EUROBASKET 2022

Κόκκινο μαλλί και σκισμένα πουκάμισα για τον τρελό Τζιανμάρκο Ποτσέκο

Κόκκινο μαλλί και σκισμένα πουκάμισα για τον τρελό Τζιανμάρκο Ποτσέκο
ACTION IMAGES

Παλιά έβαφε το μαλλί του κόκκινο, ή ξανθό. Έκανε βουτιές όπως αυτή με τον Αντετοκούνμπο και ήταν ο πιο ωραίος τρελός του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Να φανταστείτε ότι ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο θεωρεί ότι ως προπονητής έχει... ηρεμήσει!

Τα βίντεο του Τζιανμάρκο Ποτσέκο έγιναν viral και το σόου του Ιταλιάνου προπονητή ξεπέρασε ακόμη κι αυτή τη μεγάλη νίκη της Σκουάντρα Ατσούρα κόντρα στην Σερβία. Ο 50χρονος κόουτς ξεσάλωσε, παίρνοντας τη δεύτερη τεχνική ποινή, φεύγοντας κλαίγοντας από το γήπεδο και επιστρέφοντας σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας. Το βίντεο με το σάλτο που ρίχνει στο διάδρομο των αποδυτηρίων της Mercedes Benz Arena για να βρεθεί στην αγκαλιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έκανε το γύρο του κόσμου, με τους Αμερικανούς να ρωτάνε ποιος είναι αυτός ο τρελός που σκαρφαλώνει πάνω στον Greek Freak.

Ο Τόμας Βαν Ντερ Σπίγκελ, εν τω μεταξύ, θυμήθηκε μια ανάλογη σκηνή όταν ήταν συμπαίκτης με τον "Ποτζ" στην Φορτιτούτο Μπολόνια. Τότε που νυν ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας του έβγαλε συστημένη ασίστ για κάρφωμα και στη συνέχεια πήρε φόρα για να πέσει με δύναμη στην αγκαλιά του, όπως ακριβώς έκανε με τον Γιάννη.

Ο Βέλγος παλαίμαχος μπασκετμπολίστας τουίταρε, μάλιστα, το βιντεάκι από την σχετική φάση γράφοντας πως τίποτε δεν έχει αλλάξει μετά από 20 χρόνια. Η... τρέλα παραμένει ίδια.

Κόντρα στη Σερβία ο Ποτσέκο πανηγύριζε κάθε καλάθι της ομάδας του σαν να ήταν ένα νικηφόρο μπάζερ μπίτερ. Δεν σταμάτησε να φωνάζει, να χειρονομεί, να διαμαρτύρεται. Όταν αποβλήθηκε, πήγε στα αποδυτήρια. Στο τέλος οι κάμερες της τηλεόρασης τον έπιασαν στην αγκαλιά όλων των παικτών της Ιταλίας που αποθέωναν τον εκρηκτικό προπονητή τους.

Αν δείτε πάντως το βίντεο που κυκλοφόρησε στο twitter, θα δείτε ότι ο Ποτζ επιστρέφει στο γήπεδο λίγο πριν λήξει το ματς, πλακώνεται με τον φροντιστή της ομάδας, του λένε όλοι να βγει έξω (για να τελειώσει το ματς), αυτός πάει θεατρικά και γονατίζει πίσω από τον πάγκο και εν τέλει έρχεται ο Μέλι για να τον βγάλει... σηκωτό από τον αγωνιστικό χώρο.

Μιλάμε για κανονική θεατρική παράσταση:

Γράφαμε για τον ηφαιστειώδη κόουτς της Ιταλίας και τις περιπέτειες της καριέρας του, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής. Όταν η Σάσαρι πήρε το FIBA Europe Cup (με δυο νίκες κόντρα στη γερμανική Βόρζμπουργκ) ο "Ποτζ" αποτρελάθηκε, πετώντας το σακάκι του και σκίζοντας το πουκάμισό του! Ήταν η σεζόν, που αποβαλλόταν συνέχεια από τους διαιτητές, τσακωνόταν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι με περιστατικά πραγματικής παράνοιας.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Εμιλιάνο Γκαρσία θύμισε το... σκισμένο πουκάμισο του 2019 όταν η ομάδα του (με παίκτες τον Μάρκο Σπίσου αλλά και τον Ακίλε Πολονάρα) έπαιρνε τον ευρωπαϊκό τίτλο, για χάρη του οποίου μάλιστα απονέμεται ακόμα το παλιό, ωραίο, Κύπελλο Πρωταθλητριών

Όπως μας θύμισε ο Βαν Ντερ Σπίγκελ τις τρέλες αυτές ο Ποτσέκο τις έκανε από τότε που έπαιζε μπάσκετ. Η "ατομική μύγα" πετούσε συνέχεια, ενοχλητικά, μπαίνοντας στη μύτη όλων. Ψηλών, κοντών, προπονητών, διαιτητών. Τρελός από κούνια, δημιούργησε ένα σπουδαίο δίδυμο στη Βαρέζε μαζί με τον Αντρέα Μενεγκίν κατακτώντας το πρωτάθλημα του 1999.

Τότε ο "Ποτζ" έβαψε το μαλλί του κόκκινο, τρελαίνοντας κόσμο. Μα αυτό το hair style τον είδαμε στη σεζόν 1999-2000 εναντίον του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας. Οι δυο ομάδες είχαν μοιραστεί τις νίκες, η μία στην έδρα της άλλης.

Με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Ολυμπιακός-Βαρέζε του 1999, μετά τη νίκη της ομάδας του (είχε σημειώσει 14π και μοιράσει 5 ασίστ). Κατακόκκινο το μαλλάκι
Με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Ολυμπιακός-Βαρέζε του 1999, μετά τη νίκη της ομάδας του (είχε σημειώσει 14π και μοιράσει 5 ασίστ). Κατακόκκινο το μαλλάκι ACTION IMAGES

Δοκίμασε και το ξανθό χρώμα, έχοντας και λίγες κόκκινες ανταύγειες. Όλα αυτά βέβαια δεν τον εμπόδιζαν να είναι ένας από τους κορυφαίους πλέι-μέικερ, που ισοστάθμιζε την έλλειψη μεγέθους με την ταχύτητα, τον εκπληκτικό χειρισμό της μπάλας και την ικανότητα να δημιουργεί με ωραίες ασίστ.

Όση τρέλα κουβαλούσε, άλλο τόσο πάθος έβγαζε πάνω στο παρκέ

Με ξανθό μαλλί κόντρα στον Γιώργο Καλαϊτζή, από αγώνα Ιταλίας-Ελλάδας
Με ξανθό μαλλί κόντρα στον Γιώργο Καλαϊτζή, από αγώνα Ιταλίας-Ελλάδας ACTION IMAGES

Όλα αυτά τον ακολούθησαν και στην καριέρα του ως προπονητής. Και να φανταστεί κανείς ότι ο ίδιος υποστηρίζει πως "είναι πολύ πιο ήρεμος απ' όταν έπαιζα μπάσκετ. Έχω τα πάντα υπό έλεγχο. Έπρεπε να κάνω αυτό το βήμα γιατί δεν γινόταν να κοουτσάρω, όπως έκανα όταν ήμουν παίκτης. Φωνάζοντας με τους διαιτητές, με όλους. Χρειάζεται η ισορροπία. Κάποιες στιγμές πρέπει να χρησιμοποιείς το συναίσθημα, όχι όμως τόσο συχνά, γιατί οι παίκτες σου θα νομίσουν ότι είσαι κλόουν".

TAGS EUROBASKET 2022 ΙΤΑΛΙΑ EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ