ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Like father, like son

Like father, like son
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Μωραΐτης εντυπωσίασε με την απόδοσή του στην πρεμιέρα της Basket League, σκοράροντας 15 πόντους απέναντι στον Κολοσσό. Διαβάστε την ιστορία του 15χρονου γκαρντ και τι τον συνδέει με τον Δημήτρη Σταμάτη.

Γίνεται σε έναν αγώνα της Basket League που λήγει με νίκη των φιλοξενούμενων (με +16), η είδηση να αφορά τους γηπεδούχους; Κι όμως γίνεται! Όταν η συζήτηση πηγαίνει στον Δημήτρη Μωραΐτη, τον πιτσιρικά του Πανιωνίου που μπήκε στη ζωή μας το τελευταίο δίμηνο.

Αρχικά με τις εμφανίσεις του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων της Λετονίας και εν συνεχεία με τα όσα έκανε στα δύο τελευταία παιχνίδια του Πανιωνίου, με Απόλλωνα Πάτρας (για το Κύπελλο) και Κολοσσό Ρόδου (για τη Basket League).

Ο 15χρονος (γεννημένος στις 3/2/1999) γκαρντ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του Πανιωνίου στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις. Όχι τόσο γιατί έδειξε πως μπορεί να παίξει άμεσα στην πρώτη ομάδα (αυτό μοιάζει μάλλον ουτοπικό), όσο γιατί παρουσίασε μέρος του ταλέντου του, απέναντι σε επαγγελματίες.

Με το μπάσκετ να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς του σχεδόν από γεννησιμιού του, ο Δημήτρης Μωραΐτης δεν θα μπορούσε παρά να ασχοληθεί με την "σπυριάρα". Είναι άλλωστε υιός του Κώστα Μωραΐτη, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Παπάγου, Έσπερο Πατρών και Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε μάλιστα τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος το 1993. Όταν ακόμη ο Δημήτρης ήταν αγέννητος.

Ο Μωραΐτης τζούνιορ λοιπόν, αποτελεί γέννημα θρέμμα του Πανιωνίου. Στις Ακαδημίες του οποίου βρίσκεται από πολύ μικρή ηλικία. Εκεί έμαθε το μπάσκετ, αγάπησε το άθλημα και τείνει να εξελιχθεί σε ένα ακόμη παίκτη που θα βγει από τα σπλάχνα του συλλόγου τα επόμενα χρόνια.

Είναι μικρός ακόμη άλλωστε. Έχοντας κλείσει τα 15 τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτέλεσε τον μοναδικό 99αρη που πήρε μαζί του στη Λετονία ο Μάνος Μανουσέλης, για το Πανευρωπαϊκό των Παίδων.

Εκεί όπου αναγκάστηκε να υπερβάλει εαυτόν, μετά τους τραυματισμούς που είχαν οι Μιχάλης Λούντζης και Ανδρέας Σκούφης, στη διάρκεια της πρώτης φάσης. Αν και ένα χρόνο μικρότερος σε σχέση με όλους τους αντιπάλους του, ο Μωραΐτης δεν δυσκολεύτηκε να παρουσιάσει μέρος του ταλέντου του.

Αγωνιζόμενος για κάτι λιγότερο από τριάντα λεπτά ανά αγώνα (29’10’’), ο ύψους 1μ94 πόιντ γκαρντ είχε εξαιρετική παρουσία, ολοκληρώνοντας τη διοργάνωση με 9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ και 2.6 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Με δεδομένο τις ιδιάζουσες καταστάσεις στον Πανιώνιο, αναγκάστηκε να μπει στα βαθιά στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Να αγωνιστεί σε Κύπελλο Ελλάδος και Basket League, προκειμένου να συμπληρώσει την δωδεκάδα των "κυανέρυθρων". Επί του πρακτέου όμως, μόνο… βοηθητικός δεν ήταν.

Στη Νέα Σμύρνη δεν πρόκειται πάντως, να μπουν σε διαδικασία πρόωρης προαγωγής του μικρού στην ανδρική ομάδα. Το κάθε άλλο. Θα τον αφήσουν να αγωνίζεται με τα παιδιά της ηλικίας του (φέτος είναι Παίδας) και στην πορεία, αν ο ίδιος δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, θα τον βάλουν σταδιακά στα πλάνα της πρώτης ομάδας.

Μέχρι τότε όμως, υπάρχει μακρύς δρόμος…

Σόι πάει το βασίλειο

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον χθεσινό αγώνα του Πανιωνίου είναι ότι συνολικά τρεις παίκτες του αποτελούν γόνους μπασκετικής οικογένειας. Κι αυτό γιατί πλην του Δημήτρη Μωραΐτη, αγωνίστηκαν ακόμη οι Δημήτρης Σταμάτης (υιός του Αντώνη Σταμάτη, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης στον Ολυμπιακό με τον Κώστα Μωραϊτη), και Σωτήρης Μπιλλής (υιός του άλλοτε παίκτη της Δάφνης).

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ