NBA

Καρμέλο Άντονι: Ο Mr "δεν περνάω τον 1ο γύρο των playoffs" στο ΝΒΑ

Ο Καρμέλο Άντονι απογοητευμένος από τον αποκλεισμό των Μπλέιζερς από τους Ντένβερ Νάγγετς
Ο Καρμέλο Άντονι απογοητευμένος από τον αποκλεισμό των Μπλέιζερς από τους Ντένβερ Νάγγετς 2021 AP PHOTO/JACK DEMPSEY

Έντεκα αποκλεισμούς σε πρώτους γύρους σε 13 συμμετοχές στα playoffs του ΝΒΑ μετράει ο Καρμέλο Άντονι, που απέτυχε και φέτος να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, μια πραγματική καλαθομηχανή. Στα 37 του παραμένει σε σχετικά καλό επίπεδο, ωστόσο ο Καρμέλο Άντονι θα κλείσει την καριέρα του ως underachiever της Λίγκας, ως ένας σπουδαίος αθλητής που όμως πέτυχε ελάχιστα σύμφωνα με το ταλέντο του.

Ο αποκλεισμός των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς από τους Ντένβερ Νάγγετς ήταν η 11η φορά που ο Μέλο αποχαιρέτησε στον πρώτο γύρο των playoffs σε 13 συμμετοχές σε post seasons, επίδοση που συνιστά ρεκόρ σε ποσοστό (84.6%) στην ιστορία του ΝΒΑ. 11 αποκλεισμούς σε πρώτους γύρους είχε και ο παλαίμαχος γκαρντ των Μπλέιζερς, των Τίμπεργουλβς, των Χιτ και των Σπερς, Τέρι Πόρτερ, αλλά σε 16 συμμετοχές στα playoffs, σε τρεις περισσότερες δηλαδή από τον Καρμέλο Άντονι.

Για την ιστορία, ο Ντέρεκ Φίσερ κι ο Ρόμπερτ Χόρι είχαν 16/16 σε πρώτους γύρους, ενώ ο Μέλο σε 83 αγώνες playoffs από το 2003 έως τα ξημερώματα της Παρασκευής έχει 23.1 πόντους (43.6% στο δίποντο, 32.4% στο τρίποντο, 82.6% στις βολές), 6.7 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 2.6 λάθη ανά 37.3 λεπτά.

Στις δύο φορές που "επιβίωσε" στον πρώτο γύρο, ο Άντονι έφτασε στους τελικούς της Δύσης το 2009 με τους Ντένβερ Νάγγετς (ηττήθηκε 4-2 από τους Λος Άντζελες Λέικερς) και στους ημιτελικούς της Ανατολής το 2013 με τους Νιου Γιορκ Νικς (ηττήθηκε 3-2 από τους Ιντιάνα Πέισερς).

TAGS NBA ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ