EUROCHALLENGE

Μαρούσι-Νίμπουργκ: 85-74

Μαρούσι-Νίμπουργκ: 85-74
Στεφανίδης

Με 85-74 επικράτησε το Μαρούσι της Νίμπουργκ στον Άγιο Θωμά, συνεχίζοντας τη νικηφόρα πορεία στο EuroCup

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τόμας, που οδήγησε την ομάδα του τόσο οργανωτικά, όσο και από πλευράς σκοραρίσματος (18 πόντοι). Οι Σεϊμπούτις (15πόντοι), Εϊμπραμς (12πόντοι) και Καϊμακόγλου (11πόντοι).

Το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν αυτό στο οποίο το Μαρούσι, έδειξε ότι δεν θα έχανε αυτό το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλή άμυνα και κατάφεραν με τον γρήγορο ρυθμό τους και ηγέτη τον Καϊμακόγλου, να προηγηθούν με 21-3, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Στη συνέχεια "πήραν φόρα" και οι Τόμας, Εϊμπραμας και Σεϊμπούτις, και η νίκη του Αμαρουσίου "σφραγίστηκε", από πολύ νωρίς. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Κακιούση στο +18 (29-11), ενώ στο δέκατοέκτο λεπτό η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της +22 (37-15) για πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το 51-34.

Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με το Μαρούσι. Η αναμενόμενη χαλάρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε τη μείωση της διαφοράς στους 11 και το τελικό σκορ σε 85-74.

Ο νεοαποκτηθείς Γιαζβίν αγωνίστηκε για 12 λεπτά, αλλά έμεινε άποντος.

Τα δεκάλεπτα: 29-11, 51-34, 69-49, 85-74.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


Μαρούσι: Τόμας 18 (1), Νοέας 3 (1), Χαραλαμπίδης 9, Κυρίτσης 2, Σεϊμπούτις 15 (2), Εϊμπραμς 12, Στεφανίδης 5 (1), Κολώκας 4 (1), Καϊμακόγλου 11 (1), Γιαννουλάκος 2, Συμεωνίδης 4, Γιαζβίν.

Νίμπουργκ: Σοκολόφσκι 11 (1), Γκουϊλέρμο 21 (3), Σαβάνοβιτς 17, Ενγκλικ, Μπένες, Ράσελ 2, Βότρουμπεκ 4, Ράντσικ 18, Νίκιλα 1.


Κακιούσης: "Παίξαμε συγκεντρωμένα"

"Τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα μας ώθησαν να παίξουμε περισσότερο συγκεντρωμένα, ειδικά στην άμυνα. Ασκήσαμε πίεση, τους ωθήσαμε σε λάθη και πήραμε μια διαφορά ασφαλείας.

Η Νίμπουργκ δεν είναι τόσο κακή , όσο φάνηκε. Συνήθως σκοράρει περίπου 90 πόντους , αλλά εμείς είχαμε διάθεση και ελπίζω να την διατηρήσουμε"

τόνισε ο Λευτέρης Κακιούσης.

"Το Μαρούσι έπαιξε πολύ καλύτερα και έδειξε ότι έχει υψηλότερη ποιότητα από μας. Από την στιγμή που μείναμε πίσω, αρχίσαμε να παίζουμε ατομικά και όχι σαν ομάδα. Ήταν ένα καλό μάθημα και ελπίζω στην έδρα μας να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί" δήλωσε από τη μεριά του ο προπονητής των Τσέχων, Μούλι Κατζουρίν.

"Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και πήραμε από την αρχή κεφάλι στο σκορ. Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε αυτό που θέλει ο προπονητής μας. Βγάλαμε αιφνιδιασμούς και παίξαμε σαν ομάδα" πρόσθεσε ο Κρις Τόμας."























TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ