EUROLEAGUE

Mozzart Sport: "Στο Βελιγράδι το Final Four του 2022, αντί του Βερολίνου"

Mozzart Sport: "Στο Βελιγράδι το Final Four του 2022, αντί του Βερολίνου"
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Σύμφωνα με σερβικό δημοσίευμα, η EuroLeague Basketball είναι έτοιμη να μεταφέρει το Final Four του 2022 από το Βερολίνο στο Βελιγράδι.

Η (νέα) έξαρση της πανδημίας ανά την Ευρώπη και δη στη Γερμανία έχει αλλάξει τα δεδομένα στον αθλητισμό, με τις χώρες -τη μία μετά την άλλη- να αναπροσαρμόζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτή τη λεπτομέρεια έχει σπεύσει να εκμεταλλευτεί η Σερβία, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει την EuroLeague Basketball να μεταφέρει το Final Four του 2022 από τη Γερμανία.

Αυτό που υπήρχε ως φήμη τις προηγούμενες ημέρες, καταγράφεται ως είδηση την Τρίτη 18 Ιανουαρίου από τη Mozzart Sport. Η σερβική ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο Δήμαρχος του Βελιγραδίου, Γκόραν Βέσιτς, έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πείσει την EuroLeague Basketball για το ορθόν της συγκεκριμένης κίνησης, εστιάζοντας στα επιδημιολογικά δεδομένα και το γεγονός πως υπάρχει ο κίνδυνος να διεξαχθεί το Final Four δίχως την παρουσία φιλάθλων, όπως δηλαδή συνέβη πέρσι στην Κολωνία.

Η ίδια ιστοσελίδα εξηγεί δε ότι απομένουν απλά λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της απόφασης, προκειμένου η Stark Arena να γίνει το "σπίτι" του Final Four του 2022, όπως ακριβώς συνέβη το 2018 -τότε το κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Λούκα Ντόντσιτς.

Από την άλλη, αξίζει να επισημάνουμε βέβαια πως όλα αυτά καταγράφονται ως τώρα μόνο στη Σερβία, στηριζόμενοι στις δικές τους (εσωτερικές) πηγές. Ο φόβος του κλειστού γηπέδου για το Final Four είναι αυτός που πυροδοτεί όλα (αυτά) τα σενάρια, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές ημέρες αναβλήθηκε το ANGT του Μονάχου, ακριβώς για τους ίδιους λόγους. Οι περιορισμοί στη Γερμανία συνολικά είναι αρκετά αυστηροί, με τα γήπεδα της χώρας να έχουν κλείσει μάλιστα εδώ και δεκαπέντε μέρες, κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης.

Η μπάλα είναι στα χέρια της EuroLeague Basketball, η οποία καλείται είτε να περιμένει να δει πώς θα κυλήσει η πανδημία στη Γερμανία είτε να λειτουργήσει προκαταβολικά και να αποφύγει ενδεχόμενο... φιάσκο με κλειστές πόρτες.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ