MUNDOBASKET 2023

Μπάνκι: "Μεγάλη η απογοήτευση, η καρδιά μας ράγισε, όμως φτάσαμε στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου"

Μπάνκι: "Μεγάλη η απογοήτευση, η καρδιά μας ράγισε, όμως φτάσαμε στις οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου"
FIBA.BASKETBALL

Σκασμένος ο Λούκα Μπάνκι, δήλωσε ότι η καρδιά των Λετονών ράγισε από την ήττα από τη Γερμανία στα προημιτελικά του MundoBasket 2023.

Αν τον έπιανες απο τη μύτη θα έσκαγε. Ο Λούκα Μπάνκι ήταν ακραία απογοητευμένος μετά από την ήττα της Λετονίας από τη Γερμανία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο εξήγησε ότι η ομάδα του έκανε σπουδαία πορεία στο τουρνουά και φυσικά έβγαλε το καπέλο στη Γερμανία για την ποιότητα και το βάθος της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι:

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, όμως δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα. Πετύχαμε πολλά με το στιλ μας, δείξαμε την ταυτότητά μας, παίξαμε στη Τζακάρτα, ήρθαμε στη Μανίλα, ήμασταν μαζί με τις υπόλοιπες επτά καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό με κάνει περήφανο.

Στις αρχές της τέταρτης περιόδου ο αντίπαλος βρήκε λύσεις, σκόραρε με τον Φραντς Βάγκνερ. Ίσως κάποιοι ξεχνούν ότι η Γερμανία έχει τέσσερις NBAers. Θεωρώ ότι κάναμε καταπληκτική δουλειά, όμως με τέτοιους αντιπάλους, μπορεί να συμβεί αυτό που έγινε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ξέρετε, θα πάμε στις λεπτομέρειες, δεν είμαστε άψογοι

Πιστεύω ότι η κατεύθυνσή μας είναι ξεκάθαρη. Ήρθαμε με ένα καλό γκρουπ νεαρών και βετεράνων, έμπειρων παικτών που ταίριαξαν πολύ καλά μεταξύ τους. Βοήθησαν πολύ τους νεαρούς οι μεγαλύτεροι, πρέπει τώρα να πάμε μπροστά. Ο επόμενος στόχος είναι το αύριο, έχουμε ακόμη έναν αγώνα και ακόμη έναν αγώνα. Έχουμε την ευκαιρία για να αντιμετωπίσουμε δύο από τις επτά καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η καρδιά μας ράγισε, όμως πρέπει να παίξουμε και να παίξουμε καλά. Όταν αντιμετωπίζεις τους καλύτερους, τότε βελτιώνεσαι και αυτή η χώρα δεν είχε τέτοιες ευκαιρίες".

Ο Ντάβις Μπέρτανς, από την πλευρά του, είπε πως: "Είμαι υπερβολικά περήφανος γι' αυτή την ομάδα. Παλέψαμε σε κάθε ματς, βάλαμε τους εαυτούς μας σε αυτή τη θέση επειδή παίζαμε σωστά, ως ομάδα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε σήμερα στο φινάλε. Όταν ήρθαμε εδώ, ο στόχος ήταν να τα δώσουμε όλα σε κάθε αγώνα. Είχαμε πολλά φιλικά στη χώρα μας, ο αδελφός μου το είχε πει, ότι θα κάνουμε τα πάντα. Κάθε παιδί στα αποδυτήρια το έκανε αυτό. Ουδείς σκέφτεται το μέλλον του μετά από αυτό το τουρνουά, έχουμε ακόμα δύο αγώνες. Χωρίς τον Ζάγκαρς δεν θα ήμασταν στο παιχνίδι. Θέλουμε τώρα ακόμα δύο νίκες.

Είναι ωραίο να βλέπεις μικρές χώρες να βρίσκονται σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα γυρίσουμε με γλυκόπικρη γεύση. Ήταν μία καλή ευκαιρία να δείξουμε την ταυτότητά μας αυτό το τουρνουά. Για εμάς ήταν κάτι σαν το πρώτο μας μεγάλο ραντεβού με το υψηλότερο επίπεδο του μπάσκετ. Πιστεύω ότι οι οπαδοί μας θα είναι περήφανοι για τους παίκτες μας, όπως είμαστε περήφανοι εμείς με την υποστήριξή τους στη Τζακάρτα και εδώ".

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ