EUROBASKET

Μίλος: Τα μυστικά του Ίβκοβιτς (vid)

Μίλος: Τα μυστικά του Ίβκοβιτς (vid)
Τεόντοσιτς

Ο Τεοντόσιτς κάνει εκπληκτικό Ευρωμπάσκετ, περιμένει τη Ρωσία και μαθαίνει από τον Ίβκοβιτς

Η εμφάνισή του στον προημιτελικό, με τη Λιθουανία, άγγιξε το τέλειο, καθώς τελείωσε το ματς με 20π και 12 ασίστ, γνωρίζοντας την αποθέωση από συμπαίκτες και τον ίδιο τον "Ντούντα" που τον χαρακτήρισε "νέο ηγέτη" της ομάδας του.
Ο Τεόντοσιτς κάνει ένα εκπληκτικό τουρνουά, μέχρι τώρα, παίζοντας κατά μέσο όρο 24 λεπτά έχοντας: 13π (13/23δ, 10/27τρ, 22/25β) 3ρ, 6.2 ασίστ, 1.2κλ και 1.8 λάθη. Είναι δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Κρίστιτς και φυσικά καλύτερος πασέρ των πλάβι, που σε λίγες ώρες αντιμετωπίζουν την Ρωσία στον πρώτο προημιτελικό του φετινού Ευρωμπάσκετ.

" Οι Λιθουανοί ξέρετε ότι είναι μια ομάδα που σουτάρει πολύ, είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά τελικά πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη" σχολίαζε ο Μίλος, που έμοιαζε -όπως όλοι οι Σέρβοι- απόλυτα ικανοποιημένος από τη πρόκριση στους "8": " Ξέραμε ότι θα παίζαμε είτε με τη Γαλλία, είτε με την Ρωσία. Κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερα με τους Ρώσους, αλλά ένας προημιτελικός έχει πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες. Πρώτα απ' όλα, όμως, θα πρέπει να ξεκουραστούμε..."

Αυτό να λέγεται. Οι Σέρβοι (όπως και οι Ισπανοί) έφυγαν για το Κατοβίτσε, αμέσως μετά το τελευταίο ματς της δεύτερης φάσης, έκαναν δυόμισι ώρες δρόμο (που σε πολλά σημεία του έχει διάφορα έργα, που καθυστερούν τη διαδρομή).

Ο Ίβκοβιτς είχε πάρει ανάποδες, επειδή έπαιζαν ...κατευθείαν σε προημιτελικό (χωρίς να πάρουν ένα ρεπό) και όχι μόνο: "Μας άλλαξαν και την ώρα του αγώνα. Ήταν να παίξουμε στις 9μμ και μας έβαλαν στις 6:15..." μουρμούριζε στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει οι αποστολές.

Ο Τεόντοσιτς, πάντως, μετράει δυο σούπερ ματς. Ένα με τη Τουρκία κι ένα με την Λιθουανία: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, αλλά όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Δεν μου επιτρέπεται να μιλάω για τον εαυτό μου. Σημασία έχει να προχωράει η ομάδα..."

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Ίβκοβιτς: " Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας.Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του μπάσκετ και είναι ευχαρίστηση να δουλεύεις μαζί του. Δυο χρόνια μαζί, πέρσι και φέτος, έμαθα πάρα πολλά. Με βοήθησε να καταλάβω ορισμένα πράγματα που αγνοούσα, ειδικά στην άμυνα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο...επίθεση" απάντησε ο 22χρονος Μίλος, που στη Πολωνία αρχίζει και δικαιώνει όσα προδίκαζε το ταλέντο του, όταν ακόμη αγωνιζόταν στις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας.

Ο Τεοντόσιτς στην κάμερα του SPORT 24
















TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ