ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Κάτας: "Δεν θα είναι εύκολο με την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο ΟΑΚΑ"

Κάτας: "Δεν θα είναι εύκολο με την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο ΟΑΚΑ"
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προετοιμάζεται για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό AKTOR στα playoffs της EuroLeague και ο Όντετ Κάτας σχολίασε τις επερχόμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει μπροστά της την σειρά των playoffs της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό AKTOR και ο τεχνικός της ομάδας, Όντετ Κάτας, σχολίασε τις επερχόμενες αναμετρήσεις, αλλά και την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η Μακάμπι στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς μεταξύ των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την προσεχή Τρίτη (23/4, 20:30, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24).

Συγκεκριμένα ο Κάτας δήλωσε:

"Θα είναι μία καλή ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε αυτή τη θέση, έχουμε δύο καλές μέρες να προετοιμαστούμε. Δεν υπάρχουν πολλά ξεχωριστά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν λόγω του τρόπου παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Είναι πιο σημαντικό να θυμόμαστε ακριβώς τι κάνει ο κάθε παίκτης και να προσπαθήσουμε να ανέβουμε επίπεδο επιθετικότητας σε σχέση με πέρυσι. Δεν θα είναι εύκολο, όπως δεν θα είναι εύκολο με την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει εκεί, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για αυτό και είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες".

Για το γεγονός ότι η Μακάμπι έχει κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό φέτος: "Δεν έχει απαραίτητα μεγάλη σημασία. Φυσικά, υπάρχει τακτική σημασία. Συμπεραίνω ότι και οι δύο ομάδες θα κάνουν προσαρμογές και ίσως προσπαθήσουν να προσθέσουν ένα ή δύο πράγματα. Συνολικά, νομίζω ότι οι ομάδες που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο κρατούν πολλά από τα πράγματα που κάνουν καλά. Οι καλοί προπονητές και ομάδες δεν αλλάζουν τον τρόπο παιχνιδιού τους".

Από τη μεριά του ο Αντόνιους Κλίβελαντ δήλωσε: "Είναι ένα επίτευγμα που είμαστε εδώ σαν ομάδα. Η λίγκα είναι σκληρή και το γεγονός ότι φτάσαμε στα playoffs δεν θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο. Περιμένουμε για το παιχνίδι, όλα τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, θα είναι μία ατμόσφαιρα playoffs και θέλεις να είσαι έτοιμος να παιξεις και να το απολάυσεις.

Είναι ευλογία να παίζουμε το παιχνίδι που αγαπάμε σε αυτή την κατάσταση και ο στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί ως ομάδα και να κάνουμε τη δουλειά. Νομίζω ότι πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που θέλει ο Όντετ να κάνουμε και νομίζω ότι θα κριθεί στην άμυνα. Είμαστε καλοί στην άμυνα τον τελευταίο 1.5 μήνα και πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι τώρα. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι σε γεμάτο γήπεδο. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι κάνουμε τελευταία, να παίξουμε το μπάσκετ μας".

Ο Τζέιμς Γουέμπ προσέθεσε: "Είναι ένα σπουδαίο ζευγάρι και μία σπουδαία ομάδα που αντιμετωπίζουμε. Έχουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Παίζουν άμυνα και παλεύουν για τα ριμπάουντ, οπότε θα έχουμε πολλή δουλειά. Βλέπω ότι έχουν πωληθεί όλα τα εισιτήρια για τα δύο πρώτα παιχνίδια. Θα είναι εχθρική ατμόσφαιρα, αλλά σε αθλητικό πλαίσιο και νομίζω ότι θα βγάλει το καλύτερο για μας. Όλοι περιμένουμε για αυτό. Έχουν γκαρντ που μπορούν να σκοράρουν, να παίξουν εξαιρετική άμυνα, να πιάσουν την μπάλα, να πάρουν ριμπάουντ και πρέπει να δώσουμε προσοχή στην προστασία της μπάλας".

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ