ΜΟΝΑΚΟ

Μονακό: Ο στόχος του Final Four έφερε την εκτόξευση του προϋπολογισμού στα 20 εκατ. ευρώ

Ο Μάικ Τζέιμς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό
Ο Μάικ Τζέιμς στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Η Μονακό ανέβασε στα 20 εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό της σε σχέση με πέρσι, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να φτάσει στο Final Four.

Ο πήχης για τη Μονακό του 2022/23 έχει μπει ψηλά. Πολύ ψηλά. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως εκ των πραγμάτων το βήμα παραπάνω σε σχέση με το 2021/22 θα είναι η πρόκριση στο Final Four, αλλά πολύ περισσότερο η καθιέρωση στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague και -εν συνεχεία- η παρουσία στο μετοχολόγιο της διοργάνωσης.

Για το πρώτο, έγιναν ήδη οι απαραίτητες κινήσεις. Πέραν άλλωστε της ανανέωσης του συμβολαίου για Μάικ Τζέιμς και Ντόντα Χολ, προέκυψαν οι υπογραφές με τον Τζόρνταν Λόιντ και τον Τζον Μπράουν, δύο αθλητές που έκαναν θραύση πέρσι με Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν, αντίστοιχα. Συν τον Έλι Οκόμπο, που άφησε τη Βιλερμπάν για χάρη της Μονακό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η "Monaco Tribune" μάλιστα, ο ετήσιος προϋπολογισμός της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς εκτοξεύτηκε στα 20.000.000€. Ήτοι, το φετινό καλοκαίρι αποφασίστηκε να υπάρξει αύξησή του περί τα 6.000.000€ για να επιτευχθούν όλοι οι ομαδικοί στόχοι.

Κι αυτό γιατί "δεν υπάρχει αμφιβολία πως μας λείπει ο τίτλος του πρωταθλητή στη Γαλλία, θέλουμε να τον κατακτήσουμε" όπως υποστήριξε ο GM της Μονακό, Ολέκσι Γεφίμοφ στη "Monaco Tribune". Σε ό,τι αφορά στο μεταγραφικό παζάρι, επεσήμανε πως "η απόκτηση του Έλι Οκόμπο, ο οποίος ήταν επίσης στο "στόχαστρο" της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Φενέρμπαχτσε είναι ένα καλό σημάδι στην προσπάθεια που κάνουμε για να γεμίσουμε το ρόστερ με παίκτες από το κορυφαίο επίπδο".

Παρεμπιπτόντως, η διοίκηση της Μονακό ό,τι χρειαζόταν προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με το γήπεδο και τον ελάχιστο αριθμό θεατών που αυτό μπορεί να φιλοξενήσει.

TAGS ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ