EUROLEAGUE

Μάλαγα-Ολυμπιακός: 86-68

Μάλαγα-Ολυμπιακός: 86-68
Βούισιτς

Η Μάλαγα προσγείωσε (86-68) τον ΟΣΦΠ και ήχησε σήμα κινδύνου. Χτύπησε ο Μπουρούσης

Έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (38-27 με 14 επιθετικά της Μάλαγα), δεν είχε σουτ από μακρινή απόσταση, η φροντ λάιν του ήταν ελλιπής (δεν έπαιξε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης) και αποδεκατίστηκε με τον τραυματισμό του Γιάννη Μπουρούση (υπάρχουν φόβοι για ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου στο γόνατο, την Πέμπτη θα διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος), ενώ όσα σχήματα (και ήταν πολλά!) και αν έψαξε ο Παναγιώτης Γιαννάκης κανένα δεν του βγήκε. Έτσι, ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα σε επίσημο παιχνίδι, αλλά η αλήθεια είναι πως λίγοι περίμεναν να έχει τόση έκταση.
Οι τρεις Αμερικανοί του (Τζος Τσίλντρες -ο οποίος είχε ίωση όπως και ο Παπαλουκάς, Πάτρικ Μπέβερλι, Βον Ουέιφερ) ήταν εντελώς εκτός κλίματος, οι Κώστας Παπανικολάου και Ανδρέας Γλυνιαδάκης έπαιξαν ως... άπειροι που είναι από ματς Ευρωλίγκα και έμεινε ο Νίκολα Βούισιτς να παλεύει μόνος μέσα στη ρακέτα και ο Μίλος Τεόντοσιτς με ψυχωμένες ενέργειες να προσπαθεί, αλλά να μην είναι αρκετός. Ο Λίνας Κλέιζα έβαλε 10 πόντους, αλλά επί της ουσίας κανένας από τους 10 δεν ήταν μετά από μελετημένη επίθεση.

Επί της ουσίας, ο Ολυμπιακός πήρε ένα σημαντικό μάθημα αρκετά νωρίς. Ότι ακόμη δεν έχει γίνει η ομάδα, που έχει τις δυνατότητες -και τους παίκτες- να είναι. Λείπει η χημεία, λείπει το δέσιμο -αγωνιστικό και μη-, απουσιάζουν οι αυτοματισμοί και προς το παρόν το ταλέντο που έχει το συγκεκριμένο ρόστερ δεν έχει βρει τον τρόπο να ανθίσει και να γίνει ομαδική λειτουργία με διάρκεια και συγκεκριμένη φιλοσοφία. Αλλά επειδή είναι πολύ νωρίς, το πιθανότερο είναι το καμπανάκι να ακούστηκε για τα καλά.

Ο αγώνας

ν έβλεπε κάποιος τα στατιστικά του πρώτου μέρους δύσκολα θα μετέφραζε τη διαφορά των 13 πόντων (51-38) με την οποία έχανε ο Ολυμπιακός. Για να καταλάβει, τι ακριβώς συνέβη, θα έπρεπε να δει το ματς, ώστε να διαπιστώσει ότι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πήγε στη Μάλαγα με τις τέσσερις ήττες της Ουνικάχα στο ισπανικό πρωτάθλημα "κολλημένες" στο μυαλό των παικτών. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν χαλαροί στην άμυνα, ανοργάνωτοι στην επίθεση, ενώ οι γηπεδούχοι αποφασισμένοι να αλλάξουν τις εντυπώσεις που είχε αποκτήσει η Ευρώπη μέχρι αυτό το παιχνίδι. Ο Γιαννάκης, για μια ακόμη φορά όπως με τον Άρη, έβαλε τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη βασικό παίκτη, αλλά και πάλι δεν του "βγήκε" με τον Έλληνα σέντερ να κάνει γρήγορα τρία φάουλ και να περνάει στον πάγκο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο πρώτο δεκάλεπτο τραυματίστηκε στο γόνατο και ο Γιάννης Μπουρούσης, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να μείνει με τον Νίκολα Βούισιτς μοναδικό... μάχιμο σέντερ. Και μάλιστα, ο Κροάτης με το πού μπήκε έκανε τη διαφορά, πέτυχε 10 πόντους μαζεμένους, ενώ με τον Θοδωρή Παπαλουκά στη θέση του πλέι μέικερ ο Ολυμπιακός απέδιδε πιο συγκεντρωμένο μπάσκετ. Όμως, ο συνδυασμός Πάτρικ Μπέβερλι και Μίλος Τεόντοσιτς στην πρώτη περίοδο, είχε ήδη δώσει το δικαίωμα στη Μάλαγα να προηγηθεί με μια καλή διαφορά (30-18 στο τέλος του δεκαλέπτου). Ωστόσο, ο Τεόντοσιτς στο εκτελεστικό κομμάτι ήταν από τους λίγους που έδειχνε ψυχή και με προσωπικές ενέργειες προσέφερε πόντους στην ομάδα του.

Και παρότι οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν στη δεύτερη περίοδο να μειώσουν και στους τέσσερις πόντους (βελτιώθηκε η άμυνά τους και στην επίθεση Βούισιτς και Παπαλουκάς είχαν δώσει ποιότητα και εμπειρία - ο Τσίλντρες ήταν απών επιθετικά, ενώ ο Ουέιφερ δεν έπαιξε δευτερόλεπτο στο πρώτο μέρος!), η Μάλαγα βρήκε και πάλι τον τρόπο για να αντιδράσει. Κυρίως με τον Τακουάν Ντιν, ο οποίος σημείωσε πέντε συνεχόμενους πόντους και το σκορ έγινε 48-38.

Ο Γιαννάκης έβαλε τον Ουέιφερ με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, εκείνος σκόραρε αμέσως (48-40), αλλά από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός κόλλησε ξανά στην επίθεση, ενώ η Μάλαγα βρήκε διαδρόμους (και εκμεταλλεύτηκε και ένα αντιαθλητικό φάουλ που έκανε ο Γλυνιαδάκης) και έτρεξε ένα μικρό σερί μεν, αλλά ιδανικό για να φτάσει τη διαφορά στους 19 (!) πόντους (59-40), πριν περάσει και πάλι ο Μπέβερλι -μετά από ώρα- στο γήπεδο για να σπάσει το αρνητικό σερί των ερυθρολεύκων στην επίθεση. Ωστόσο, ήταν φανερό πως από τον Ολυμπιακό έλειπε η εμπειρία και η σωστή διαχείριση των δύσκολων φάσεων. Με αυτά και με τα άλλα, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ και ισά, ίσα που ανέβηκε κι άλλο για να φτάσει στο τέλος της τρίτης περιόδου στους 21 πόντους (71-50).

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο και πλέον το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Η Μάλαγα διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, οι ερυθρόλευκοι έψαχνων συστήματα και σχήματα αλλά τίποτα δεν έβγαινε και εντελώς φυσιολογικά επήλθε η μεγάλη σε έκταση ήττα με 86-68.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 48-38, 71-50, 86-68

Μάλαγα (Αϊτο Ρενέσες): Κουκ 6 (2), Ροντρίγκες 2, Πρίντεζης 4, Ντιν 19 (3), Βελς 7 (1), Χιμένεθ 8 (2), Τζίτερ 11 (1), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 11, Αρτσιμπαλντ 10, Μπλάνκο 7 (1).

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Τσίλντρες 6 (1), Βούισιτς 17, Μπουρούσης, Χαλπερίν 4, Κλέιζα 10 (1), Βασιλόπουλος 2, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου, Μπέβερλι 6, Τεοντόσιτς 15 (2), Ουέιφερ 4.

Για τα αναλυτικά στατιστικά της Μάλαγα πατήστε εδώ και για του Ολυμπιακού εδώ .

Πρίντεζης: "Πώς να αισθανθώ; Περίεργα..."

Στο πρώτο του παιχνίδι ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, αφού έμεινε στους 4 πόντους και ήταν άστοχος σε φάσεις συνήθως "δικές" του. Αμέσως μετά το ματς, ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε για τη νίκη της Μάλαγα αλλά και το πώς ένιωσε απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του: " Πώς να αισθανθώ; Περίεργα. Για την ακρίβεια, γ@#τα! Δεν ήταν εύκολο να παίξω απέναντι στον Ολυμπιακό. Εμείς παίξαμε πολύ καλά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έπιασε καλή απόδοση. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι θα βρει το δρόμο του. Σε σχέση με το ισπανικό πρωτάθλημα και τα ματς που έχουμε δώσει, δεν είχαμε κενά διαστήματα, ήμασταν εύστοχοι στα τρίποντα και φτάσαμε στη νίκη".

Γιαννάκης: "Θα δουλέψουμε για το τέλος της χρονιάς"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την αρχή της χρονιάς δηλώνει συχνά ότι ο Ολυμπιακός θέλει να είναι έτοιμος στο τέλος της χρονιάς, όταν θα κρίνονται οι τίτλοι. Και παρότι η εμφάνιση των ερυθρολεύκων κόντρα στη Μάλαγα ήταν κακή, ο "δράκος" δεν άλλαξε τη φιλοσοφία του: " Κάποιοι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη και να προσαρμοστούν. Η ομάδα έχει ποιότητα για να παίξει πολύ καλύτερο μπάσκετ. Απόψε, ξεκινήσαμε άσχημα και με τα λάθη που κάναμε, δώσαμε στη Μάλαγα το δικαίωμα να πάρει μεγάλο προβάδισμα. Στο πρώτο και τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ άσχημα.

Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και εν μέρει τα καταφέραμα, αλλά και πάλι κάναμε εύκολα λάθη και η Μάλαγα τα εκμεταλλεύτηκε. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα κερδίζει στο τέλος της χρονιάς".

Φόβοι για ρήξη πλάγιου συνδέσμου για Μπουρούση

Ο Γιάννης Μπουρούσης τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο και αποχώρησε από το παιχνίδι υποβασταζόμενος. Ο Έλληνας σέντερ χτύπησε γόνατο με γόνατο και οι πρώτες εκτιμήσεις του γιατρού του Ολυμπιακού, Γιώργου Τσικούρη, κάνουν λόγο ακόμη και για ρήξη πλάγιου συνδέσμου. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα, ενώ αν έχει υποστεί κάκωση η επιστροφή του θα είναι πιο γρήγορη. Την Πέμπτη θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και θα μάθουμε τη διάγνωση.







































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ