ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κυριακή και... 13

Κυριακή και... 13
Ουίνστον

Συνεχίζει αήττητος ο ΠΑΟ, που έκανε το "13 στα 13" στη Ρόδο, επικρατώντας με 106-65 του Κολοσσού

Παρόλα αυτά, στο παιχνίδι που αποτέλεσε γιορτή για το μπάσκετ του νησιού, υπήρξε μεγάλη ένταση 1' και 30'' πριν τη λήξη και με το σκορ 65-101 για τον Παναθηναϊκό. Ο Στίνσον σημείωσε καλάθι και φάουλ σε μία φάση στην οποία ενεπλάκησαν και οι Πίνοκ-Αλβέρτης που πιάστηκαν στα χέρια.
Ο Στίνσον αμέσως μόλις σηκώθηκε από το έδαφος, κινήθηκε απειλητικά προς τον αρχηγό των "πρασίνων" και εκείνη τη στιγμή ένας από τους 20 οπαδούς των φιλοξενουμένων, που κάθονταν πίσω από τη μπασκέτα, μπήκε στο παρκέ και χτύπησε τον παίκτη του Κολοσσού.

Με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων, η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και ο "ανεγκέφαλος" που εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, για να ολοκληρωθεί στη συνέχεια κανονικά το ματς.

Ο αγώνας
Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, έγινε ορατή στο παρκέ από το πρώτο λεπτό του αγώνα και περιθώρια αντίδρασης στον Κολοσσό, δεν υπήρξαν. Αφού το σκορ έγινε γρήγορα 1-10 με την "πράσινη" φροντ λάιν να εκτελεί (Μπατίστ, Ντικούδης) και την περιφέρεια να τροφοδοτεί (4 ασίστ πολύ γρήγορα για τον Σπανούλη), η ομάδα του Αλεξανδρή επιχείρησε να αντιδράσει και μείωσε στους 6 (12-18) με τον Στίνσον. Απο εκεί και πέρα, όμως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης, ήταν καταιγιστικοί και με σερί 6-15 έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 18-33.

Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους, αφού έμειναν πίσω με νταμπλ σκορ (18-36) και με καλάθι του Ντικούδη 3 λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +20, με τον Ομπράντοβιτς να κάνει διαρκές ροτέισον και να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, με 33-51.

Σερί 8-0 πραγματοποίησε ο Κολοσσός, αιφνιδιάζοντας τους "πράσινους" στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο Ομπράντοβιτς "τα είπε" λίγο στους παίκτες του κι αυτό ήταν αρκετό για να απαντήσει ο Παναθηναϊκός με εκπληκτικό σερί 0-16 έχοντας ως οδηγό τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους , που οργάνωσε αλλά και σκόραρε για να τελειώσει η τρίτη περίοδο με 54-81.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν μειώθηκε ούτε στην τελευταία περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι παίκτες του "τριφυλλιού", επιχείρησαν να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Με όλους τους παίκτες να σκοράρουν (6 είχαν διψήφιο αριθμό) και τον Ομπράντοβιτς να τρίβει τα χέρια του, βλέποντας τους αθλητές του να προσπαθούν ως το τέλος, ο Παναθηναϊκός έκανε το "13 στα 13" στη φετινή σεζόν, έστω κι αν πριν επιτευχθεί αυτό το κατόρθωμα, υπήρξε ένταση.

Τα δεκάλεπτα: 18-33, 33-51, 54-81, 65-106

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Κολοσσός (Αλεξανδρής): Στίνσον 13, Ασημακόπουλος 4, Πίνοκ 8, Γιοσίποβιτς 11 (1), Τσέσκοβιτς, Παναγιωταράκος 8 (2), Διαμαντόπουλος 7 (1), Κουνούνης, Τζιγκάνοβιτς 3, Σκορδάλης 2, Τόντιτς 3, Τσαμάτος 6

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 5, Περπέρογλου 12 (2), Σπανούλης 9 (1), Μπετσίροβιτς 13 (1), Μπατίστ 11, Ζίζιτς 16, Χατζηβρέττας 7 (1), Ντικούδης 8, Γιασικεβίτσιους 11 (2), Διαμαντίδης 3, Ουίνστον 11 (1)

Ομπράντοβιτς: " Έτοιμοι για τη ζώνη"
Το εγκώμιο των παικτών του έπλεξε μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του.

" Ετοιμαστήκαμε με σοβαρότητα για το παιχνίδι. Είχαμε πει ότι πρέπει να πάρουμε το ματς στα σοβαρά και να δείξουμε προσοχή. Ο Κολοσσός έχει ταλέντο στην επίθεση και αποδείξαμε ότι είχαμε δουλέψει σωστά στο κομμάτι αυτό. Θέλαμε να παίξουμε καλή άμυνα και γι αυτό ετοιμαστήκαμε, ώστε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας".

" Ημασταν έτοιμοι και για την ζώνη που παίζει ο αντιπαλός μας και έιχαμε την σωστή αντιμετώπιση. Μπράβο στους παίκτες μου που έδειξαν και σήμερα σοβαρότητα και θέληση και η ομάδα συνέχισε στον ρυθμό της. Αυτό δεν είναι φυσικά το πραγματικό πρόσωπο του Κολοσσού που είναι μια αξιόλογη ομάδα".

Ο Στράτος Περπέρογλου, τόνισε μετά το τέλος του ματς: " Ξέραμε οτι έπρεπε να μπούμε συγκεντρωμένα, καθώς η Ρόδος είναι μια δύσκολη έδρα. Προσφέραμε και θέαμα στον κόσμο. Εχω ζήσει και έχω παίξει μπάσκετ εδώ και χαίρομαι κάθε φορά που γυρίζω, αφού έχω πολλούς φίλους στο νησί. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό".

Τσαμάτος: " Μπορούσαμε περισσότερα"
Το επεισόδιο με τον οπαδό του Παναθηναϊκού, καταδίκασε ο άσος του Κολοσσού, Αλέξης Τσαμάτος, που τόνισε ότι εναντίον Παναθηναϊκού και Ολυμπίακού, η ομάδα του μπορούσε να κερδίσει περισσότερα.

" Συγχαρήτηρια στον Παναθηναικό. Για να κοντράρεις τον Πρωταθλητή Ευρώπης, πρέπει να σου δώσει κι ο ίδιος το δικαίωμα αλλά σήμερα αυτό δεν έγινε. Ευχαριστώ τον κόσμο μας που ήρθε και μας στήριξε".

" Φυσικά θέλω να καταδικάσω το γεγονός στο τέλος με τον κόσμο του Παναθηναικού. Με Ολυμπιακό και Παναθηναικό κερδίσαμε αρκετά, αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα από αυτές τις δύο αναμετρήσεις".

Η εξέλιξη του αγώνα:

1' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς
1' Έναρξη 1ης περιόδου
2' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ
2' Δίποντο Παναθηναϊκός Ντικούδης
2' Δίποντο Παναθηναϊκός Ουίνστον
3' Δίποντο Παναθηναϊκός Ουίνστον
4' Δίποντο Κολοσσός Ρόδου Στίνσον (3-10)
4' Τρίποντο Κολοσσός Ρόδου Διαμαντόπουλος
5' Δίποντο Παναθηναϊκός Ντικούδης
5' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ
6' Δίποντο Κολοσσός Ρόδου Γιοσίποβιτς
Προβάδισμα 8 πόντων έχει πάρει ο Παναθηναϊκός στα μισά της πρώτης περιόδου, με τη φροντ λάιν του να δίνει λύσεις χάρη στους Μπατίστ και Ντικούδη
6' Δίποντο Παναθηναϊκός Ντικούδης
6' Δίποντο Κολοσσός Ρόδου Γιοσίποβιτς (10-18)
6' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπατίστ (8-18)
Ακόμα μία ασίστ από τον Ουίνστον στον συμπατριώτη του που φτάνει τους 6 πόντους. Ο Παναθηναϊκός τα πηγαίνει πολύ καλά στις τελικές πάσες και ο Σπανούλης έχει ήδη 4
7' Δύο βολές Κολοσσός Ρόδου Στίνσον (12-18)
8' Τρίποντο Παναθηναϊκός Ουίνστον (13-21)
8' Δίποντο Κολοσσός Ρόδου Τσαμάτος
9' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους
9' Καλάθι και φάουλ Παναθηναϊκός Διαμαντίδης (15-28)
Στους 13 φτάνει η διαφορά λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου
10' Δίποντο Παναθηναϊκός Ζίζιτς (16-31)
10' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους (16-33)
10' Λήξη 1ης περιόδου 16-33
Δεν αντέχει ο Κολοσσός απέναντι στον Παναθηναϊκό που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι
11' Έναρξη 2ης περιόδου
11' Δύο βολές Κολοσσός Ρόδου Στίνσον
12' Τρίποντο Παναθηναϊκός Σπανούλης
Νταμπλ σκορ για τον Παναθηναϊκό που προηγείται με 36-18
13' Δύο βολές Κολοσσός Ρόδου Παναγιωταράκος (20-36)
13' Τρίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου
15' Τρίποντο Κολοσσός Ρόδου Γιοσίποβιτς (26-40)
15' Δίποντο Παναθηναϊκός Ουίνστον (26-42)
16' Δύο βολές Κολοσσός Ρόδου Ασημακόπουλος
17' Δίποντο Παναθηναϊκός Μπετσίροβιτς (28-46)
18' Δίποντο Παναθηναϊκός Ντικούδης (28-48)
Για πρώτη φορά στο +20 ο Παναθηναϊκός
19' Δίποντο Κολοσσός Ρόδου Πίνοκ (30-48)
20' Λήξη ημιχρόνου 33-51
Ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος με το "τριφύλλι" να πορεύεται άνετα προς τη νίκη
21' Έναρξη 3ης περιόδου
22' Δίποντο Κολοσσός Ρόδου Στίνσον
23' Δίποντο Κολοσσός Ρόδου Τζιγκάνοβιτς
Σερί 8-0 έκανε ο Κολοσσός μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος, αιφνιδιάζοντας τον Παναθηναϊκό με ηγέτη τον Στίνσον
24' Τρίποντο Παναθηναϊκός Χατζηβρέττας (41-56)
Σοβαρεύονται οι "πράσινοι" που απαντούν με ένα 0-5
24' Δίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους
25' Τρίποντο Παναθηναϊκός Γιασικεβίτσιους
Παίρνει τ' όπλο του ο Λιθουανός που οδηγεί γρήγορα τον Παναθηναϊκόστο +26 (41-67)
30' Λήξη 3ης περιόδου 54-81
Καθολική η υπεροχή του Παναθηναϊκού που κλείνει στο +27 την τρίτη περίοδο
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Δύο βολές Παναθηναϊκός Περπέρογλου
34' Δίποντο Παναθηναϊκός Ζίζιτς (55-90)
35' Δίποντο Παναθηναϊκός Περπέρογλου
40' Λήξη αγώνα 65-106
Την 13η νίκη του σε ισάριθμα ματς πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με διαφορά 41 πόντων








































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ