STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ίβκοβιτς: "Να είμαστε απόλυτα έτοιμοι"

Ίβκοβιτς: "Να είμαστε απόλυτα έτοιμοι"
INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενημέρωσε πως θα ακολουθήσει σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, προκειμένου να επιτευχθεί η νίκη-πρόκριση επί του Άρη

Στα δύο διαφορετικά αγωνιστικά πρόσωπα που επέδειξε η ομάδα του στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη (85-66) στάθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Ολυμπιακού.

Ο Σέρβος προπονητής αναφέρθηκε και στην απουσία του Γκετσεβίτσιους, τονίζοντας πως αυτός και οι συνεργάτες του θα περιμένουν το πως θα πάει η αποθεραπεία του παίκτη.

"Ήταν δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο ήθελε πολύ χρόνο η ομάδα ώστε να βρει ρυθμό. Δεν ελέγξαμε σωστά το παιχνίδι και δεν είμαι ικανοποιημένος", υπογράμμισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και συνέχισε:

"Από το ξεκίνημα κάναμε λάθη και είχαμε ορισμένες κακές επιλογές. Κάναμε 8 λάθη πρώτο ημίχρονο και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Επίσης είχαμε πρόβλημα στις ασίστ. Δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε στο πρώτο μέρος.

Ο Άρης έπαιξε καλά και το πάλεψε το παιχνίδι. Ήταν καλός και στα τρίποντα ως ένα σημείο, αλλά μετά τους περιορίσαμε. Στην επανάληψη παίξαμε καλύτερα στην επίθεση, τρέξαμε στο γήπεδο και βελτιωθήκαμε στην άμυνα.

Σαν ομάδα, πλέον, συνεχίζουμε την προετοιμασία μας ενόψει Γαλατάσαραϊ. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι . Θα έχουμε προπονήσεις τόσο την Κυριακή, όσο και την Καθαρά Δευτέρα.

Τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας στην Ευρώπη και να πάρουμε την πρόκριση. Ο Γκετσεβίτσιους είχε πρόβλημα στην πλάτη από την Μόσχα. Ο γιατρός μας, ο κ. Παπαγιαννόπουλος του έκανε την επέμβαση με επιτυχία, καθάρισε την κύστη και περιμένουμε πως θα πάει η αποθεραπεία.

Είναι στο νοσοκομείο ο Μαρτίνας, να δούμε πως θα πάει στη συνέχεια. Δεν γινόταν αλλιώς. Έπρεπε να την κάνει τώρα, γιατί είχε μολυνθεί το σημείο στην πλάτη και ο παίκτης πονούσε. Μακάρι να προλάβει το ματς με την Γαλατασαράι. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες".

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κατσίβελης υπογράμμισε: " Συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη για την προσπάθεια. Δεν παίξαμε όσο καλά θα θέλαμε. Δεν μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και κάναμε ορισμένα λάθη. Μας περιόρισε για 25 λεπτά στις ασίστ, ενώ στην επίθεση δεν μας άφηνε να τρέξουμε στο γήπεδο και να φτάσουμε στο εύκολο καλάθι.

Στη συνέχεια, όμως, κάναμε κλεψίματα μετά, τρέξαμε στο γήπεδο, βελτιώσαμε την επιθετική μας λειτουργία, πήραμε διαφορά στο ματς και φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Τώρα σκεφτόμαστε το ματς με την Γαλατασαράι. Πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι τελικός και θα πρέπει να το κερδίσουμε ώστε να πάρουμε την πρόκριση".

Αλεξανδρής: "Αντέξαμε για 32 λεπτά"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής από την πλευρά του υποστήριξε ότι η ομάδα του έμεινε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 32' αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να παραμείνει μέσα στο ματς:

"Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Όσο είχαμε δυνάμεις το παλέψαμε. Ξέραμε πως θα θέλει να κάνει μία καλή εμφάνιση ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα στην Μόσχα και ήμασταν έτοιμοι για αυτό. Για 32 λεπτά αντέξαμε και είχαμε επαφή στο σκορ, αλλά μετά δεν μπορέσαμε.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πολύ δυνατό και έχει πολλές λύσεις, οι οποίες μίλησαν στην 4η περίοδο. Μας πίεσαν σε όλο το γήπεδο, στο τέλος έπαιξαν καλύτερα στην επίθεση και πήραν διαφορά. Η διαφορά στο σκορ αντικατοπτρίζει σίγουρα την διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά νομίζω πως βάση της δικής μας εμφάνισης, το τελικό σκορ, αυτό το +19, μας αδικεί.

Καταφέραμε να δυσκολέψουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και αυτό μας ικανοποιεί ως ένα βαθμό. Εύχομαι ολόψυχα στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία στην Ευρώπη. Εμείς, πλέον, θα δουλέψουμε σε κάποια βασικά κομμάτια του παιχνιδιού μας ώστε να βελτιωθούμε και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Άρης έχει μία περήφανη ιστορία και παίζουμε για αυτή".

Τέλος, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σχολίασε: "Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολο ματς. Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα γινόταν και το παλέψαμε το ματς. Στο τέλος, όμως, μας βγήκε κούραση, καθώς προερχόμαστε και από ένα ματς στην Μόσχα. Πολλά τα ταξίδια τις τελευταίες μέρες και μας έχουν επηρεάσει.

Καταφέραμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό για 32 λεπτά, αλλά μετά μίλησε η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έπαιξε καλύτερα σε όλο το παιχνίδι πήρε την διαφορά στο τέλος και "καθάρισε" το ματς".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ