NBA

Ντόντσιτς: "Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχουμε play-in αγώνες πριν τα playoffs"

Ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς
Ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς Ⓒ 2021 SUE OGROCKI / ASSOCIATED PRESS

Ο Λούκα Ντόντσιτς δήλωσε ότι δεν του αρέσει το γεγονός ότι οι δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα playoffs σε Ανατολή και Δύση θα κριθούν σε play-in τουρνουά, λέγοντας ότι δεν βρίσκει νόημα σε αυτή την απόφαση.

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν συμφωνεί με την απόφαση του ΝΒΑ (και των ομάδων) να δοθούν τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια (από δύο σε Ανατολή και Δύση) για την είσοδο στα playoffs στο πλαίσιο ενός play-in τουρνουά. Και δεν το έκρυψε.

Με τους Μάβερικς να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση της Δύσης, ο Σλοβένος δεν έκρυψε την διαφωνία του για τον νέο τρόπο διεξαγωγής που αποφασίστηκε.

"Δεν καταλαβαίνω αυτή την ιδέα ότι πρέπει να έχουμε play-in αγώνες" δήλωσε αρχικά ο Ντόντσιτς, για να προσθέσει: "Θα παίξουμε 72 αγώνες για να μπούμε στα playoffs και αν χάσουμε δυο παιχνίδια στην σειρά στην συνέχεια δεν θα μπούμε στα playoffs. Δεν καταλαβαίνω το νόημα αυτής της ιδέας".

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση που έχει πάρει το ΝΒΑ, τα δύο τελευταία εισιτήρια (που αντιστοιχούν στην 7η και την 8η θέση) κάθε περιφέρειας θα δοθούν μέσω του play-in τουρνουά, όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα και ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι ο εξής:

Πρώτος αγώνας: Η ομάδα με το 7ο καλύτερο ρεκόρ θα αντιμετωπίσει την ομάδα με το 8ο καλύτερο ρεκόρ. Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί (ως 7η) στα playoffs.

Δεύτερος αγώνας: Η ομάδα με το 9ο καλύτερο ρεκόρ θα αντιμετωπίσει την ομάδα με το 10ο καλύτερο ρεκόρ. Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του πρώτου αγώνα, ενώ η ηττημένη ομάδα θα αποκλειστεί.

Τρίτος αγώνας: Η ηττημένη ομάδα του πρώτου αγώνα και η νικήτρια ομάδα του δεύτερου αγώνα θα αναμετρηθούν και αυτή που θα νικήσει θα προκριθεί (ως 8η) στα playoffs.

Η λογική πίσω από αυτό τον τρόπο διεξαγωγής είναι η εξής: Οι ομάδες που κατέκτησαν στην κανονική περίοδο τις θέσεις 7 και 8 θα έχουν δύο ευκαιρίες να προκριθούν στα playoffs και για να τα καταφέρουν θα χρειαστούν μία νίκη σε δύο παιχνίδια. Οι ομάδες που κατέκτησαν τις θέσεις 9 και 10 θα πρέπει να κάνουν το 2/2 για να προκριθούν.

Photo Credits: ⓒ 2021 Sue Ogrocki / Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ