ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Καλάθης: "Μεγάλος στόχος το μετάλλιο, αλλά προηγούνται πολλά παιχνίδια"

Ο Νικ Καλάθης
Ο Νικ Καλάθης EUROKINISSI

Ο Νικ Καλάθης παραδέχθηκε ότι το μετάλλιο είναι ο μεγάλος στόχος της Εθνικής Ανδρών, τονίζοντας όμως ότι μέχρι να γίνουν τέτοιες σκέψεις μεσολαβούν αρκετά παιχνίδια. "Κρύβουν παγίδες τέτοιες διοργανώσεις" δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Η Εθνική Ανδρών απέχει 13 χρόνια από το βάθρο μίας μεγάλης διοργάνωσης. Ο Νικ Καλάθης το γνωρίζει αυτό. Αντιλαμβάνεται την δίψα του κόσμου. Ξέρει τις απαιτήσεις. Τονίζει όμως ότι πριν φτάσουν μέχρι εκεί οι σκέψεις μεσολαβούν αρκετά παιχνίδια.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στα ΜΜΕ στο πλαίσιο της εκδήλωσης του ΟΠΑΠ, μεγάλου χορηγού της Εθνικής Ανδρών, όπου έκανε μεν λόγο για τον στόχο του μεταλλίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι το πρώτο μέλημα είναι να κατακτήσει η Ελλάδα την πρώτη θέση στον όμιλό της.

Αναλυτικά ο Νικ Καλάθης δήλωσε:

"Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, είχαμε έναν μήνα να γνωριστούμε καλύτερα. Προφανώς είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά ελπίζω να είναι όλοι πλέον υγιείς. Ο στόχος είναι να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Το μετάλλιο είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά προηγούνται πολλά παιχνίδια.

Πρώτο μας μέλημα είναι να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και μετά να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας. Υπάρχουν τα power rankings, αλλά δεν είμαι σίγουρος Πιστεύω πάντως έχουμε τις δυνατότητες να είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στο Ευρωμπάσκετ και ελπίζω να το δείξουμε.

Τα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου είναι τα πιο σημαντικά, οπότε θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι από την πρώτη μέρα. Κάθε μέρα θα είναι δύσκολη στη διοργάνωση, κάθε παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, με διαφορετικά εμπόδια και τακτική. Ελπίζω να παίξουμε καλό μπάσκετ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ, που είναι τεράστια βοήθεια για μας. Ελπίζω να εκπροσωπήσουμε τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωμπάσκετ".

Λαρεντζάκης: "Όλοι μας θέλουμε μετάλλιο, αυτές οι διοργανώσεις κρύβουν παγίδες"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στα όνειρα που κάνουν όλοι για ένα μετάλλιο, προσπαθώντας και αυτός ωστόσο να τονίσει ότι σε μία διοργάνωση όπως το Eurobasket όλα είναι ανοιχτά

Αναλυτικά ο διεθνής γκαρντ τόνισε: "Είμαστε έτοιμοι, ανυπομονούμε πολύ για αυτό το τουρνουά. Θεωρώ πως η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και θα είναι ακόμη καλύτερα όταν επιστρέψουν και οι τραυματίες. Στόχος είναι να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μπούμε στα νοκ άουτ και μετά από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Δεν θέλουμε να θέτουμε υψηλούς στόχους, δεν είναι ότι μας βαραίνει, αλλά ξέρουμε ότι αυτές οι διοργανώσεις κρύβουν παγίδες. Πάμε συγκεντρωμένοι, σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ώστε να φτάσουμε μακριά. Όλοι μας θέλουμε μετάλλιο. Θα παίξει μεγάλο ρόλο το πόσο θα είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι.

Έχουμε δύσκολα παιχνίδια στο ξεκίνημα, παίζουμε νωρίς με την Ιταλία που είναι οικοδέσποινα και θα αγωνιστεί σε γεμάτο γήπεδο. Θα είναι ένα καλό τεστ για μας, αλλά πιστεύω πως έχουμε δουλέψει τόσο καλά, που θα είμαστε όπως πρέπει.

Σίγουρα ήταν πρόβλημα οι τραυματισμοί, αλλά η ομάδα θα είναι έτοιμη. Είναι πολύ σημαντική για μας η βοήθεια του ΟΠΑΠ, που διαχρονικά στηρίζει τον αθλητισμό. Τον ευχαριστούμε που μας στηρίζει"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET 2022 EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ