ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Κολοσσός-Πανελλήνιος: 72-80

Κολοσσός-Πανελλήνιος: 72-80
Βουγιούκας

Ο Πανελλήνιος παραλίγο να γκρεμίσει ότι έχτιζε αλλά νίκησε τον Κολοσσό με 80-72 στο Βενετόκλειο

Η πρώτη εικόνα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες έδειξε ότι η αναμέτρηση θα είναι αμφίροπη. Ο Κολοσσός με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.25 προσπάθησε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, ωστόσο οι παίκτες του Ηλία Ζούρου είχαν έτοιμη την απάντηση, είτε με τον Ίαν Βουγιούκα περνώντας την μπάλα κοντά στο καλάθι, είτε με τον Ντέβιν Σμιθ.
Στο 15' οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 25-23 έπειτα από καλάθι που σημείωσε ο Νίκος Παππάς. Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου άνηκε ολοκληρώτικά στην ομάδα της Κυψέλης καθώς έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με με σωστές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να τρέξει ένα σερί 16-0 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 14 πόντους (39-25), έπειτα από πέντε συνεχόμενους του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Τα πρώτα σημάδια αντίδρασης από τον Κολοσσό ήρθαν λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου όπου με εντυπωσιακό τρίποντο του Σάσα Βασίλιεβιτς μείωσε τη διαφορά.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να κάνουν την ολική επαναφορά. Ο Βασίλιεβιτς έδωσε το σύνθημα με τρία τρίποντα και οι "θαλασσί" κάνοντας επιμέρους 20-11 μείωσαν στους δύο (53-51). Οι "Ολυμπιονίκες" ανέκτησαν την ψυχραιμία τους και με τον Χαραλαμπίδη απάντησαν διατηρώντας το προβάδισμα.

Τα ξεσπάσματα του Κολοσσού δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα αφού ο Πανελλήνιος είχε τον τρόπο να ελέγχει τον ρυθμό και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση με τον Βουγιούκα.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης αφού ο Λανς Χάρις κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Μανώλη Παπαμακάριο. Ο Αμερικανός παίκτης ευστόχησε στις δύο βολές και στη συνέχεια σημείωσε τρίποντο μειώνοντας στους τρεις (73-70) 39'' πριν από το τέλος. Στο χρόνο που απέμενε οι φιλοξενούμενοι έκαναν αυτό που έπρεπε για να φτάσουν στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 31-42, 53-60, 72-80.

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 18 (4), Παντελιάδης 6 (1), Βασίλιεβιτς 15 (5), Ζάρας, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 5, Ντόζιερ 7, Τσάμης 7, Παππάς 4, Μοντς 7.

Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 3 (1), Χαραλαμπίδης 19 (3), Καλαϊτζής 4, Τζόνσεν, Σμιθ 13, Πέτρουλας, όστοϊτς 7, Μπλάκνεϊ 9 (1), Ντέιβις 7, Βουγιούκας 18.

Ζούρος: "Συγχαρητήρια στους παίκτες μου"

Ο Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που κατάφεραν να κερδίσουν ένα παιχνίδι απέναντι σε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο και μέσα σε μία πολύ δυνατή, δύσκολη αλλά κόσμια έδρα. Και πέρσι είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα μέσα στη Ρόδο και αξίζουν συγχαρητήρια και στον Κολοσσό που είναι μία επαρχιακή ομάδα με αρχές και στον κ. Σφαιρόπουλο για τη δουλειά που έχει κάνει και φαίνεται από τα αποτελέσματα. Εύχομαι καλή συνέχεια. Θέλω επίσης να αφιερώσω τη νίκη στο γιο μου που σήμερα έχει γενέθλια και είναι κάτι ξεχωριστό.

Ο μήνας που ακολουθεί είναι ένας γολγοθάς για μας, έχουν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες πλην του Γεωργαλλή που θα μπει από το επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι και θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας

".

Ο Ίαν Βουγιούκας ανέφερε: " Αντιμετωπίσαμε μία δύσκολη ομάδα όπως είναι ο Κολοσσός σε μία πολύ δυνατή έδρα. Πήραμε τη νίκη την οποία χρειαζόμασταν μετά το κακό αποτέλεσμα που είχαμε για να πάρουμε τα πάνω μας ενόψει της δύσκολης συνέχειας".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη δεύτερη περίοδο που ο Πανελλήνιος πήρε τη διαφορά των 14 πόντων. " Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο Πανελλήνιος ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο. Μας πόνεσε περισσότερο η δεύτερη περίοδος όπου χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια ενώ χάσαμε και κάποια αμυντικά ριμπάουντ. Κάναμε μία προσπάθεια να επανέλθουμε στο β ημίχρονο.

Το παλέψαμε ως το τέλος και για μένα αυτό είναι που έχει σημασία. Ξέραμε ότι ο Πανελλήνιος είναι μία ομάδα με ποιότητα, ότι διαθέτει καλούς και έμπειρους παίκτες. Παρόλα αυτά, αν ήμαστε λίγο πιο ψύχραιμοι στις τελευταίες προσπάθειες ίσως είχαμε τύχη να πάρουμε το ματς. Ο Πανελλήνιος μας χάλασε το ποσοστό στα δίποντα, δεν μας άφησε να τρέξουμε και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για το παιχνίδι μας. Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο και στον κ. Ζούρο κι εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά

".

Ο Άγγελος Τσάμης είπε: " Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά νομίζω ότι το κάναμε πιο εύκολο στη συνέχεια. Η προσπάθεια ήταν πολύ καλή και αν δεν χάναμε τη συγκέντρωσή μας ίσως είχαμε παραπάνω τύχη στο τέλος".
























TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ