ΜΟΝΑΚΟ

Μονακό: Η εντυπωσιακή νέα όψη της Salle Gaston Medecin

Η εντυπωσιακή εικόνα της ανανεωμένης Salle Gaston Medecin
Η εντυπωσιακή εικόνα της ανανεωμένης Salle Gaston Medecin AS MONACO BASKET / TWITTER

Η Μονακό δεν επένδυσε μόνο σε παίκτες και προπονητή το φετινό καλοκαίρι, αλλά και στη ριζική αλλαγή της εσωτερικής εικόνας της Salle Gaston Medecin. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό.

Αν υπήρχε ένα πρόβλημα για τη Μονακό την περσινή αγωνιστική περίοδο, αυτό ήταν το γήπεδο. Η Salle Gaston Medecin δεν πληρούσε σε απόλυτο βαθμό τις προϋποθέσεις της EuroLeague, η οποία έδωσε προσωρινή άδεια λειτουργίας για τους αγώνες της, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει κοντά έναν ισχυρό οικονομικά σύλλογο.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού λοιπόν, η διοίκηση της Μονακό έκανε αυτό που έπρεπε. Προχώρησε σε ριζική αλλαγή στο εσωτερικό του γηπέδου, με τις τροποποιήσεις να φέρνουν -μεταξύ άλλων- την μικρή αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου. Βλέπετε, στο πέταλο πίσω από τις ρακέτες τοποθετήθηκαν έξτρα καθίσματα, ενώ αντίστοιχα αφαιρέθηκε ο τείχος που χώριζε τους πάγκους στην πλάγια γραμμή από τους θεατές. Έτσι, ο κόσμος βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στο παρκέ.

Μαζί τοποθετήθηκαν νέα καθίσματα σε όλο το γήπεδο, με... μαξιλαράκια για να αυξάνεται ακόμη περισσότερο η άνεση των φιλάθλων.

Όλες οι εργασίες κράτησαν περισσότερους από τρεις μήνες, με τους ανθρώπους της Μονακό να δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου η Salle Gaston Medecin να είναι διαθέσιμη για την έναρξη της LNB και της EuroLeague. Όπως έγινε.

Η Salle Gaston Medecin, όπως την γνωρίζαμε μέχρι πριν από μερικούς μήνες

Η παλιά όψη του εσωτερικού της Salle Gaston Medecin
Η παλιά όψη του εσωτερικού της Salle Gaston Medecin EUROKINISSI SPORTS

Η ανανεωμένη εικόνα της Salle Gaston Medecin είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή

Η εντυπωσιακή εικόνα της ανανεωμένης Salle Gaston Medecin
Η εντυπωσιακή εικόνα της ανανεωμένης Salle Gaston Medecin AS MONACO BASKET / TWITTER

"Ο στόχος ήταν να μετακινηθούμε από μια αίθουσα, της οποίας το desing κρατούσε από τη δεκαετία του '80, με παρωχημένες τεχνικές κατασκευής σε μια αίθουσα που πληροί τις προδιαγραφές της EuroLeague, από την στιγμή που η "Roca Team" μας δίνει την ευχαρίστηση της συμμετοχής σε αυτή. Θέλαμε μια αρένα που θα αλλάξει πλήρως σε εικόνα σε σχέση με το παρελθόν, με στόχο να φέρουμε τον κόσμο ακόμη πιο κοντά στους παίκτες, χωρίς πλέον τα διαχωριστικά που υπήρχαν και με αναπαυτικά καθίσματα σε όλο το γήπεδο. Όλα αυτά τα καταφέραμε με επιτυχία μέσα σε μόλις δεκατρείς εβδομάδες, γι αυτό θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους" ανέφερε για το θέμα ο Πατρίς Σελαριό, Υπουργός Εσωτερικών του Μονακό.

Το πρώτο παιχνίδι που θα φιλοξενήσει η Salle Gaston Medecin με τη νέα μορφή της είναι αυτό απέναντι στη Ροάν, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Όσο για το πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού; Είναι αυτό απέναντι στην Αναντολού Εφές, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

TAGS ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ