NBA

Μαύρα σύννεφα στη σχέση Σικάγο Μπουλς - Ζακ ΛαΒίν

Ο Ζακ ΛαΒίν σε φάση από αγώνα των Σικάγο Μπουλς τη σεζόν 2020/21
Ο Ζακ ΛαΒίν σε φάση από αγώνα των Σικάγο Μπουλς τη σεζόν 2020/21 2021 AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Ο ΖακΛαΒίν θέλει maximum επέκταση, οι Μπουλς θέλουν να γλιτώσουν κάποια χρήματα για να διατηρήσουν ευελιξία σε άλλες υποθέσεις και οι συζητήσεις των δύο πλευρών δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ναυάγιο.

Λίγες ώρες πριν ανοίξει η Free Agency 2021, το ΝΒΑ προετοιμάζεται για όσα θα γίνουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας κι έπειτα. Την ίδια ώρα, ο Ζακ ΛαΒίν βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ και δεν δείχνει και τόσο αισιόδοξος σχετικά με την επέκταση συμβολαίου που μπορεί να πάρει από τους Μπουλς.

"Θέλω να με σεβαστούν, αυτό είναι το σημαντικότερο. Έπαιξα πολύ καλύτερα από το συμβόλαιό μου, ήμουν πιστός στο Σικάγο και θέλω σεβασμό. Είτε τώρα, είτε αργότερα στη σεζόν, πρέπει να βρούμε μια λύση εσωτερικά" ήταν η δήλωση του 26χρονου σούτινγκ γκαρντ που είχε 27.4 πόντους (57% στο δίποντο, 42% στο τρίποντο, 85% στις βολές), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και σχεδόν ένα κλέψιμο ανά 35 λεπτά συμμετοχής σε 58 αγώνες της περασμένης σεζόν.

Ο ΛαΒίν θα μπει στον τελευταίο χρόνο του τετραετούς συμβολαίου αξίας 78 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2018, με την ελπίδα να πάρει τις maximum αποδοχές από τους Μπουλς που με τη σειρά τους θέλουν να τον δουν να κάνει κάποια έκπτωση ώστε να διατηρήσουν κάποια ευελιξία για μελλοντικές κινήσεις, για να διεκδικήσουν κι άλλους ταλαντούχους αθλητές που θα τους βάλουν στην ελίτ της Ανατολικής Περιφέρειας.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε το όνομα του ΛαΒίν να μπαίνει αργά ή γρήγορα σε σενάρια ανταλλαγής, την ώρα που ο Λάουρι Μάρκανεν είναι μεν restricted free agent, αλλά αναμένεται να αποχωρήσει από το Σικάγο με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς να ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν.

TAGS NBA ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ