ΑΕΚ

Καταλήγει για πλέι-μέικερ

Καταλήγει για πλέι-μέικερ
Ουάσινγκτον

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για την επιλογή πλέι-μέικερ. Ουάσινγκτον, Ντεμιρέλ και Κρστιτς στη λίστα

Η αρχή σκέψη ήταν η επιλογή ενός παίκτη που θα έκανε τη διαφορά από το ΝΒΑ. Οι Ευρωπαίοι που θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο είναι λίγοι. Ένας από αυτούς ήταν ο Σλοβένος Μπένο Ούντριχ, που είχε υπογράψει συμβόλαιο μικρής διάρκειας με τους Κινγκς (στη θέση του Μπίμπι). Ο αριστερόχειρας γκαρντ, ωστόσο, αποτελεί μια ακριβή και δύσκολη περίπτωση, ειδικά μετά τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν προταθεί δύο έμπειροι κοινοτικοί πλέι-μέικερ, που ενδιαφέρουν υπό προϋποθέσιες την ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Μιτάτ Ντεμιρέλ και τον Βλάντο Κρστιτς. Ο πρώτος που είναι βασικό στέλεχος της εθνικής Γερμανίας έμεινε ελεύθερος από τη Σκαφάτι, ενώ ο δεύτερος (35, 1.82) θέλει να αποχωρήσει από την Κίεβ.

Ο Κροάτης μάλιστα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς πέρσι έκανε μια καλή σεζόν με την Ολύμπια Λάρισας. Ωστόσο και για τους δύο υπάρχει το "αλλά", που αφορά το ύψος και το στυλ παιχνιδιού το οποίο δεν διαφέρει πολύ από αυτό του Σάσα Βασίλιεβιτς.

Για αυτό και στην ΑΕΚ -παρά την αρχική τους πρόθεση- εξετάζουν και περιπτώσεις από την Αμερική. Ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν ήθελε "αλλαγή", αλλά "προσθήκη", σχέδιο που φαίνεται δύσκολο με την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά.

Έτσι δεν αποκλείεται στην Ένωση να κινηθούν για την περίπτωση του Ντάριους Ουάσινγκτον, που πέρσι έπαιξε για μικρό διάστημα στον ΠΑΟΚ και φέτος υπέγραψε συμβόλαιο με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Δεν αποκλείεται να "κοπεί" τις επόμενες ημέρες από τους πρωταθλητές του ΝΒΑ, κάτι που ανοίξει το δρόμο της επιστροφής του στην Ελλάδα.

Ο Ουάσινγκτον είναι... πλέι-μέικερ με την κλασσική έννοια του όρου, που του αρέσει πρώτα να πασάρει και μετά να σουτάρει, στοιχείο που έχει ανάγκη ο "δικέφαλος", έστω κι αν θα πρέπει να θυσιάσει το συμβόλαιο του Ουίλιαμ Έιβερι.

Τέλος στο αγωνιστικό κομμάτι οι "κιτρινόμαυροι" μετά το μισό... ρεπό που τους έδωσε ο Βαγγέλης Αγγέλου (το πρωί της Πέμπτης) για να ξεκουραστούν από την κουραστική επιστροφή από τη Γαλλία, επέστρεψαν στις προπονήσεις. Ωστόσο η προετοιμασία ξεκίνησε χωρίς τον Δημήτρη Παπανικολάου, που δεν υπολογίζεται ούτε για αυτό το παιχνίδι.










TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ