ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ίβκοβιτς: "Παίζουν στο φάιναλ-φορ ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ;"

Ίβκοβιτς: "Παίζουν στο φάιναλ-φορ ΠΑΟΚ και ΚΑΟΔ;"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στην απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μην γίνουν τελικοί πριν το φάιναλ-φορ.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανιωνίου στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε για τη νίκη επί της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στην απόφαση του ΕΣΑΚΕ να μην γίνουν τελικοί πριν το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

" Εάν τελειώσει αυτή η σειρά 3-0, μπορεί βέβαια να πάει και στα πέντε παιχνίδια, αλλά αν τελειώσουν και οι δύο σειρές με 3-0, τότε δεν θα είναι καλό η ομάδα να έχει 12-13 μέρες χωρίς παιχνίδια. Ό,τι είχα να πω, το είπα στη Θεσσαλονίκη", δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

" Αν το Σάββατο αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ και η τηλεόραση να παίξουμε Τρίτη, τι να πω; Αφού δεν θα γίνει τελικός πριν το Final Four, τότε γιατί δεν παίζαμε ανά τρεις μέρες με Πανιώνιο. Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ψήφισαν υπέρ στο να γίνουν τελικοί μου είπαν. Δηλαδή ο ΚΑΟΔ και ο ΠΑΟΚ παίζουν στο φάιναλ-φορ; Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά".

Έπειτα τονισε: " Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Εγώ επέστρεψα μαζί με τον Ομπράντοβιτς το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη, είδαμε το ντέρμπι και είδαμε πως μπορεί να γίνουν ντέρμπι πριν από σημαντικά ματς. Και τώρα για τις φήμες και ποιος ψήφισε υπέρ και ποιος κατά, εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν διαβάζω ούτε εφημερίδες, ούτε τίποτα. Τι να πω τώρα… Εγώ είμαι πάντα εδώ να μιλήσουμε και δεν κρύβομαι".

Για την αναμέτρηση δήλωσε: " Ήμασταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο όπως και στο δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η άμυνα μας δεν ήταν καλή. Η άμυνα ήταν προβληματική ειδικά μετά τα πικ εν ρολ και κάπου ήταν λογικό για εμένα αυτό. Αλλάξαμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και κερδίσαμε δίκαια, εγώ ετοιμάζω παιχνίδι-παιχνίδι την ομάδα και τώρα θα ετοιμαστούμε για το δεύτερο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο για την παρουσία του".

Όσον αφορά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια δήλωσε: " Η Παρτιζάν έκανε μεγάλη εκδήλωση στο Βελιγράδι για τη δική της κατάκτηση και ήμουν και εγώ καλεσμένος, αλλά δεν πήγα αφού είχαμε προπονήσεις. Θα μπορούσαμε και εμείς να κάνουμε κάτι, αλλά δεν κάναμε τίποτα, δυστυχώς, χρόνια πολλά λοιπόν".

Μπαρτζώκας: "Η ανομία ή η ισονομία;"

Ο προπονητής του Πανιωνίου, Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε από την πλευρά του: " Μετά την εκπλήρωση του στόχου που ήταν η είσοδος στην τετράδα και η έξοδος στο Eurocup καλούμαστε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Πρέπει να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και να έχουμε μεγάλο χρόνο ανταπόκρισης στο παιχνίδι,. Σε βάθος χρόνου μετράει η έλλειψη λύσεων. Κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα ίσα στα ριμπάουντ.

Είναι δύσκολο γήπεδο για τους σουτέρ μας, επειδή η κερκίδα είναι μακριά και έχουν συνηθίσει στο γήπεδο μας. Κάναμε καλή προσπάθεια, επειδή καταφέραμε να ζορίσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν θέλουμε να είναι διαδικαστική η σειρά αυτή. Είναι καλό να παίζεις απέναντι στους καλύτερους όσο το δυνατόν περισσότερο".

Στη συνέχεια ανέφερε: " Το να μπεις στον ανταγωνισμό Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε βάζει κόντρα σε πολλούς. Κληθήκαμε να παίξουμε τρία ματς με το Ρέθυμνο σε μικρό διάστημα, ξέρω πόσο πολύ θέλουμε να τελειώσει νωρίς το πρωτάθλημα για την Εθνική. Αφού υπάρχει πίεση να τελειώσει νωρίς το πρωτάθλημα λόγω Εθνικής γιατί δεν έχουμε τελικούς πιο νωρίς; Και εμείς θα έχουμε μεγάλο κενό για τους μικρούς τελικούς με τον Κολοσσό Ρόδου. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανομία ή η ισονομία. Δεν ξέρω ακριβώς".

Τέλος, πρόσθεσε: " Για να κερδίσει ο Πανιώνιος τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό πρέπει να τον βρει σε αδύναμη στιγμή. Γιατί να μην γίνει αυτό στην Ελλάδα; Μας ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Ο στόχος του Πανιωνίου είναι να κερδίσει αυτές τις ομάδες. Στόχος μας ήταν η τετράδα και η Ευρώπη, ανεξάρτητα των χρημάτων που απαιτούνται. Και ο Πανιώνιος μπορεί να τα καταφέρει, όπως με το Μαρούσι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ