ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Μιλγουόκι Μπακς: Τα επόμενα βήματα μετά από την "αδράνεια" στην Trade Deadline

Ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ
Ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ 2021 AP PHOTO/JACOB KUPFERMAN

Δύο ανοιχτές θέσεις στο ρόστερ, μια μεγάλη ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί. Οι Μπακς δεν κινήθηκαν πριν από την Trade Deadline και πλέον περιμένουν τα buy-out για να βρουν τουλάχιστον έναν κοντό και ενδεχομένως έναν ακόμη παίκτη που θα συμπληρώσει το ρόστερ τους.

Η Trade Deadline εξέπνευσε, οι Μπουλς έκαναν τη σημαντικότερη κίνηση με την απόκτηση του Νίκολα Βούτσεβιτς από τους Ορλάντο Μάτζικ που "άδειασαν" την βασική τους πεντάδα δίνοντας επίσης τον Εβάν Φουρνιέ στους Σέλτικς και τον Άαρον Γκόρντον στους Νάγγετς, ωστόσο οι Μπακς ήταν ένας από τους οργανισμούς που προτίμησαν να μείνουν "ήσυχοι" καθώς η ομάδα του Μιλγουόκι μετράει 13 νίκες στα τελευταία 14 ματς, έχει βρει συνοχή και χημεία στο παιχνίδι της.

Με την ανταλλαγή που πρόσθεσε τον Πι Τζέι Τάκερ στο ρόστερ, τα Ελάφια κάλυψαν τη σημαντικότερη ανάγκη τους καθώς έχουν πλέον έναν παίκτη που αγωνίζεται στη ρακέτα και έχει διαφορετικά στοιχεία από εκείνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Μπρουκ Λόπεζ. Ταυτόχρονα, όμως, με την αποχώρηση του Ντι Τζέι Όγκαστιν προέκυψε μια νέα εξίσου σημαντική ανάγκη, καθώς πίσω από τον Τζρου Χόλιντεϊ που δεν είναι "καθαρός" πλέι μέικερ, αλλά κόμπο γκαρντ, δεν υπάρχει δεύτερος οργανωτής.

Με 13 συμβόλαια και δύο θέσεις ανοιχτές (εξαιρούνται τα Two-Way του Αξέλ Τουπάν και του Μαμάντι Ντιακίτε που θεωρούνται συμπληρωματικοί), ο GM Τζον Χορστ κι ο head coach Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν θα βιαστούν για να βρουν τους αθλητές που θα συμπληρώσουν το ρόστερ. Θα περιμένουν να δουν ποιοι θα αποδεσμευθούν με buy-outs και στη συνέχεια θα κρίνουν αν θα προχωρήσουν σε μία ή δύο κινήσεις εν όψει της τελικής ευθείας της κανονικής περιόδου και των playoffs.

Με δεδομένο ότι υπάρχει ένας άσος (Τζρου Χόλιντεϊ), δύο σούτινγκ γκαρντ και ένας νεαρός (Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Μπριν Φορμπς, Σαμ Μέριλ), δύο σμολ φόργουορντ, ένας νεαρός και ένας Two-Way (Κρις Μίντλετον, Πατ Κόνατον, Τζόρνταν Νουόρα, Αξέλ Τουπάν) και επτά ψηλοί ή ημίψηλοι (Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ρόντιονς Κούρουτς, Πι Τζέι Τάκερ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπόμπι Πόρτις, Μαμάντι Ντιακίτε, Μπρουκ Λόπεζ), είναι ξεκάθαρο πως προτεραιότητα για τους Μπακς είναι ένας αξιόλογος πόιντ γκαρντ που θα αναλάβει ρόλο ανάλογο με εκείνον που είχε μέχρι πέρυσι ο Τζορτζ Χιλ (μετακόμισε απόψε στους Σίξερς).

ΤΟ DEPTH CHART ΤΩΝ ΜΠΑΚΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

PG: Τζρου Χόλιντεϊ

SG: Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Μπριν Φορμπς, Σαμ Μέριλ

SF: Κρις Μίντλετον, Πατ Κόνατον, Τζόρνταν Νουόρα, Αξέλ Τουπάν

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Πι Τζέι Τάκερ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ρόντι Κούρουτς

C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις, Μαμάντι Ντιακίτε

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη "δεξαμενή" των γκαρντ οι Αϊζάια Τόμας, Σάμπαζ Νέιπιερ, Εμάνουελ Μούντιε, Γιόγκι Φέρελ και αρκετοί ακόμη που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ένας παίκτης σαν τον Πάτι Μιλς θα ήταν σπουδαία επιλογή, όμως οι Μπακς αποφάσισαν να μη χαλάσουν τη χημεία της ομάδας και να περιμένουν τα κοψίματα και τις αποδεσμεύσεις με την ελπίδα εκεί να βρεθεί ένας αξιόλογος κοντός.

Από εκεί και πέρα, ο Ότο Πόρτερ που μετακόμισε από το Σικάγο στο Ορλάντο θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σπουδαία περίπτωση, καθώς σουτάρει με 40.4% στο τρίποντο στην οκταετή καριέρα του και είναι ένας εκ των κορυφαίων catch-and-shoot παικτών σε όλη τη Λίγκα, ωστόσο οι Μάτζικ δεν δείχνουν -προς το παρόν διάθεση- να τον αποδεσμεύσουν. Κάτι παρόμοιο ίσως συμβαίνει και με τον Έϊβερι Μπράντλι που μετακόμισε από το Μαϊάμι στο Χιούστον, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το μέλλον του.

ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Αντρέ Ντράμοντ δεν είναι καλά fit για τους Μπακς, ούτως ή άλλως ο πρώτος βρίσκεται στο στόχαστρο των Χιτ κι ο δεύτερος στων Λέικερς και των Νετς, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς παραμένει διαθέσιμος αλλά ο χαρακτήρας του δεν ταιριάζει στο Μιλγουόκι, ενώ αξιόλογοι free agents είναι ο Τζέραλντ Γκριν, ο αμυντικός Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ, ο φόργουορντ Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον, ο βετεράνος Τζαμάλ Κρόφορντ, ο σέντερ Ντεγουέιν Ντέντμον που σουτάρει καλά από τις γωνίες, ο γκαρντ Άλεν Κραμπ, ο Θον Μέικερ που ξεκίνησε την καριέρα του στο Μιλγουόκι, ο περιφερειακός ΝτεΜάρι Κάρολ, ο σουτέρ Τρόι Ντάνιελς και βετεράνοι σε κάθετη πτώση όπως ο Τζέι Αρ Σμιθ, ο Κόρτνι Λι, ο Τάμπο Σεφολόσα κι ο (29χρονος ακόμη) Μπράντον Νάιτ.

Photo credits: 2021 AP Photo/Jacob Kupferman

TAGS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ