Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Καπογιάννη - Πρέκας στο Sport24.gr

Καπογιάννη - Πρέκας στο Sport24.gr

Το Sport24.gr φιλοξενεί την Ελένη Καπογιάννη (Ελληνικό) και τον Πέτρο Πρέκα (Παναθηναϊκός), ζητώντας τη δική τους οπτική για τη σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών.

Αύριο το μεσημέρι (19/4, 14:00) το Ελληνικό ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης των σκήπτρων που κατέκτησε πέρσι. Ή αν προτιμάτε, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον θρόνο του Πρωταθλητή Ελλάδας, μετά από απουσία ενός έτους. Οι ομάδες προκρίθηκαν στους τελικούς, κάνοντας... χρήση του πλεονεκτήματος που είχαν μέχρι τώρα στα πλέι οφ. Έστω και αν το "τριφύλλι" κινδύνευσε να μείνει εκτός νυμφώνος, μετά την εντός έδρας ήττα που υπέστη από τον Πρωτέα Βούλας.

Όπως και να έχει, αυτό που μετράει είναι πως οι "πράσινες" θα αντιμετωπίσουν τις "μπλε" (και αντίστροφα) με φόντο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή, στην Α1 Γυναικών. Το Sport24.gr ζήτησε από τους προπονητές των δύο ομάδων να καταθέσουν την άποψή τους για τη σειρά των τελικών, με την Ελένη Καπογιάννη (Ελληνικό) και τον Πέτρο Πρέκα (Παναθηναϊκός) να απαντούν σε ερωτήσεις, που αφορούν τη μεταξύ τους μονομαχία.

Η ομάδα που έχει το άγχος σε αυτή τη σειρά είναι το Ελληνικό;

Ελένη Καπογιάννη: " Δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα, γιατί δεν θεωρούμε πως είμαστε φαβορί. Θα πάμε στους τελικούς με την ίδια λογική που πήγαμε σε όλα τα παιχνίδια που προηγήθηκαν".

Πέτρος Πρέκας: " Από την αρχή της χρονιάς ξεκινήσαμε να λέμε ότι κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Κοιτάμε μόνο τον πρώτο τελικό. Το Ελληνικό είναι πολύ έμπειρη ομάδα, με βαθύ ρόστερ και ικανό προπονητικό τιμ. Δε νομίζω να έχουν πίεση γιατί ξέρουν πως να το διαχειριστούν".

Τι είναι αυτό που θα ξεχωρίσει την ομάδα σας έναντι του αντιπάλου;

Ελένη Καπογιάννη: " Η ποιότητα που έχει αυτή η ομάδα. Θεωρώ ότι διαθέτουμε το καλύτερο ρόστερ στη χώρα. Σημαντικό όμως θα είναι επίσης να έχουμε διάρκεια σε αυτούς τους αγώνες. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την έλλειψη ρυθμού γιατί δεν είχαμε αγώνες το τελευταίο διάστημα".

Πέτρος Πρέκας: " Δεν σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα. Μόνο το πρώτο παιχνίδι. Ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά θα κάνουμε και την Κυριακή. Μέσα από την ομαδική δουλειά και ενέργεια που βγάζουν τα παιδιά".

Το πλεονέκτημα έδρας είναι τόσο σημαντικό για την Α1 Γυναικών;

Ελένη Καπογιάννη: " Αν ήταν κάποια άλλη ομάδα και όχι ο Παναθηναϊκός, θα έλεγα πως δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Για τον Παναθηναϊκό όμως, το πλεονέκτημα της έδρας είναι μεγάλο "συν". Για τις υπόλοιπες ομάδες δεν θεωρώ πως παίζει τόσο μεγάλο ρόλο".

Πέτρος Πρέκας: " Είναι σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας, ιδίως όταν το έχει ο Παναθηναϊκός γιατί ο κόσμος δίνει άλλη δυναμική. Θα ήταν καλύτερο για εμάς να είχαμε το πλεονέκτημα. Αυτό που λέω πάντως είναι πως τα στατιστικά και οι έδρες είναι για σπάνε".

Τι θα κοιτάξετε να περιορίσετε στον αντίπαλο;

Ελένη Καπογιάννη: " Για να πω την αλήθεια, αυτό που με ανησυχεί περισσότερο απ όλα είναι ότι έχουμε καιρό να παίξουμε. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να περιορίσουμε τη δράση της Όλιβερ, που είναι βαρόμετρο για τη γενικότερη λειτουργία του Παναθηναϊκού".

Πέτρος Πρέκας: " Αυτό που θέλουμε πάρα πολύ είναι να ελέγξουμε το ρυθμό. Το Ελληνικό πιέζει πάρα πολύ και έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας. Πρωταρχικός μας στόχο είναι να πάρουμε τα ριμπάουντ και να περιορίσουμε τα λάθη μας".

Οι ψηλές ή οι κοντές θα κάνουν τη διαφορά;

Ελένη Καπογιάννη: " Κατά τη γνώμη μου, ο Παναθηναϊκός θα στηριχθεί στην Όλιβερ. Αυτή είναι η δύναμη πυρός του. Όσον αφορά εμάς, θα κριθούν όλα από την επιθετική άμυνα που παίζουμε και τον γρήγορο ρυθμό".

Πέτρος Πρέκας: " Το Ελληνικό έχει μία πολύ ποιοτική ομάδα. Έχει ισορροπία κοντά και μακριά από το καλάθι, άρα δεν μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα δύο κομμάτια. Για να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να έχεις καλή απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Θεωρώ ότι κι εμείς έχουμε ισορροπία. Έχουμε δύναμη στο καλάθι λόγω της Όλιβερ αλλά και στην περιφέρεια διαθέτουμε πολύ έμπειρες και ικανές παίκτριες".

Τι βολεύει την ομάδα σας; Ο γρήγορος ή ο αργός ρυθμός;

Ελένη Καπογιάννη: " Θέλουμε τον γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τα δικά μας "θέλω" στο παρκέ. Ακόμα όμως κι αν πάνε οι αγώνες σε αργό ρυθμό, η ομάδα μπορεί να αντεπεξέλθει".

Πέτρος Πρέκας: " Στο σύγχρονο μπάσκετ είναι πολύ σημαντικό να έχει ισορροπία, να ξέρεις πότε πρέπει να τρέξεις και πότε να πας σε μεγάλη επίθεση. Δεν μπορείς να επιλέξεις το ένα ή το άλλο στυλ για σαράντα λεπτά αγώνα. Θα πρέπει να έχουμε την ηρεμία για να επιλέξουμε το σωστό κάθε φορά. Κι επειδή το Ελληνικό έχει γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε".

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ