ΜΟΝΑΚΟ

Μοερμάν: "Ήθελα μία νέα πρόκληση στην καριέρα μου, να κάνουμε κάτι μεγάλο στην EuroLeague με την Μονακό"

Ο Ένριεν Μοερμάν σε αγώνα της Αναντολού Εφές
Ο Ένριεν Μοερμάν σε αγώνα της Αναντολού Εφές ANADOLU EFES ISTANBUL

Ο Αντριάν Μοερμάν είναι ο νέος αρχηγός της Μονακό, αφήνοντας μετά από μία τετραετία την Εφές. Σε δηλώσεις του παραδέχτηκε πως ήθελε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεισφέρει και αυτός με τον τρόπο του στην ιστορία των Μονεγάσκων.

Με την εμπειρία του πρώην παίκτη της Αναντολού Εφές, Αντριάν Μοερμάν ενισχύθηκε η Μονακό, χρίζοντάς τον μάλιστα και αρχηγό. Έπειτα από τέσσερα χρόνια στην τουρκική ομάδα ο Μοερμάν έψαχνε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, όπως αποκάλυψε στην Monaco tribune.

Παράλληλα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την οργάνωση της ομάδας που όπως είπε είναι παρόμοια με αυτή μεγάλων συλλόγων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα.

"Νιώθω πως ταιριάζω καλά στην ομάδα. Ο προπονητής μου εξήγησε ορισμένα πράγματα γιατί δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς μετά από τέσσερα χρόνια σε άλλη ομάδα. Βρήκα ένα νέο κλαμπ. Είναι πιο εύκολο που έχω συμπαίκτες που ήταν εδώ και πέρσι.

Η ομάδα μεγαλώνει σταδιακά το βλέπουμε τις τελευταίες σεζόν. Σε οργανωτικό επίπεδο είμαι εντυπωσιασμένος. Είναι όμοιο με αυτό μεγάλων ομάδων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Εφές ή η Μπαρτσελόνα. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα θα συνεχίσει να μεγαλώνει".

Για τον λόγο που άλλαξε ομάδα: "Ήθελα μία νέα πρόκληση μετά από τέσσερα χρόνια με την ίδια ομάδα. Ήθελα να προκαλέσω τον εαυτό μου και να γυρίσω πίσω στην Γαλλία. Θέλω να προσφέρω με την εμπειρία μου στην Μονακό και είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού. Θα προσπαθήσουμε να γράψουμε λίγη ακόμα ιστορία στις σελίδες της ομάδας.

Κέρδισα τα πάντα στην Τουρκία. Ήταν τα καλύτερα τέσσερα χρόνια της καριέρας μου. Διψάω ακόμα για τίτλους και θέλω να βοηθήσω τη Μονακό να προσθέσει μερικούς. Δεν θα το κρύψω, θέλουμε το πρωτάθλημα στην Γαλλία. Στην EuroLeague θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο. Έχουμε τις δυνατότητες. Αν είμαστε υγιείς και βρούμε ρυθμό μπορούμε να στοχεύσουμε στο Final Four".

TAGS ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ