ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κουτελάκης για το γήπεδο του Πανιωνίου: "Δεν μπορούμε να δώσουμε χρονοδιάγραμμα, οποιαδήποτε απάντηση είναι επικίνδυνη"

Κουτελάκης για το γήπεδο του Πανιωνίου: "Δεν μπορούμε να δώσουμε χρονοδιάγραμμα, οποιαδήποτε απάντηση είναι επικίνδυνη"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ/ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, φιλοξενήθηκε στο EOK WebRadio και αναφέρθηκε σε όλα τα δεδομένα αναφορικά με την ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου της Νέας Σμύρνης, που θα είναι η έδρα του Πανιωνίου.

Για τα δεδομένα που αφορούν στην ανέγερση του νέου κλειστού γηπέδου στη Νέα Σμύρνη, που θα χρησιμοποιεί η ΚΑΕ Πανιώνιος μίλησε ο Γιώργος Κουτελάκης, στον "αέρα" του EOK WebRadio. Ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, αναφέρθηκε στην επίσκεψη της ομάδας στο χώρο του νέου γηπέδου, στην πορεία του έργου τη δεδομένη χρονική στιγμή και τον χρονικό ορίζοντα της αποπεράτωσής του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Κουτελάκη:

Για το χρονικό της ανέγερσης του γηπέδου "Αρτάκης": "Συμμετείχαμε σε μια πάρα πολύ ωραία και συμβολική χειρονομία της ΚΑΕ Πανιώνιος, στον χώρο του εργοταξίου, που νομίζω είχε το χαρακτήρα να σηκώσει το θέμα να το φέρει στην επικαιρότητα. Το γήπεδο ήταν ένα έργο ενός κοινού οράματος δικού μου και του κύριου Σγουρού, το οποίο αποτυπωθεί με προγραμματική σύμβαση το 2010 και το 2014. Είναι ένα έργο που δημοκρατήθηκε το 2018, γκρεμίστηκε το παλιό κλειστό το 2019, υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο κλειστό μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τον Ιούνιο του 2021 και θα έπρεπε να είχε παραδοθεί τον Ιούνιο του 2022. Απ’ το 2019 μέχρι το 2021 είχαμε έναν γκρεμισμένο χώρο, ένα οικόπεδο χωρίς δραστηριότητα, αναμένοντας μια σύμβαση η οποία θα μπορούσε κιόλας να μην είχε υπογραφεί λόγω των θεμάτων που προέκυψαν μέχρι την υπογραφή της"

Για την κατάσταση που βρίσκεται το έργο αυτήν τη στιγμή: "Το έργο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο όριο του 10% από πλευράς εκτέλεσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του, άρα έχουμε ένα ακίνητο και αφημένο έργο, στο οποίο κάποια φορτηγά που περνούν κάποιες φορές απλά δικαιολογούν την παρουσία τού εργοταξίου. Είναι ένα έργο στο οποίο αναθέτουσα, διευθύνουσα και επιβλέπουσα αρχή είναι η περιφέρεια Αττικής, αλλά για ‘μας είναι ένα δικό μας έργο, του δήμου Νέας Σμύρνης, των πολιτών της Νέας Σμύρνης, των ομάδων και των συλλόγων της πόλης μας. Οπότε εμείς δεν το αντιμετωπίζουμε ως ένα έργο της περιφέρειας, αλλά ως ένα έργο της καρδιάς μας. Μ’ αυτήν την έννοια, η δική μου δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να το αναδείξει ως κύριο θέμα της δημοτικής της περιόδου και δη της αρχής, στο να επανατροχιοδρομηθεί το εκτροχιασμένο τρένο της ανέγερσης αυτού του γηπέδου. Θα έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση σ’ αυτό, όπως θα έχει και ο ίδιος από εμένα, απ’ τον νέο περιφερειάρχη, κύριο Χαρδαλιά, με τον οποίον με “συνδέουν” στενοί δεσμοί φιλίας. Αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος ότι θα έχει μια αξιολόγηση υψηλού κύρους, ούτως ώστε κι εκείνος απ’ τη μεριά του να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να πείσουμε την εργολήπτρια εταιρεία να θέσει σε κίνηση τις εργασίες ανέγερσης".

Για το πότε θα μπορούσε να είναι έτοιμο το γήπεδο: "Η οποιαδήποτε απάντηση σε αυτό είναι… επικίνδυνη. Θα ήμουν ενθουσιασμένος αν τελείωνε στα επόμενα 2 χρόνια, θα ήμουν ευτυχής στα επόμενα 3 χρόνια και θα είμαι ικανοποιημένος αν τελείωνε στα 4. Είναι πολύ αρχή για να μπορέσω να πω κάτι συγκεκριμένα. Οι ευθύνες για την καθυστέρηση δεν είναι τόσο της περιφέρειας και του δήμου, όσο τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εργολήπτρια εταιρεία. Αν ήταν ευθύνες του δήμου και της περιφέρειας θα ήμουν απόλυτα αισιόδοξος και θα έδινα και χρονοδιάγραμμα. Αν δε δούμε πρώτα μαζί με τον κύριο Χαρδαλιά την εργολήπτρια εταιρεία, για να διακρίνουμε ότι πράγματα θα πιστέψει το έργο και θα το βάλει μπροστά, δε μπορώ να πω συγκεκριμένο χρονικό σημείο"

Ακολούθησε και η τοποθέτηση του Επιχειρησιακού Διευθυντή της ΚΑΕ Πανιώνιος, Παναγιώτη Τριαντόπουλου, ο οποίος επισήμανε τη σημασία της ανέγερσης του νέου κλειστού γηπέδου της Νέας Σμύρνης και αναφέρθηκε στην περίοδο που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην ομάδα.

Ενδεικτικά, όσα είπε ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος:

Για το πώς συνδέεται η ανέγερση του γηπέδου «Αρτάκης» με την ενδεχόμενη άνοδο της ομάδας στην Α1: "Ο Πανιώνιος προφανώς έχει στόχο την άνοδο, αλλά αυτό είναι άσχετο με το γήπεδο. Επειδή ο Πανιώνιος και η Νέα Σμύρνη έχει πάρα πολύ κόσμο, ακόμα και στην Elite League που αγωνίζεται είναι πρόβλημα. Μισθώνει ένα γήπεδο για να παίζει, στο οποίο δε μπορούμε ν’ αναπτυχθούμε, ούτε να κάνουμε τις εμπορικές μας δράσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και πολλά αξιόλογα γήπεδα για να παίζουν οι ομάδες, ειδικά στην Elite League. Προφανώς ένα νέο γήπεδο-στολίδι για την περιοχή θα βοηθήσει να γίνουν πολλά πράγματα που μπορεί ν’ αποφέρουν έσοδα και στον δήμο και ο κόσμος να το αξιοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται με εκδηλώσεις, καθώς και τα σωματεία που θα βρίσκονται εκεί ν’ αναπτυχθούν και εμπορικά".

Για το τι βρήκε στον Πανιώνιο όταν πήγε: "Όταν ήρθα η ομάδα δούλευε σ’ ένα επίπεδο ερασιτεχνικό. Οι μέτοχοι και οι συντελεστές της ομάδας άρχισαν σιγά-σιγά να μπαίνουν σε μια λογική πιο επαγγελματική και ήθελαν κάποιον άνθρωπο που να γνωρίζει το μπάσκετ και τις λειτουργίες πέρα απ’ αυτό. Έτσι συνεργαστήκαμε με μεγάλη χαρά, γιατί είναι ένα μεγάλο σωματείο και είναι χαρά και τιμή μου να δουλέψω γι’ αυτό. Μου ανέθεσαν αυτό ακριβώς, να μπούμε σε πιο επαγγελματικές διαδικασίες και λειτουργίες, ώστε η πολύ επιθυμητή άνοδος στην Α1 να μας βρει έτοιμους, να έχουμε ήδη μπει σ’ αυτήν τη λογική".

Για τη σύσταση της ΚΑΕ: "Επειδή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και χρειάζεται πάρα πολλά έγγραφα πλέον, ξεκινήσαμε από φέτος έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι απ’ όλες τις απόψεις όταν έρθει η ώρα, να μην “τρέχουμε” τελευταία στιγμή το καλοκαίρι. Να είμαστε σε ένα σημείο πολύ κοντά στο 100%, ούτως ώστε να μένουν οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή μας στην Α1, εφόσον βέβαια ανέβουμε".

Για το αν έχουν βρει λύση για τη στέγη τους στην Α1, αν και εφόσον ανέβουν: "Περιμένουμε να δούμε όταν θ’ ανέβουμε. Πριν λίγες μέρες κάναμε κάποιες προπονήσεις στη Γλυφάδα, όπου το γήπεδο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το έχουν φροντίσει και το έχουν ανακαινίσει. Για ‘μένα, είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο όπως το είδα. Είναι ένα θέμα η απόσταση, αλλά όπως ξέρετε δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές εδώ γύρω στην περιοχή. Οπότε θα πρέπει να δούμε την καλύτερη λύση που να εξυπηρετεί και την ομάδα και τους φιλάθλους και τον κόσμο της Νέας Σμύρνης και τους χορηγούς. Είναι δύσκολη εξίσωση αυτή και θέλουμε να το δούμε πολύ προσεκτικά, ούτως ώστε να είναι όσο περισσότεροι γίνεται ευχαριστημένοι".

Για τον Θοδωρή Μικρόπουλο και τον Παναγιώτη Ηλιάδης: "Και οι δύο είναι χαμηλών τόνων άνθρωποι, σοβαροί επιχειρηματίες, είναι φανατικοί πανιώνιοι, αγαπούν την ομάδα και το έχουν δείξει και στο παρελθόν. Ορίζουν την πορεία και διακριτικά έρχονται-φεύγουν απ’ το γήπεδο, εμπιστεύονται τους συνεργάτες τους, δεν κάνουν παρεμβάσεις. Έχουν δημιουργήσει ένα ωραίο και οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και είναι άνθρωποι γενικότερης αποδοχής, γιατί δεν έχουν προκαλέσει ποτέ, τους αρέσει να δουλεύουν και να γίνεται η δουλειά σωστά κι επαγγελματικά. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, πάντα είναι εκεί για οτιδήποτε χρειαστούμε. Έχουν κάνει και τις υπερβάσεις τους μέχρι τώρα σε ό,τι χρειαζόταν, αλλά πάντα σε λογικά επίπεδα. Λειτουργούν με βάση τη λογική και είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της"

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ