ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάριτς: "Σχολείο ο Ομπράντοβιτς"

Μάριτς: "Σχολείο ο Ομπράντοβιτς"

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού, τον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μίλησε ο Άλεκς Μάριτς.

Ο Άλεκς Μάριτς μίλησε στην ιστοσελίδα "sportskacentrala.com" για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού, τον προπονητή του "τριφυλλιού", Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

" Όταν παίζεις σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα, όλοι περιμένουν να φτάσεις τουλάχιστον μέχρι το φάιναλ-φορ αλλά και να κερδίσεις το τρόπαιο της Ευρωλίγκας", τόνισε ο Μάριτς και συνέχισε:

" Πέρυσι ευτυχώς, καταφέραμε να κερδίσουμε τα πάντα και φέτος έχουμε την ευκαιρία να το επαναλάβουμε. Φέτος δυσκολευτήκαμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ, που πολλοί την θεωρούν το φαβορί της φετινής διοργάνωσης.

Η ΤΣΣΚΑ έχει δαπανήσει τεράστια ποσά φέτος και έχει σταθερή απόδοση όλη την διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα περιμένω μεγάλη μονομαχία με τον Νέναντ Κρστιτς. Σε ένα μόνο παιχνίδι, όλα μπορούν να συμβούν. Και η Μπαρτσελόνα ήταν πέρυσι το φαβορί αλλά τελικά ήμασταν εμείς αυτοί που προκριθήκαμε".

Όσον αφορά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε: " Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Κανείς δεν παρεμβαίνει στην δουλειά του. Δεν υπάρχει και λόγος αφού η τακτική του έχει αποτέλεσμα. Για αυτό κι εγώ θα είμαι έτοιμος να εκτελέσω ό,τι εντολές μου δώσει. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι πραγματικό σχολείο. Όσα έχω μάθει μαζί του τα σύο τελευταία χρόνια, δεν τα είχα μάθει όλα τα υπόλοιπα χρόνια που έπαιζα μπάσκετ".

Στη συνέχεια τόνισε: " Όλοι περιμένουμε το τέλος της σεζόν για να δούμε τι θα συμβεί. Κανείς δεν θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Είμαστε πλέον μια οικογένεια. Αλλά είναι κι αυτό μια δουλειά και πρέπει να την βλέπουμε επαγγελματικά".

Για την εθνική Σερβίας ανέφερε: " Λυπάμαι, η φλόγα έχει σβήσει εδώ και καιρό. Αγωνίζομαι με τη χώρα όπου γεννήθηκα κι όλοι προσφέρουμε. Η Σερβία ανέκαθεν έχει μεγάλες επιτυχίες και τώρα δεν κατάφερε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εθνική ομάδα της Αυστραλίας: " Έχουμε νεανική ομάδα και τίποτα να χάσουμε. Θα πάμε στο Λονδίνο χωρίς άγχος και θα είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, όλος ο κόσμος θα παρακολουθεί τι γίνεται στο Λονδίνο. Μιλάω με τον Μπόγκουτ, τον Νίλσεν και μερικούς άλλους παίκτες, που αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Ακούω πως οι υπεύθυνοι στην Αυστραλία παρακολουθούν την πορεία μου. Θα συγκεντρωθούμε στις 20 Ιουνίου στην Αυστραλία, έπειτα θα ταξιδέψουμε στην Ευρώπη. Δε θα έχουμε πολύ χρόνο για ξεκούραση, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι Ολυμπιακοί Αγώνες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ