ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Οι τρεις πρώτες προσθήκες και οι πέντε που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν

Ο Γιασικεβίτσιους σε στιγμιότυπο από αγώνα της Μπαρτσελόνα στην EuroLeague
Ο Γιασικεβίτσιους σε στιγμιότυπο από αγώνα της Μπαρτσελόνα στην EuroLeague PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ριζικές αλλαγές εν όψει για τη Μπαρτσελόνα, με τον ισπανικό Τύπο να μιλάει για αρκετές, τουλάχιστον πέντε, αποχωρήσεις αλλά και για τρεις "κλεισμένους" εν όψει της σεζόν 2022/23.

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η σεζόν ήταν επιτυχημένη. Για τον Νίκολα Μίροτιτς, αποτυχημένη. Στη Μπαρτσελόνα υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στον προπονητή και σε αρκετούς παίκτες και οι δύο χαμένοι στόχοι, η EuroLeague και το ισπανικό πρωτάθλημα, φαίνεται πως θα οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ από τη στιγμή που ο Λιθουανός προπονητής έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και θα συνεχίσει να είναι το απόλυτο αφεντικό.

Με τον Νικ Καλάθη να έχει ετοιμάσει βαλίτσες για να αποχαιρετήσει τη Βαρκελώνη, μόλις βρει την χρυσή τομή για να σπάσει το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023, η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί έναν καλό πόιντ γκαρντ και αυτή θα είναι η προτεραιότητά της. Για την ακρίβεια, αυτή ήταν η προτεραιότητά της, καθώς όπως αναφέρουν εδώ και αρκετές εβδομάδες media από την Ισπανία, ο Τόμας Σατοράνσκι (31, 2μ.01) είναι ο εκλεκτός μετά από μία εξαετία στο NBA στην οποία είχε 6.9 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 4.1 ασίστ ανά 22.2 λεπτά σε 388 αγώνες με τους Γουίζαρντς, τους Μπουλς, τους Πέλικανς και τους Σπερς.

Ένας μέσα, ένας έξω λοιπόν στον άσο και από εκεί και πέρα, κλεισμένοι θεωρούνται ο Γιαν Βέσελι που μετά από μία οκταετία αποχωρεί από την Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρμπαχτσε και ο 23χρονος ύψους 2μ.06 φόργουορντ της Άλμπα Βερολίνου, Όσκαρ ντα Σίλβα.

Στην έξοδο βρίσκονται επίσης ο Μπράντον Ντέιβις που έχει συνδεθεί με την Αρμάνι Μιλάνο, ο Ρόλαντς Σμιτς που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Μπασκόνια, ο Νίκολας Λαπροβίτολα και ο Κόρι Χίγκινς. Όπως αναφέρει το Encestando, συμβόλαια έχουν για ακόμα μία σεζόν και οι Πιερ Οριόλα, Άλεξ Αμπρίνες, Κάιλ Κούριτς, Σερτάτς Σανλί και από αυτούς, είναι πιθανό κάποιος ή κάποιοι επίσης να αποχωρήσουν. Ειδικά ο Τούρκος σέντερ χαρακτηρίζεται ως "φιάσκο" από τον ισπανικό Τύπο, ενώ κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις σηκώνει αρκετή συζήτηση για το πως την διαχειρίστηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ LIGA ENDESA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ