ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET

Μιλουτίνοβ: "Η Σερβία δεν είναι φαβορί στο Παγκόσμιο, δυσαναπλήρωτο το κενό του Γιόκιτς και του Γιάννη"

Μιλουτίνοβ: "Η Σερβία δεν είναι φαβορί στο Παγκόσμιο, δυσαναπλήρωτο το κενό του Γιόκιτς και του Γιάννη"
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ έλαμψε στην νίκη της Σερβίας επί της Ελλάδας στο Ακρόπολις. Μετά το πέρας του ματς ο σέντερ του Ολυμπιακού μίλησε για τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας του στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, την απουσία του Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, που συγκλόνισε τη χώρα μας.

Η Σερβία ανάγκασε την Ελλάδα στην πρώτη της φιλική ήττα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ο σέντερ του Ολυμπιακού, που καλείται να γεμίσει τα παπούτσια του Νίκολα Γιόκιτς -κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε σχεδόν αδύνατο- αγωνίστηκε για 29'10" και πέτυχε double-double με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ, ενώ ακόμα η στατιστική του έγραψε 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

"Είναι πάντα ωραία να κερδίζεις, ακόμα κι αν μιλάμε για φιλικό παιχνίδι. Για εμάς ήταν ένα δείγμα για να δούμε που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλά ακόμα να βελτιώσουμε, κυρίως στη φυσική μας κατάσταση, αλλά και πιο μπασκετικά ζητήματα. Έχουμε ακόμα σκληρή δουλειά μπροστά μας μέχρι να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο", είπε σε πρώτη φάση ο Μιλουτίνοβ, στις δηλώσεις που παραχώρησε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Όσο για την ατομική του παρουσία, τόνισε με μετριοφροσύνη: "Είναι η δουλειά μου (σσ. να σκοράρω και να μαζεύω τα ριμπάουντ), οπότε προσπαθώ να την κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Έχω παίξει ξανά στην καριέρα μου ως βασικός σέντερ, οπότε έχω την εμπειρία σε αυτό το κομμάτι. Σίγουρα θα ήμουν πιο χαρούμενος αν υπήρχε ο Γιόκιτς, αλλά έτσι έχει η κατάσταση. Θα προσπαθήσω να καλύψω το κενό, αν και είναι σχεδόν αδύνατο".

Ο Μιλουτίνοβ έδειξε γενικά απόλυτα συμβιβασμένος με την απουσία του Νίκολα Γιόκιτς από το φετινό ρόστερ της Σερβίας, μια απώλεια που θα είναι ανάλογη εκείνης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αν τελικά δεν καταφέρει να δώσει το παρών στις Φιλιππίνες: "Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις χωρίς έναν παίκτη όπως ο Νίκολα Γιόκιτς ή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γιατί το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο.

Τα πράγματα έχουν ως έτσι όμως και θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις τους. Δεν μπορούμε να κοιτάμε πίσω, μόνο μπροστά. Οι παίκτες που βρίσκονται εδώ πρέπει να κάνουν όσο καλύτερα μπορούν τη δουλειά τους. Έχουμε τουλάχιστον τον Μπογκτάνοβιτς. Είναι ο αρχηγός μας και ο βασικός πώλος στην επίθεση".

Βέβαια, η απουσία του σούπερ σταρ των Ντένβερ Νάγκετς "αναγκάζει" τη Σερβία να κρατήσει την μπάλα χαμηλά και να αφήσει στο πίσω μέρος του μυαλού της τα μετάλλιο, στοχεύοντας σε πρώτη φάση στο Παρίσι: "Ο βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο και ο δρόμος είναι μακρύς. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να πάμε βήμα - βήμα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν πολλές επικίνδυνες ομάδες στο Παγκόσμιο, οπότε δεν μπορώ να διαλέξω μία. Όμως σίγουρα δεν είμαστε ένα από τα φαβορί".

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ αναφέρθηκε ακόμα στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, έπειτα από την επιδρομή των ακροδεξιών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Φιλαδέλφεια. Εξάλλου, πριν από την έναρξη του αγώνα της Ελλάδας με τη Σερβία στο Ακρόπολις κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θύματος, οπότε άπαντες από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν ενήμεροι για το φρικτό συμβάν.

"Είναι πραγματικά απαίσιο και τραγικό αυτό που συνέβη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας πρέπει να αποτρέπουν τα πράγματα αυτού του είδους και οι άνθρωποι που είναι ένοχοι και υπεύθυνοι για ό,τι έγινε πρέπει να τιμωρηθούν πραγματικά", τόνισε ενδεικτικά ο Μίλου.

Με την υποστήριξη της Stoiximan ακολουθούμε τους σταθμούς της Εθνικής μας στα φιλικά της, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ.

TAGS ΦΙΛΙΚΑ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ