EUROLEAGUE

Κουρτινάιτις: "Ο Μοζγκόφ ήταν έτοιμος να παίξει"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÑÙÓÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - RUSSIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÑÙÓÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - RUSSIA / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις μίλησε σε ρωσική ιστοσελίδα για την αντικειμενική δυσκολία επανεκκίνησης της σεζόν στην EuroLeague, ενώ αποκάλυψε ότι ο Τιμοφέι Μοζγκόφ ήταν έτοιμος να αγωνιστεί.

Στην αποκάλυψη πως ο Τιμοφέι Μοζγκόφ είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του και ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην δράση προχώρησε ο Ρίμας Κουρτινάιτις μιλώντας σε ρωσική ιστοσελίδα. Ο προπονητής της Χίμκι εξήγησε στο Izvestia το πλάνο που εκπονήθηκε προκειμένου ο έμπειρος σέντερ να νιώσει καλά και να ξαναπατήσει παρκέ μετά από σχεδόν δύο χρόνια, τονίζοντας πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από τη διακοπή της δράσης στην Ευρώπη λόγω του κορονοϊού, προπονούνταν με την υπόλοιπη ομάδα.

"Θα ήθελα να τελειώσει η σεζόν, αλλά δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να γίνουν όλοι οι αγώνες σε μία πόλη. Ας πούμε ότι αυτή θα είναι η Αιήνα. Πώς οι παίκτες θα επιστρέψουν στις ομάδες; Πώς όλοι όσοι είναι από Ρωσία, Ισπανία ή Τουρκία θα φτάσουν στην Ελλάδα; Τα σύνορα είναι κλειστά και δεν είναι σαφές πότε θα ανοίξουν πάλι. Σε κάθε χώρα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με την πανδημία" είπε αρχικά ο Ρίμας Κουρτινάιτις, πριν ερωτηθεί για τον Τιμοφέι Μοζγκόφ, ο οποίος έμεινε στα "πιτς" στη διάρκεια της σεζόν, αλλά λίγο πριν αποφασιστεί η διακοπή ξεκίνησε προπονήσεις με τη Χίμκι:

"Έκανε κανονικά προπόνηση για περίπου δύο βδομάδες. Δεν είχα στο μυαλό μου να τον χρησιμοποιήσω στο πριν από το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου (με αυτή έπαιζε η Χίμκι πριν τη διακοπή), αλλά στο επόμενο παιχνίδι της VTB League θα βρισκόταν στα πλάνα μου. Μετά από δύο χρόνια απραξίας, θα ήταν δύσκολο για τον οποιονδήποτε να επιστρέψει στο 100% της φόρμας του, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να μας βοηθήσει στο διάστημα πριν από τα playoffs. Θα μπορούσε να αγωνιστεί και να προσφέρει στην ομάδα. Το ιατρικό μας επιτελείο έκανε σπουδαία δουλειά μαζί του, για να επανέλθει σε αγωνιστική κατάσταση. Πήγε να δει γιατρούς στη Γερμανία, την Ισπανία, σε ειδικό στη Λιθουανία και τη Ρωσία. Ήταν σε πολύ καλό επίπεδο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ