NBA

ΛεΜπρόν Τζέιμς: "Όποιος σκέφτηκε το play-in τουρνουά για είσοδο στα playoffs πρέπει να απολυθεί"

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς σε αγώνα με τους Γουλβς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς σε αγώνα με τους Γουλβς Ⓒ 2021 JAE C. HONG/ASSOCIATED PRESS

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έδειξε - με αρκετή καθυστέρηση είναι η αλήθεια - την διαφωνία του για την απόφαση του ΝΒΑ να υπάρξει play-in τουρνουά για την είσοδο στα playoffs, λέγοντας ότι πρέπει να απολυθεί όποιος το σκέφτηκε.

Ο Λούκα Ντόντσιτς άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες τον ασκό του Αιόλου όταν δήλωσε ότι δεν βρίσκει νόημα στην απόφαση του ΝΒΑ να έχει play-in τουρνουά για είσοδο στα playoffs. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φαίνεται ότι συμφωνεί μαζί του.

Με τους Λέικερς να κινδυνεύουν πλέον να βρεθούν στην 7η θέση στην Δύση μετά την ήττα τους από τους Ράπτορς (114-121), αφού πλέον έχουν ρεκόρ 36-28 και ισοβαθμούν με τους 5ους Μάβερικς και τους 7ους Μπλέιζερς, ο Τζέιμς ρωτήθηκε σχετικά και δεν μάσησε τα λόγια του.

"Όποιος σκέφτηκε και σχεδίασε αυτό το πράγμα για το play-in τουρνουά για τα playoffs πρέπει να απολυθεί" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέιμς, δείχνοντας ξεκάθαρα την διαφωνία του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση που έχει πάρει το ΝΒΑ, τα δύο τελευταία εισιτήρια (που αντιστοιχούν στην 7η και την 8η θέση) κάθε περιφέρειας θα δοθούν μέσω του play-in τουρνουά, όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα και ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι ο εξής:

Πρώτος αγώνας: Η ομάδα με το 7ο καλύτερο ρεκόρ θα αντιμετωπίσει την ομάδα με το 8ο καλύτερο ρεκόρ. Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί (ως 7η) στα playoffs.

Δεύτερος αγώνας: Η ομάδα με το 9ο καλύτερο ρεκόρ θα αντιμετωπίσει την ομάδα με το 10ο καλύτερο ρεκόρ. Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του πρώτου αγώνα, ενώ η ηττημένη ομάδα θα αποκλειστεί.

Τρίτος αγώνας: Η ηττημένη ομάδα του πρώτου αγώνα και η νικήτρια ομάδα του δεύτερου αγώνα θα αναμετρηθούν και αυτή που θα νικήσει θα προκριθεί (ως 8η) στα playoffs.

Η λογική πίσω από αυτό τον τρόπο διεξαγωγής είναι η εξής: Οι ομάδες που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο τις θέσεις 7 και 8 θα έχουν δύο ευκαιρίες να προκριθούν στα playoffs και για να τα καταφέρουν θα χρειαστούν μία νίκη σε δύο παιχνίδια. Οι ομάδες που κατέκτησαν τις θέσεις 9 και 10 θα πρέπει να κάνουν το 2/2 για να προκριθούν.

Photo Credits: ⓒ 2021 Jae C. Hong/Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ