Ο Ολυμπιακός χαίρεται πού έκανε το μπρέικ στο Game 1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ενόψει του Game 2 όμως (26/4, 22:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) δεν θεωρεί ότι πέτυχε ήδη την αποστολή του σε αυτό το ταξίδι. Επιτυχία θα είναι η πρόκριση στο Final Four.

Αποστολή Βαρκελώνη: Χάρης Σταύρου

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας παράλληλα την σημασία που είχε ότι όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο Game 1 πρόσφεραν πράγματα.

Αναλυτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

Για το αν είναι λογικό να υπάρχει χαλάρωση μετά το μπρέικ στο Game 1 της σειράς: "Αυτό είναι ξεκάθαρα κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. Από την αρχή η φιλοσοφία μας ήταν ότι ήρθαμε για το πρώτο παιχνίδι. Τώρα κοιτάμε το δεύτερο. Δεν έχουμε σκεφτεί ότι είναι σειρά, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούμε να περνάμε στους παίκτες. Οι σειρές είναι μεγάλες, απρόβλεπτες και υπάρχουν πάντα ανατροπές. Αυτό έχει δείξει η ιστορία και η εμπειρία και εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο στο αυριανό παιχνίδι και να κερδίσουμε".

Για το τι σημαίνει η νίκη στο Game 1 και αν μειώνει λιγότερο το άγχος, αφού το ταξίδι θεωρείται ήδη πετυχημένο: "Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε στο ότι το ταξίδι είναι πετυχημένο, δεν είμαστε εκδρομικός σύλλογος. Εμείς θέλουμε να πάμε στο Final Four. Η αποστολή θα είναι πετυχημένη αν πετύχουμε αυτό.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ησυχάσουμε και να θεωρήσουμε ότι φέραμε εις πέρας στην αποστολή. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι. Και χθες ήταν δύσκολο. Η Μπαρτσελόνα είναι εκπληκτική ομάδα, με εμπειρία, γεμάτη σε όλες τις θέσεις. Για να κερδίσεις πρέπει να παίξεις πολύ καλά να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και αυτό δεν είναι εύκολο".

Για το μεγάλο ροτέισον που έκανε σε μία περίοδο που συνήθως αυτό κλείνει και αν αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού: "Νομίζω ότι όλη την χρονιά προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό. Οι τραυματισμοί δεν μας άφησαν να διαχειριστούμε την κατάσταση όπως έπρεπε. Τώρα έχουμε περισσότερους παίκτες, είναι μόνο ο Κώστας εκτός ροτέισον. Πιστεύουμε ότι όποιος παίκτης φοράει την φανέλα της ομάδα και με βάση την εικόνα της προπόνησης δείχνει ότι πρέπει να παίξει θα παίζει. Δεν ξέρω αν για κάποιους ήταν έκπληξη ότι ο Σίκμα έπαιξε 17 λεπτά. Θυμίζει ότι είναι πολύ καλός παίκτη, που έχει παίξει σε αυτό το επίπεδο, στις προπονήσεις ήταν πολύ καλός και δεν είχα λόγο να μην τον εμπιστευτώ".

Για το αν είναι χαρακτηριστικό της ομάδας η ετοιμότητα των παικτών που δεν έπαιζαν πολύ: "Θα μπορούσαμε να το πούμε κι έτσι,. Το γεγονός ότι είμαστε 4-4.5 χρόνια στην ομάδα, κατά κάποιο τρόπο έχουμε επιβάλλει κάποιες αρχές. Λένε ότι όλοι είναι χρήσιμοι. Όλοι κάνουν προπόνηση. Πάντα ασχολούμαστε με τους παίκτες που δεν παίζουν πολύ, οι προπονητές τους κάνουν πάντα έξτρα προπόνηση και συχνά μας βοηθούν πολύ και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Γενικά υπάρχει μία διάθεση από όλους, καταλαβαίνουν σε ποιον σύλλογο είναι, ποιες είναι οι απαιτήσεις και όλοι θέλουν να συνεισφέρουν όσο περισσότερο μπορεί για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας".

Για την κατάσταση του τραυματία Φιλίπ Πετρούσεβ και του ασθενή Κώστα Παπανικολάου: "Η μαγνητική του Πετρούσεβ ήταν καθαρή. Δεν θα κάνει προπόνηση σήμερα (25/4), αλλά δεν έχει συνδεσμικό πρόβλημα ή κάποιο κάταγμα. Θα δούμε αν θα παίξει αύριο (26/4). Ο Παπανικολάου είναι στην Ελλάδα, ελπίζουμε να τον έχουμε στον Πειραιά"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ