ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Καναδάς: Μάρεϊ, Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και άλλοι 9 NBAερς δεσμεύτηκαν για μία 3ετία με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ
Ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ Ⓒ 2021 JEFF CHIU/ ASSOCIATED PRESS

Η Ομοσπονδία του Καναδά ανακοίνωσε ότι 11 NBAερς, συμπεριλαμβανομένων των Τζαμάλ Μάρεϊ (Νάγκετς), Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (Θάντερ) και Ντίλον Μπρουκς (Γκρίζλις) δεσμεύτηκαν για μία 3ετία ότι θα ενισχύουν την εθνική της χώρας με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Καναδάς θέλει να επιστρέψει στην ελίτ. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποσπάσει τριετή δέσμευση από 14 παίκτες - 11 εκ των οποίων είναι NBAερς - για ενίσχυση της ομάδας με πρώτο στόχο την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και μεγάλο στόχο την εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Οι παίκτες που ανακοίνωσαν οι Καναδοί είναι πραγματικά... ένας κι ένας, με το μόνο πραγματικά μεγάλο όνομα που απουσιάζει να είναι αυτό του Άντριου Γουίγκινς των Γουόριορς. Στην λίστα ωστόσο υπάρχουν κανονικά ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ των Νικς και ο Ντίλον Μπρουκς των Γκρίζλις.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αποτυχημένη παρουσία των Καναδών ήρθε στο Προολυμπιακό τουρνουά που διοργάνωσαν τον Ιούλιο του 2021, όταν απέτυχαν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την Τσεχία.

Αναλυτικά η 14αδα που ανακοίνωσαν οι Καναδοί:
Γκαρντ: Τζαμάλ Μάρεί (Νάγκετς), Λου Ντορτ (Θάντερ), Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (Θάντερ), Κέβιν Πάνγκος (free agent), Κόρι Τζόζεφ (Πίστονς)
Φόργουορντ: Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ (Μπλέιζερς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Νικς), Όσε Μπρίσετ (Πέισερς), Ντίλον Μπρουκς (Γκρίζλις), Κέλι Ολίνικ (Πίστονς)
Σέντερ: Κεμπ Μπερτς (Ράπτορς), Ντουάιτ Πάουελ (Μάβερικς), Μέλβιν Τζιμ (Τσεντεβίτα-Ολίμπια), Ζακ Έντι (Περντιού)

Όπως γίνεται σαφές, οι NBAερς της χώρας δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα "παράθυρα" της FIBA μεσούσης της σεζόν στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρόλα αυτά, οι συγκεκριμένοι 14 παίκτες δείχνουν έτοιμοι να βοηθήσουν όποτε θα είναι διαθέσιμοι, σε ένα σημαντικό μπάσκετ για το μπάσκετ στον Καναδά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA FIBA ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ