ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα και Μίροτιτς σε οριακό σημείο με ορατή τη ρήξη στη σχέση τους

Μπαρτσελόνα και Μίροτιτς σε οριακό σημείο με ορατή τη ρήξη στη σχέση τους
©FCBBASKET

Το ψαλίδι που μπορεί να φτάσει στο 50%, είναι πιθανό να οδηγήσει τον Νίκολα Μίροτιτς εκτός Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν.

Η είδηση της επερχόμενης μείωσης στον προϋπολογισμό της Μπαρτσελόνα δεν ήταν κάτι που προέκυψε σήμερα. Ήταν κάτι που οι παράγοντες του συλλόγου είχαν αποφασίσει εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο φαίνεται πως στο ποσό που αναφέρεται (8-11 εκατομμύρια ευρώ), η προτεραιότητα είναι το συμβόλαιο του Νίκολα Μίροτιτς.

Ο 32χρονος φόργουορντ λαμβάνει ένα ποσό που ξεπερνάει τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, η χρονιά του κοστίζει περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ στους Καταλανούς και όπως αναφέρει η SPORT, η Μπαρτσελόνα τον έχει ήδη ενημερώσει για τις προθέσεις της οι οποίες είναι μείωση που μπορεί να φτάσει το 50%.

Με δεδομένο ότι ο Μίροτιτς θεωρείται ένας από τους δύο κορυφαίους φόργουορντ της Ευρώπης μαζί με τον Σάσα Βεζένκοβ, το ενδεχόμενο να δεχθεί τέτοιο ψαλίδι στις αποδοχές του δεν μοιάζει το πιο πιθανό. Ο Μαυροβούνιος σταρ δεν έχει απολαύσει την τελευταία διετία και το γεγονός ότι τίθεται θέμα αναπροσαρμογής του συμβολαίου του σε τέτοιο βαθμό, τον προβληματίζει. Ειδικά από τη στιγμή που γύρισε στην Ευρώπη από το NBA και πήγε στην αιώνια αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ, των Μπουλς, των Πέλικανς και των Μπακς είχε φέτος 15.4 πόντους (60.3% στο δίποντο, 39.2% στο τρίποντο, 80.4% στις βολές), 4.3 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 16.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 24:58 σε 29 αγώνες της EuroLeague. Στον κρίσιμο ημιτελικό του Final Four ωστόσο, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, είχε 3 πόντους από 1/10 σουτ.

Σε περίπτωση που ο Μίροτιτς βγει στην αγορά ως free agent, είναι δεδομένο ότι θα γίνει το πιο καυτό όνομα του καλοκαιριού. Και για ομάδες της EuroLeague, πιθανότατα και για ομάδες του NBA στο οποίο ίσως ο 32χρονος σκόρερ να μην έχει κλείσει την πόρτα.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ