EUROLEAGUE

"Τρίποντα και μετά το χάος..."

"Τρίποντα και μετά το χάος..."

Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα "ακτινογραφεί" για λογαριασμό του Euroleague Greece την Σιένα και αποκαλύπτει τι θα πρέπει να προσέξει σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός. Ο πρώην παίκτης των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν παραλείπει να πλέξει το εγκώμιο του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ως αθλητής άφησε το στίγμα του στο Ελληνικό μπάσκετ αγωνιζόμενος με τη φανέλα των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα μπορεί να κρέμασε την φανέλα, όμως παραμένει ενεργά στο χώρο του μπάσκετ. Ο Ιταλός από το πόστο του Γενικού Διευθυντής της Lega Nazionale Pallacanestro ασχολείται με τις μικρές κατηγορίες του ιταλικού μπάσκετ. Το Euroleague Greece προσπαθώντας να μάθει τα πάντα για την σημερινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, Σιένα, επικοινώνησε με τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα και ρώτησε την άποψή του. Διαβάστε ποιους τομείς θα πρέπει να προσέξουν οι "ερυθρόλευκοι" προκειμένου να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Σιένα. Ποια είναι η άποψη σας για την ομάδα από την Τοσκάνη;

" Η Σιένα είναι μία εντελώς καινούρια ομάδα, καθώς έχει κρατήσει μόλις 3 παίκτες από πέρσι, ενώ άλλαξε προπονητή και μείωσε το μπάτζετ της. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλητής Ευρώπης και είναι μία πολύ καλή ομάδα. Μέχρι τώρα η Σιένα δείχνει ότι δυσκολεύεται στην Ευρώπη και θέλει χρόνο ώστε να μπουν όλοι οι καινούριοι παίκτες στο παιχνίδι της".

Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Σιένα;

" Η Σιένα είναι μία ομάδα που στηρίζεται στο τρίποντο γιατί δεν έχει βάθος και βάρος κοντά στο καλάθι. Άμα βρει ρυθμό στα τρίποντα γίνεται επικίνδυνη ομάδα κι έτσι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να την αφήσει να χτίσει ψυχολογία. Πρέπει από την αρχή να μην της δώσει εύκολα σουτ γιατί αν βρουν ρυθμό μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα".

Παρακολουθείτε την πορεία των ελληνικών ομάδων στην Euroleague; Αν ναι ποια είναι η άποψη σας για τις ομάδες και μέχρι που μπορούν να φτάσουν φέτος;

"Αν και το θέλω και δίνω μάχη για να τα καταφέρω δεν έχω δει όσο θα ήθελα τις δύο ομάδες, καθώς έχω πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικές ομάδες που θα πάνε μέχρι το τέλος. Έχουν το DNA του πρωταθλητή, είναι οργανωμένα κλάμπ, με εξαιρετικούς παίκτες και βαριά φανέλα. Νομίζω ότι και φέτος θα τις δούμε να αγωνίζονται μέχρι το τέλος".

Για τον κόουτς Μπαρτζώκα τι άποψη έχετε;

" Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι αναδείχθηκε κορυφαίος στην Euroleague. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ τα λέει όλα. Είναι ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κέρδισε την Euroleague κι αυτό είναι σημαντικό γιατί δείχνει ότι κατάφερε να διαχειριστεί την τεράστια πίεση που υπάρχει".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ