ΑΕΚ

Λιμνιάτης για το "όχι" στην ΑΕΚ: "Αυτό έλεγε η ψυχή μου, ξέρω ότι θα κοιμάμαι τα βράδια"

Ο Γιώργος Λιμνιάτης στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Γιώργος Λιμνιάτης στον πάγκο της ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε για την απόφασή του πει "όχι" στην ΑΕΚ για την προαγωγή του σε head coach, τονίζοντας πως ήταν μια απόφαση που του επιτρέπει να κοιμάται ήρεμος τα βράδια.

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο "Δημήτρης Τόφαλος" απέναντι στον Προμηθέα, αφού το σουτ του Τζέριαν Γκραντ στην εκπνοή έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. Λίγα λεπτά μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο Γιώργος Λιμνιάτης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, χαρακτήρισε άδικο το αποτέλεσμα και τόνισε πως ήθελε πολύ να πανηγυρίσει αυτή τη νίκη για να την αφιερώσει στον Ηλία Παπαθεοδώρου, που απολύθηκε από την Ένωση πριν από δύο μέρες.

Πάνω απ όλα όμως, στάθηκε στην απόφασή του να απαντήσει αρνητικά στην πρόταση που του έγινε από τον Μάκη Αγγελόπουλο για να αναλάβει αυτός τις τύχες της ομάδας για το υπόλοιπο της σεζόν (σ.σ.: κατόπιν τούτου προέκυψε συμφωνία με τον Βαγγέλη Αγγέλου).

Αναλυτικά όσα δήλωσε για το "όχι" που είπε στην πρόταση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

"Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους παίκτες, που στο πρόσωπό μου ήθελαν όταν έφυγε ο Ηλίας (Παπαθεοδώρου) να αναλάβω την ομάδα. Πιστεύω ότι μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από τις καριέρες. Παρόλο που ο Ηλίας μου είπε να αναλάβω τη δουλειά, από 9 ετών που μπήκα στον αθλητισμό και ένα ομαδικό σπορ, όπως είναι το μπάσκετ, έμαθα τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Κι ότι όταν πάει μια ομάδα κάπου, θα φύγει και μαζί.

Δεν ξέρω αν θα έχω την ευκαιρία να κοουτσάρω μια ομάδα σαν την ΑΕΚ με αυτούς τους παίκτες, μπορεί να μην την έχω ποτέ. Ξέρω όμως ότι θα κοιμάμαι τα βράδια. Σε άλλες περιπτώσεις που προπονητές έφυγαν και οι βοηθοί έμειναν και αναβαθμίστηκαν. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορεί να σε κρατήσουν σε μια δουλειά. Εμένα όμως αυτό έλεγε η ψυχή μου, κι αυτό έκανα.

Κάποιος μου είπε ότι είναι εύκολη απόφαση κι ότι αν δεν μπορείς να πάρεις αυτή τη δουλειά, δεν κάνεις για πρώτος προπονητής. Εγώ νόμιζα ότι ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά πιστέψτε με την πήρα πολύ εύκολα.

Ξέρεις ποια είναι η δύσκολη απόφαση; Να είσαι προπονητής σε 14χρονους και σε 18χρονους και να καλείσαι μια μέρα πριν από το τουρνουά, να κόψεις 14χρονους και 18χρονους. Που έχουν όνειρα για τη ζωή τους, για το μπασκετικό τους μέλλον. Αυτό ήταν δύσκολο. Αυτό τώρα ήταν πολύ εύκολο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ