NBA

Μπάρκλεϊ στον Τζα Μοράντ: "Πρέπει να μεγαλώσεις και να πάψεις να συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθιος"

Μπάρκλεϊ στον Τζα Μοράντ: "Πρέπει να μεγαλώσεις και να πάψεις να συμπεριφέρεσαι σαν ηλίθιος"

Ο Τσαρλς Μπάρκλεί έστειλε -μέσω τηλεοπτικής εκπομπής- το δικό του μήνυμα και με το δικό του (ξεχωριστό) τρόπο στον Τζα Μοράντ, μετά το σάλο που προκάλεσε ο άσος των Μέμφις Γκρίζλις σε ολόκληρη την κοινότητα του ΝΒΑ.

Το NBA εξακολουθεί να ταλανίζεται από τα πρόσφατα καμώματα του Τζα Μοράντ,, που εμφανίστηκε με όπλο σε νυχτερινό κέντρο του Ντένβερ και μάλιστα το έδειξε σε live σύνδεση στο Instagram. Όχι μόνο επειδή έκανε ό,τι έκανε, αλλά γιατί είχε πάρει το όπλο από το Τενεσί στο Κολοράντο και γιατί το είχε στο αεροπλάνο της ομάδας, γεγονός το οποίο αντιτίθεται φυσικά με τους κανονισμούς της Λίγκας.

Πέραν του παραπτώματος και της τιμωρίας του παίκτη, η περιπέτεια του Μοράντ έχει απασχολήσει και σε ανθρώπινο επίπεδο αρκετές προσωπικότητες του ΝΒΑ. Έτσι μετά τον Σακίλ Ο'Νιλ, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και μ' ένα -μάλλον πατρικό- ένστικτο έστειλε το μήνυμά του στον Μοράντ. Ο 60χρονος, πλέον, θρύλος των Σίξερς και των Σανς, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, μαζί με τον Σακίλ, τον Έρνι Τζόνσον και τον τζαμάλ Κρόφορντ, προτρέποντας τον Μοράντ να "μεγαλώσει και να ωριμάσει".

"Το να βλέπεις ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια του πρωταθλήματος να εμπλέκεται σε τρία περιστατικά με όπλα, είναι πέρα από τα όρια. Ελπίζω το παιδί αυτό να μεγαλώσει και να αρχίσει να περιστοιχίζεται από καλύτερους ανθρώπους. Αρχίζω να καταλαβαίνω τη σιωπή του Άνταμ Σίλβερ (κομισάριος του ΝΒΑ), ενώ οι Γκρίζλις λένε: "είναι εκτός και θα παραμείνει για τουλάχιστον τέσσερα ματς. Δεν πρόκειται να τον αρπάξουμε από το χέρι και να τον πετάξουμε μέσα". Είναι 23 ετών, όλοι είμαστε ηλίθιοι στα 23 μας. Δεν θα προσποιηθώ ότι στην ηλικία του, δεν έκανα ηλίθια πράγματα. Αλλά ο Τζα Μοράντ πρέπει να μεγαλώσει και να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν ηλίθιος. Δεν είναι όλο το φταίξιμο δικό του, έχει να κάνει και με τους ανθρώπους γύρω του", ανέφερε ο Μπάρκλεϊ, τραβώντας κι άλλο την... περόνη:

"Τον επόμενο χρόνο πάει για νέο συμβόλαιο, θα κοστίζει 231 εκατομμύρια δολάρια για μια πενταετία. Δεν μπορείς να τα π@δάς όλα αυτά! Είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Λίγκας, ένα από τα πιο λαμπερά πρόσωπα και δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν βλάκας. Το να είσαι διάσημος δεν είναι καθόλου εύκολο, ιδίως στις μέρες μας με όλα αυτά τα social media και τις κάμερες., αλλά πρέπει να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου. Λυπάμαι, γιατί δεν το γνωρίζω τοι παιδί. Μ' αυτό που έκανε π@δάει και την ομάδα του. Όταν είσαι ο καλύτερος παίκτης και αποβάλλεσαι με τέτοιο τρόπο πληγώνεται όλη η ομάδα. Όταν χρειάζεσαι μονίμως ένα όπλο πάνω σου, μάλλον πηγαίνεις σε λάθος μέρη. Πρέπει να είσαι απολύτως υπεύθυνος όταν κουβαλάς όπλο και δεν το βγάζεις, παρά μόνο για να εξασκηθείς".

TAGS NBA ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ