FIBA WORLD CUP

Κλέιζα: "Ήθελα Ελλάδα"!

Κλέιζα: "Ήθελα Ελλάδα"!
ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΪΖΑ

Ο Λίνας Κλέιζα έδωσε ρεσιτάλ με 30π και 9ρ, κόντρα στην Κίνα, θυμήθηκε το ματς της Ελλάδας με την Ισπανία και αποθεώθηκε απ' όλους στην Κωνσταντινούπολη για το καταπληκτικό του παιχνίδι

Μιλώντας σε λιθουανικά ΜΜΕ ο Λίνας Κλέιζα «στόλισε» τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τις ακρότητές τους στα ντέρμπι «αιωνίων», αλλά όταν η κουβέντα με τους Ελληνες δημοσιογράφους έφτασε στον αγώνα Ελλάδας – Ισπανίας, έδειξε να τρέφει μεγάλο σεβασμό προς την απερχόμενη δευτεραθλήτρια κόσμου. «Ημουν με την Ελλάδα και μάλιστα περίμενα ότι θα κερδίσει», δήλωσε ο πέμπτος σκόρερ (μ.ό. 19,5 π.) του Μουντομπάσκετ.

"Φυσικά και παρακολούθησα το παιχνίδι. Και ήμουν, βέβαια, με την Ελλάδα. Δεν υπήρχε αμφιβολία ως προς το ποια ομάδα θα υποστήριζα. Περίμενα μάλιστα ότι η Ελλάδα θα κέρδιζε αυτή τη φορά την Ισπανία, αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Ειλικρινά, πίστευα ότι θα τα καταφέρετε. Πρέπει να ήταν μια επώδυνη ήττα για την ομάδα σας", υποστήριξε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Sport 24.gr στη «μεικτή ζώνη».

'Ηδη είχε τελειώσει το ματς με τον Κλέιζα απολαυστικό για μια ακόμη φορά, καθώς σημείωσε 30π με 14/20δ, 2/3β, 0/2τρ, μάζεψε 9 ριμπάουντ και έδωσε 2 ασίστ!

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Λιθουανία απέναντι στην Κίνα, ο Κλέιζα εξήγησε: "Oι πολλές ημέρες που μεσολάβησαν μεταξύ του τελευταίου αγώνα της πρώτης φάσης και της πρώτης νοκ άουτ αναμέτρησης ήταν πάρα πολλές και μας επηρέασαν. Δεν ήμασταν ο εαυτός μας, δεν πολεμούσαμε, δεν είχαμε ρυθμό. Αργήσαμε να ξυπνήσουμε, αλλά στο τέλος η ομάδα βρήκε τις λύσεις και προκρίθηκε στην οκτάδα".

Όσο για το επιχείρημα ότι στον αγώνα με την Κίνα συγκρούστηκαν δύο διαφορετικοί μπασκετικοί κόσμοι, ο φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς είχε διαφορετική άποψη: "Δεν πιστεύω ότι οι δύο κόσμοι είναι τόσο διαφορετικοί. Η KΚίνα έχει Αμερικανό προπονητή, οπότε είναι λογικό αυτό να επηρεάζει το παιχνίδι της. Δεν νομίζω ότι πια το μπάσκετ διαφέρει τόσο πολύ από χώρα σε χώρα. Η Κίνα δεν είχε τίποτε να χάσει. Ηταν αποτελεσματική στην εκτέλεση και μπορώ να πω ότι μας δυσκόλεψε αρκετά".

Ο Κλέιζα είναι ο ηγέτης της Εθνικής Λιθουανίας, το γνωρίζει, μπορεί να αισθάνεται έτσι, αλλά δεν το δηλώνει κιόλας. "Δεν πιστεύω ότι η Εθνική είναι η ομάδα του Κλέιζα. Υπάρχουν πολλά παιδιά με διαφορετικούς ρόλους. Ο δικός μου είναι κυρίως να σκοράρω, αλλά θεωρώ ότι υπάρχει ένα μείγμα καλών παικτών, οι οποίοι έχουν σημαντική συνεισφορά. Ελπίζω αυτός ο συνδυασμός να οδηγήσει την ομάδα στο υψηλότερο δυνατό σκαλοπάτι".

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ