EUROLEAGUE

Κασούν και "Μικάλης" στο SPORT24

Κασούν και "Μικάλης" στο SPORT24
Κασούν

Κακιούζης και Κασούν, μίλησαν στο SPORT 24, για το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός

Με χρονική σειρά ο πρώτος που δέχτηκε το τηλεφώνημα του SPORT 24 ήταν ο διεθνής φόργουορντ της Καχασόλ, ο οποίος έχει τις σκοτούρες του γιατί η νέα ομάδα του "φλερτάρει" με τον υποβιβασμό, αλλά η "ζοχάδα" του μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης εκμηδενίζεται από τις σκέψεις της επικείμενης γέννησης του γιου του! Το γεγονός ότι πέρασε δύο χρόνια από τη ζωή του στην Μπαρτσελόνα τον βοηθά να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στα ενδότερα των "μπλαουγκράνα" και μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να χαρακτήρισε τον τζένεραλ μάνατζερ Ζόραν Σάβιτς "mala persona" (κακό άνθρωπο), ωστόσο δεν αρνήθηκε να προχωρήσει στην ακτινογραφία της μεθαυριανής (10/1) αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

" Πιστεύω ότι εξαρτάται καθαρά από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα εκτός έδρας. Μπορεί να μην έχει βρει ακόμη ρυθμό, μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Μπατίστ και τον Τομάσεβιτς, αλλά διαθέτει την ποιότητα που χρειάζεται για να περάσει νικηφόρα από τη Βαρκελώνη", σχολίασε ο Κακιούζης συμπληρώνοντας: " Η Μπαρτσελόνα έχει παρουσιάσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Στην έδρα της εμφανίζεται ισχυρή, αλλά έχει χάσει έξι φορές μακριά από το γήπεδό της και αυτό λέει πολλά".

Πραγματικά, οι Καταλανοί έχουν ηττηθεί από τις Μπανταλόνα, Καχασόλ, Μάλαγα και Μενόρκα στη λίγκα ACB και από Παναθηναϊκό, Παρτιζάν Βελιγραδίου στην Ευρωλίγκα. " Κλειδί για τον Παναθηναϊκό θα είναι να περιορίσει τον Λάκοβιτς, ο οποίος έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του και την ελευθερία να επιχειρεί τα γνωστά τρελά σουτ του. Αν τον σταματήσουν οι γκαρντ του Παναθηναϊκού, πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα θα σημειώσει μια σπουδαία νίκη στη Βαρκελώνη», τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής, ο οποίος υποστήριξε ότι "ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό όπως ακούω τελευταία, αλλά λύση"!

Και εξήγησε το σκεπτικό του: " Η άφιξη του Σάρας έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό. Αν δεν ήταν αυτός, ο Παναθηναϊκός θα είχε χάσει περισσότερους από έναν αγώνες. Πρέπει να κοιτάμε την ουσία. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζοντας κάποιες φορές καλά και κάποιες μέτρια. Δεν έχουμε φτάσει, όμως, ούτε στα μισά της χρονιάς και δεν νομίζω να είναι κακό για μια ομάδα να κερδίζει χωρίς το μάξιμουμ της απόδοσής της. Υπάρχει τόσο υψηλή ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού, ώστε μόνο η ΤΣΣΚΑ να μπορεί να συγκριθεί μαζί του και αυτό ακόμη ελέγχεται".

Ολοκληρώνοντας την ανάλυσή του ο Μιχάλης Κακιούζης υποστήριξε ότι " φαινομενικά πρόκειται για μια κρίσιμη αναμέτρηση, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά ο Παναθηναϊκός και με μειονέκτημα έδρας μπορεί να αποκλείσει οποιονδήποτε αντίπαλο στη συνέχεια και να φτάσει στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Απλώς, αν κερδίσει στην Βαρκελώνη την Πέμπτη, θα πάει για τουρισμό στην έδρα της Ρεάλ την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου".

" Αήττητοι στην έδρα μας"
Γνωρίζαμε ότι ο Μάριο Κασούν διατηρεί φιλικότατες σχέσεις με τον πρώην συμπαίκτη του, αλλά δεν ξέραμε ότι είναι τόσο φανατικός… Κακιουζικός! " Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα στην Μπαρτσελόνα. Φοβερό παιδί και πολύ καλός φίλος", εξομολογήθηκε στο SPORT 24 ο θηριώδης και γεμάτος τατουάζ σέντερ των "μπλαουγκράνα". Αραγε θα αναζητήσει εκδίκηση για την ήττα της εθνικής Κροατίας από την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας; Και πώς θα αντιδράσει όταν αντικρίσει τον Σπανούλη (που είχε πετύχει το νικητήριο τρίποντο), τον Ντικούδη, τον Διαμαντίδη, τον Τσαρτσαρή και τον Χατζηβρέττα;

" Δεν θέλω να πάρω εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό για εκείνη την ήττα, αλλά από την εθνική Ελλάδος (γελάει)! Ξέρω ότι η μισή ομάδα του Παναθηναϊκού είναι διεθνείς, αλλά η αναμέτρηση της Πέμπτης είναι μια άλλη ιστορία. Όταν αντιμετωπίζεις τους πρωταθλητές Ευρώπης το κίνητρο είναι τεράστιο, εννοείται ότι θέλουμε να τους κερδίσουμε και πιστεύω ότι στην έδρα μας μπορούμε να υποτάξουμε οποιονδήποτε αντίπαλο", σχολίασε ο Κασούν, ο οποίος είναι ο δεύτερος σκόρερ (μ.ο. 13,4 π.) της Μπάρτσα πίσω από τον πρώην "Πράσινο" Γιάκα Λάκοβιτς (μ.ο. 15,5 π.).

" Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες δυνατότητες και παίζει πολύ καλό μπάσκετ και ότι εμείς έχουμε παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, ωστόσο έχουμε εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε ηττηθεί ποτέ στην έδρα μας και θέλουμε να επεκτείνουμε το αήττητο σερί", υπογράμμισε ο ψηλός της Μπαρτσελόνα, ο οποίος γνωρίζει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στη "front line" του, αλλά δεν πιστεύει ότι οι Πράσινοι υστερούν σε κάποια θέση: " Ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση και χρειάζεται τεράστια συγκέντρωση, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το αήττητο της έδρας μας. Το βέβαιον είναι ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγκρουση, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες".














TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ