ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Μακάρι να μην χτυπούσε ο Γκριρ!"

Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ μίλησε στο SPORT 24 για την ατάκα του Γκέρσον που "ξύπνησε" τους παίκτες

Το καμπανάκι, μάλιστα, ήλθε πριν από δύο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα αναμετρηθούν εκτός έδρας διαδοχικά με την –αήττητη (12-0) στο ιταλικό πρωτάθλημα Μοντεπάσκι Σιένα- και με την Ταού Κεράμικα στη συνήθως… κατηφορική «Φερνάντο Μπουέζα Αρένα». " Οι αγώνες δυσκολεύουν και πρέπει να μάθουμε να σταματάμε τους αντιπάλους μας στην άμυνα. Οι δηλώσεις του προπονητή μας ήταν ένα ξυπνητήρι για όλους μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνο με την επίθεση ειδικά στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει κανείς", εξομολογήθηκε ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος, πάντως, δεν παρέλειψε να βγάλει το καπέλο στον συμπατριώτη του Ιμπραήμ Τζάμπερ για τους 40 πόντους του.

" Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τον σταματήσουμε", μας είπε ο Μπλέικνι έξω από το κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω. " Τον μάρκαρα και εγώ, τον ανέλαβε και ο Ματσιγιάουσκας, αλλά ήταν αδύνατο να περιορίσουμε τη δράση του. Είναι από αυτούς τους αγώνες, που ο αντίπαλός σου σεληνιάζεται και δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Μου θύμισε τις διεισδύσεις του Αλεν Αϊβερσον, ο οποίος όταν βρεθεί στη μέρα του δεν κόβεται από κανέναν αμυντικό στον κόσμο. Είναι σίγουρα μεγάλο ταλέντο ο Τζάμπερ, αλλά και εμείς οφείλαμε να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή", παραδέχτηκε ο πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος έπειτα από τη δεύτερη ατυχία του Λιν Γκριρ (15-20 ημέρες εκτός δράσης λόγω θλάσης στον δικέφαλο) αναμένεται να αποκτήσει σημαντικότερες αρμοδιότητες και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

" Να σου πω κάτι; Μακάρι να μην τραυματιζόταν ποτέ ο Γκριρ και ας μην έπαιζα δευτερόλεπτο! Είναι κρίμα που ξανακτύπησε τη στιγμή που προσπαθούσε να ξαναβρεί τον ρυθμό του. Είναι φοβερό παιδί και όλοι συμπάσχουμε στο πρόβλημά του ευελπιστώντας ότι δεν θα έχει άλλη περιπέτειά με την υγεία του", ευχήθηκε ο Μπλέικνι, ο οποίος αισθάνθηκε υπερηφάνεια, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας αναδείχτηκε παίκτης του μήνα Νοεμβρίου στην Ευρωλίγκα.

" Ο Μάτσας είναι φοβερός παίκτης («hell of a player», είπε χαρακτηριστικά). Δεν είναι μόνο σπουδαίος στο παρκέ, αλλά έχει και καταπληκτικό χαρακτήρα. Είναι ο τύπος του μπασκετμπολίστα, που θα τα δώσει όλα στον αγώνα και την επόμενη ημέρα θα εμφανιστεί πρώτος στην προπόνηση για να κάνει σουτ. Του αξίζει αυτό το βραβείο, γιατί όλοι ξέρουμε τι τράβηξε πέρυσι με τη ρήξη αχίλλειου τένοντα. Για τον καθένα θα ήταν μεγάλο σοκ, αλλά αυτός το ξεπέρασε και είναι ο ηγέτης της ομάδας καταθέτοντας την ψυχή του σε κάθε αγώνα", υπερθεμάτισε ο 31χρονος γκαρντ, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και ο Κουίντελ Γουντς δεν θα αργήσει να αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές του, όχι μόνο στους εντός, αλλά και στους εκτός έδρας αγώνες.

Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Μοντεπάσκι Σιένα στην Ιταλία, ας πούμε; " Γιατί όχι;", αποκρίθηκε με σιγουριά ο Μπλέικνι, ο οποίος στις συζητήσεις του με τον συμπαίκτη του προσπαθεί να τον βοηθήσει ψυχολογικά, ούτως ώστε να βγάλει την φλόγα του και μακριά από το ΣΕΦ. Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να αλώσει το «Παλασπόρτς Μενς Σάνα» της ιταλικής πόλης; " Να παίξουμε καλή άμυνα, να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας μέσα στη ρακέτα. Να τρέχουμε όποτε μπορούμε, αλλά και να παγώνουμε τον ρυθμό όταν πρέπει. Με λίγα λόγια να χαλάσουμε το παιχνίδι της Σιένα", εκμυστηρεύτηκε ο Αμερικανός, ο οποίος από τη θέση του οργανωτή είναι έτοιμος να αποκρυπτογραφήσει το παιχνίδι των Ιταλών και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην πέμπτη ευρωπαϊκή νίκη του.










TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ