ΜΠΑΣΚΕΤ

Κόμπι Μπράιαντ: Χωρίς μαύρο κουτί το μοιραίο ελικόπτερο

Investigators work the scene of a helicopter crash that killed former NBA basketball player Kobe Bryant, his 13-year-old daughter, Gianna, and several others Monday, Jan. 27, 2020, in Calabasas, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Investigators work the scene of a helicopter crash that killed former NBA basketball player Kobe Bryant, his 13-year-old daughter, Gianna, and several others Monday, Jan. 27, 2020, in Calabasas, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Daily Mail", η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ αποκάλυψε πως το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ δεν ήταν εξοπλισμένο με μαύρο κουτί, με τις έρευνες να επικεντρώνονται σε ένα iPad που κατέγραφε τη διαδρομή.

Οι έρευνες στο σημείο που συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ με τους εννιά συνολικά επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων του ίδιου και της 13χρονης κόρης του, συνεχίζονται προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αίτια της πτώσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της " Daily Mail", η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) αποκάλυψε πως το ελικόπτερο δεν ήταν εξοπλισμένο με μαύρο κουτί και δεν ήταν υποχρεωμένο να έχει, καθώς επρόκειτο για ελικόπτερο-ταξί.

Αποτέλεσμα, τα σωστικά συνεργεία, αλλά και η Αστυνομία του Λος Άντζελες να αναζητούν ένα iPad, το οποίο κατάγραφε το δρομολόγιο και αναμένεται να δώσει πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος. Το NTSB ζητά επίσης από το κοινό φωτογραφίες για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή το πρωί της Κυριακής για τον καθορισμό των πτητικών συνθηκών.

Μάλιστα, η Αστυνομία έχει τοποθετήσει έφιππους γύρω από το σημείο της συντριβής υπό το φόβο πλιάτσικου. Σύμφωνα με το CNN, στην τελευταία του επικοινωνία με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, ο πιλότος του ελικοπτέρου ενημέρωσε πως θα ανέβαινε σε μεγαλύτερο υψόμετρο, λόγω της ομίχλης.

Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τις κινήσεις του πιλότου πριν από τη συντριβή δείχνουν ότι ανέβηκε 2.300 πόδια και στη συνέχεια μπήκε σε αριστερόστροφη καθοδική πορεία.

Το Sikorsky S-76B συνετρίβη σε λόφο στην πόλη Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, με αρμόδιους φορείς να τονίζουν ότι οι καιρικές συνθήκες εκείνη την ώρα ήταν αρκετά δύσκολες.

Photo Credits: AP Photo/Mark J. Terrill

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ