ΜΟΝΑΚΟ

Μάικ Τζέιμς: "Αυτή είναι η κίνηση που αντέγραψα από τον Σπανούλη"

Μάικ Τζέιμς: "Αυτή είναι η κίνηση που αντέγραψα από τον Σπανούλη"
AS MONACO BASKET

Ο Μάικ Τζέιμς παραδέχθηκε ότι μία από τις χαρακτηριστικές του κινήσεις είναι "κλεμμένη" από το ρεπερτόριο του Βασίλη Σπανούλη, εξηγώντας τον λόγο που το έκανε αυτό.

Ο Μάικ Τζέιμς δεν έχει πρόβλημα να παραδεχθεί ότι έχει κλέψει μία κίνηση από τον Βασίλη Σπανούλη. Τουναντίον, το παραδέχεται δημόσια, κάτι που συνέβη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "basketnews".

Ο σταρ της Μονακό είδε μαζί με δύο συντάκτες της ιστοσελίδας διάφορα VIDEO με highlights του, εξηγώντας τι σκεφτόταν όταν το έκανε. Κάποια στιγμή παρουσιάστηκαν δύο μεγάλα τρίποντα που έχει σημειώσει την φετινή σεζόν, κόντρα σε Παρτίζαν (για την 12η αγωνιστική) και την Αρμάνι Μιλάνο (την 6η αγωνιστική). Κοινό σημείο αυτών των δύο σουτ; Ότι ήρθαν με μία κίνηση σήμα-κατατεθέν του Αμερικανού: Το περίφημο side step (σ.σ: βήμα στο πλάι και σουτ). Μία κίνηση που στο παρελθόν χαρακτήρισε και τον Βασίλη Σπανούλη.

"Δεν είχα αυτή την κίνηση στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Πάντα έκανα step back σουτ (σ.σ βήμα πίσω και σουτ) γενικά, αλλά όσον αφορά το side step είδα πρώτα τον Σπανούλη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέιμς, για να προσθέσει στην συνέχεια: "Ο Σπανούλης την έκανε πιο γρήγορα, εγώ την κάνω πιο αργά. Συνήθως έκανε μία κίνηση και μετά πήγαινε γρήγορα στα δεξιά και σούταρε. Και το έκανε και με ανάποδο πόδι".

Κλείνοντας το θέμα, ο Τζέιμς εξήγησε γιατί η συγκεκριμένη κίνηση είναι τόσο αποτελεσματική: "Όταν έχεις απέναντί σου έναν ψηλότερο αντίπαλο, είναι πιο δύσκολο για αυτόν να μετακινηθεί προς το πλάι σε σχέση με το να πάει μπροστά. Αν κάνω step back, τότε μπορεί ακόμα να με εμποδίσει να σουτάρω, ενώ αν κάνω side step πρέπει να πάει διαγώνια. Νιώθω λοιπόν ότι έτσι δημιουργώ πιο εύκολα απόσταση από τον αντίπαλό μου για να σουτάρω με καλές προϋποθέσεις".

Δείτε το VIDEO της συνέντευξης, όπου το side step παρουσιάζεται αρχικά στο 2:57, ενώ στο 5:58 ο Τζέιμς διηγείται το πώς αντέγραψε την κίνηση από τον Σπανούλη:

TAGS ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ