ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με διάθεση και στόχο την πρόκριση

Με διάθεση και στόχο την πρόκριση
INTIME SPORTS

Παρά τις ολιγοήμερες διακοπές οι διεθνείς εμφανίστηκαν ορεξάτοι στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής και έθεσαν από την πρώτη ημέρα τον στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ελλάδα ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά έγινε την Δευτέρα το απόγευμα με τις απουσίες να είναι αρκετές αλλά τους διεθνείς να εμφανίζονται ευδιάθετοι και με αρκετή όρεξη.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι παίκτες. στόχος της επίσημης αγαπημένης είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και αυτό θα επιτευχθεί μέσω του τουρνουά που έχουν μπροστά τους.

Από την πρώτη συνάντηση έλειψαν οι Φώτσης, Μπουρούσης και Ζήσης που είναι στην Ιταλία αλλά και ο Νικ Καλάθης που είναι στην Αμερική και θα φορέσει τα γαλανόλευκα την Τρίτη.

Απών και ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Ηλίας Ζούρος, οποίος δίνει απόψε τον 6ο τελικό με την Εφές και τη θέση του έχει αναλάβει γι αυτές της πρώτες ημέρες ο βοηθός του, Δημήτρης Πρίφτης.

Στα αρνητικά της προετοιμασίας το γεγονός πως αρκετοί παίκτες δεν έχουν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους με τους συλλόγους τους και πολλά παιδιά είχαν μόλις μία εβδομάδα ξεκούρασης. Αλλά όλοι θα παλέψουν για να στείλουν την ομάδα στο Λονδίνο, όπως δήλωσε και ο Βασίλης Σπανούλης.

Σπανούλης: "Όσο αντέχουν τα πόδια μου θα παίζω"

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε πρώτος το λόγο και αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής: " Στόχος της ομάδας είναι να πάει στο Λονδίνο. Βέβαια έχουμε κάποια προβλήματα αφού ο κόουτς και κάποια παιδιά δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και δεν μπορούμε να είμαστε πλήρεις από την αρχή. Σιγά-σιγά θα μαζευτούμε.

Όλοι έχουμε μία δύσκολη αποστολή μπροστά μας και θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Η πρόκριση στην Ολυμπιάδα είναι υψίστη τιμή για κάθε παίκτη και για όλα τα μέλη της ομάδας. Έλειψα ένα χρόνο από την εθνική λόγω τραυματισμού, αλλά όπως σας έχω ξαναπεί είμαι πάντα διαθέσιμος για την εθνική και πάντα στις υπηρεσίες της. Είναι κάτι που με κάνει υπερήφανο όσο αντέχουν τα ποδιά μου θα βρίσκομαι στην εθνική.

Όλα αυτά που έγιναν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και Ευρωλίγκα έχουμε αδειάσει κάπως, άλλα θα πρέπει να αλλάξουμε το τσιπ γιατί είναι άλλο ο σύλλογος και άλλο η Εθνική. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο ίδιο επίπεδο. Πρέπει εμείς για να ξεπεράσουμε αυτή την επιτυχία και να κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική.

Η Εθνική δεν έχει χρώμα είμαστε μια παρέα μια οικογένεια είμαστε όλοι υπερήφανοι και είναι τιμή μας που παίζουμε εδώ.Πλέον θα κάνουμε τα πάντα για να συγκεντρωθούμε στο στόχο μας".

Σε ερώτηση για το τι τον προβληματίζει ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε: " Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας και οι μέρες ξεκούρασης ήταν πολύ λίγες. Επίσης δεν ξεκινάμε όλοι μαζί ήταν κάτι που το θέλαμε αλλά οι υπόλοιποι υποχρεώσεις με τους συλλόγους και δεν γινόταν διαφορετικά. Στόχος του καθενός είναι να συγκεντρωθεί στον στόχο της ομάδας γιατί ο στόχος της Εθνικής είναι κοινός".

Για τους παίκτες που δεν έχουν κάποιο ρόλο στις ομάδες τους: " Όλα τα παιδιά έχουν κάποιο ρόλο. Υπάρχει αυτοπεποίθηση και ο καθένας θέλει να νικήσει. Εμείς φέτος ήμασταν πιο έτοιμοι σαν Ολυμπιακός. Ήμασταν καλύτερη ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν να πάρουν το πρωτάθλημα ή δεν έπαιξαν καλά ή δεν είχαν αυτοπεποίθηση. Το θέμα δεν είναι ποιος παίζει καλά αλλά να νικάει το σύνολο. Καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει το ρόλο του και το στόχο τη ομάδας . Η Εθνική είναι διαφορετικό από τον σύλλογο και πολλά από τα παιδιά θα έχουν διαφορετικό ρολό γιατί ο καθένας μπορεί για να βοηθήσει".

Αν μπορεί να συνέλθει ένας αθλητής με 7-8 ημέρες ξεκούρασης: "Σίγουρα όχι. Κάναμε μία σεζόν 9 μηνών πολύ κοπιαστική αλλά η επιθυμία όλων να αγωνιστούν με την Εθνική μας κάνει να τα ξεχνάμε όλα και να επικεντρωνόμαστε στο νέο στόχο".

Βασιλειάδης: "100% έτοιμοι στο προολυμπιακό"

Ο Κώστας Βασιλειάδης πήρε στη συνέχεια το λόγο και τόνισε: "Και βέβαια μπορεί η Εθνική ομάδα να πετύχει κάτι καλό. Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι έχουμε ομάδα που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Έχουμε κάποιες απουσίες με δεδομένο ότι το ιταλικό πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Νομίζω ότι θα είμαστε 100% έτοιμοι στο προολυμπιακό. Να καταφέρουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Σχετικά με την κούραση των διεθνών, σχολίασε: "Το γεγονός ότι όλα τα παιδιά έχουν σταματήσει πριν μία εβδομάδα, το πολύ δέκα μέρες, τις υποχρεώσεις τους. Θα είμαστε λίγο κουρασμένοι, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να το σκεφτούμε διαφορετικά. Να είμαστε έτοιμοι. Είναι κάποια παιχνίδια μπροστά μας που θα μας πάνε στην Ολυμπιάδα που όλοι θέλουμε. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν στους Ολυμπιακούς. Θα δώσουμε το 100%".

Όσον αφορά τη δική του συμμετοχή στην Εθνική επισήμανε: "Με βοήθησε η περσινή συμμετοχή μου στην ομάδα. Ξέρω όλα τα συστήματα της ομάδας και τη φιλοσοφία του κόουτς, νομίζω ότι μπορώ να δώσω ακόμα περισσότερα πράγματα για να βοηθήσω την ομάδα. Πέρσι δεν βοήθησα όσο θα μπορούσα, αλλά φέτος πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα".

Καϊμακόγλου: "Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση"

Στην απαραίτητη συγκέντρωση που πρέπει να δείξουν οι διεθνείς, στάθηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου, λόγω της έλλειψης χρόνους: "Στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι για τους περισσότερους που δεν έχουμε ξανατύχει σε ανάλογη περίπτωση. Είναι λίγα τα παιδιά που είχαν παίξει στο Προολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας πριν από τέσσερα χρόνια και μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά νομίζω ότι στόχος όλων είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο και στην προπόνηση και από μόνοι μας και με τους προπονητές. Να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να μη χάνουμε ούτε δευτερόλεπτο. Αντίπαλός μας είναι ο χρόνος αυτή τη στιγμή.

Να προσπαθήσουμε σε αυτό το λίγο χρόνο να δέσουμε όσο πιο πολύ γίνεται και πρώτος στόχος όταν θα φτάσουμε στη Βενεζουέλα να είμαστε έτοιμοι στο 100% τόσο από φυσική κατάσταση όσο και από θέμα μυαλού".

Σε ερώτηση για τις λίγες ημέρες ξεκούρασης, επισήμανε: "Είναι κάτι το οποίο δεν έχει κανείς συνηθίσει. Προσωπικά για μένα είναι μία πρόκληση. Για όλους θα πρέπει να είναι για να δει πόσο μπορεί να αντέξει το σώμα του και το μυαλό του. Θεωρώ ότι όλοι είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν πως να φέρνουν το σώμα τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήταν λίγες οι διακοπές και όλοι θα ήθελαν λίγο παραπάνω, όλοι ερχόμενοι εδώ στόχο έχουν να βοηθήσουν την ομάδα. Με μεγάλη συγκέντρωση και πίεση που πρέπει να βάλει ο καθένας στον εαυτό του, νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ