EUROLEAGUE

Καρδιοχτύπησε...

Καρδιοχτύπησε...
New Image

Ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε αλλά τελικά ξεκίνησε στην Ευρωλίγκα με νίκη επί της Ρόμα (86-83)

Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και γι' αυτό το λόγο ο Ομπράντοβιτς ζητούσε προσοχή από τους παίκτες του τις προηγούμενες ημέρες. Οι "πράσινοι" έδειξαν ότι ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμοι, ωστόσο, αυτό που μετράει είναι η νίκη για να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο η προσπάθεια για τη φετινή διοργάνωση.
Η Ρόμα είχε σχεδιάσει να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό και το πέτυχε με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με τον Έραζεμ Λόρμπεκ αρχικά και τον Ρομπέρτο Γκαμπίνι στη συνέχεια οι Ρωμαίοι κρατούσαν το προβάδισμα.

Με τις φωνές του Ομπράντοβιτς οι παίκτες του "τριφυλλιού" ξύπνησαν και πέρασαν για πρώτη φορά στο 5' έπειτα από τρίποντο που σημείωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής. Η εικόνα της αναμέτρησης πάντως δεν άλλαξε αφού οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στον τομέα τον ριμπάουντ και τον Στέφανσον να αναλαμβάνει τον ρόλο του εκτελεστή από τη γραμμή του τρίποντου.

Oι γηπεδούχοι δεν βελτίωσαν την άμυνα τους ενώ στην επίθεση έκαναν λάθη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πίσω στο σκορ στη λήξη του ημιχρόνου (35-45) ενώ νωρίτερα η διαφορά είχε φτάσει και στους δώδεκα πόντους (40-28) από τον Ισλανδό γκαρντ της ιταλικής ομάδας.

Το ξέσπασμα του Σπανούλη



Στην επανάληψη ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην ανατροπή και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο βέβαια ήταν η άμυνα. Γιατί οι Πρωταθλητές Ευρώπης έπαιξαν την άμυνα που "στραγγαλίζει" τον αντίπαλο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Ιταλοί να μείνουν για περίπου πέντε λεπτά χωρίς πόντο.

Oι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειχναν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τρίποντο του Διαμαντίδη στο 33' ξέφυγαν με εννιά πόντους διαφορά(69-60).

Oι Ιταλοί πάντως αντέδρασαν άμεσα και με τον Τζόν Στέφανσον να εκτελεί όχι μόνο μείωσαν αλλά πέρασαν και μπροστά με 74-73. Η αναμέτρηση έγινε πραγματικό ντέρμπι και εκεί φάνηκε η... καρδιά του Πρωταθλητή. Στις κρίσιμες επιθέσεις η μπάλα πήγε στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που στις βολές ήταν αλάνθαστος και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε -έστω και δύσκολα- με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα.

Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-26, 35-45, 62-58, 86-83

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Σπανούλης 15(1), Μπετσίροβιτς 9(1), Μπατίστ 10, Ζίζιτς 9, Χατζηβρέττας 2, Ντικούδης 1, Τσαρτσαρής 7(1), Διαμαντίδης 14(2), Ουίνστον 8(1), Βούγιανιτς 1, Γιασικεβίτσιους 11(1).

Ρόμα (Ρέπεσα): Τζιακέτι, Φούτσκα 6, Τονόλι, Στέφανσον 25(5), Ντρέτζερ, Λόρμπεκ 18(1), Ρέι 8, Ούκιτς 7(1), Γκαμπίνι 5(1), Χόκινς 14(2).

Βραβεύσεις πριν το τζάμπολ


Eορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ πριν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων που διεξάγονται ευρωπαϊκά κύπελλα, ο κομισσάριος της Ευρωλίγκα Τζόρντι Μπερτομέου βράβευσε τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Ντέγιαν Μποντίρογκα μέσα σε αποθέωση. Τα μάτριξ του γηπέδου έδειχναν εικόνες από παλαιότερους αγώνες της διοργάνωσης.

Ομπράντοβιτς: "Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα"


Mετά το τέλος του αγώνα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος. "Ήταν ο πρώτος μας αγώνας με φιλάθλους μετά τους περσινούς τελικούς στην Ελλάδα. Ήταν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα και αναμφισβήτητα οι οπαδοί μας, μας "έσπρωξαν" στη νίκη. Παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα και όπως είπα και χθες δείξαμε ακόμα ότι δεν είμαστε έτοιμοι.

Παίξαμε καλά στην τρίτη περίοδο, όπου αλλάξαμε τον ρυθμό του αγώνα, ενώ στο τέλος παίξαμε έξυπνα στην επίθεση. Διαθέτουμε παίκτες πολύ ποιοτικούς και στο τρίτο δεκάλεπτο καταλάβαμε πως πρέπει να παίξουμε. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, μιας και η Ρόμα έπαιξε πολύ καλά. Για μας όταν φτάσαμε στο +9 έπρεπε να παίξουμε πιο ήρεμα για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Παρά το ότι έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας, επαναλαμβάνω πως πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Κάποιοι παίκτες δεν είναι ακόμα έτοιμοι και για αυτό πρέπει να δουλέψουμε σκληρά".

Σχετικά με τις βραβεύσεις που έγιναν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο "Ζοτς" σχολίασε: "Ήταν πολύ όμορφο αυτό που διοργάνωσε η Ευρωλίγκα και όλοι πρέπει να είναι υπερήφανοι που συμμετέχουν σε αυτό το όμορφο πρωτάθλημα".

Ρέπεσα: "Λυπάμαι που χάσαμε"


Από την πλευρά του ο Γιασμίν Ρέπεσα ανέφερε: "Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε το παιχνίδι. Λυπάμαι που χάσαμε. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κανείς πως χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας στο τέλος, κάνοντας δύο μεγάλα λάθη.

Αρχικά μετά το τάιμ άουτ όταν ήμασταν μπροστά τέσσερις πόντους, έγινε λάθος συνεννόηση στην άμυνα και το δεύτερο ήταν η λάθος πάσα του Χόκινς. Είχαμε αρκετά προβλήματα, με τραυματισμούς για αυτό και είμαι ικανοποιημένος για το πώς παίξαμε τουλάχιστον 25' και ελέγξαμε τον ρυθμό. Eίμαστε σε ένα πολύ δυνατό όμιλο, αλλά είμαστε μία σταθερή ομάδα και θα πρέπει να παραμείνουμε αν θέλουμε να κοντράρουμε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός".































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ