ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Η Lega Basket "υιοθετεί" τον Μπόρις Ρίτζικ για το υπόλοιπο της σεζόν

Ιταλία: Η Lega Basket "υιοθετεί" τον Μπόρις Ρίτζικ για το υπόλοιπο της σεζόν

Κατόπιν απόφαση της Ιταλικής Ομοσπονδίας, ο Μπόρις Ρίτζικ θα έχει το δικαίωμα να σφυρίξει στους εναπομείναντες αγώνες της Lega Basket, σε μια κίνηση στήριξης του 45χρονου διαιτητή από την Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Μεταξύ αυτών (και) του Μπόρις Ρίτζικ, ο οποίος είχε τον άχαρο ρόλο να διευθύνει το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στις 24 Φεβρουαρίου, λίγες μόλις ώρες μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε μια κίνηση συμπαράστασης, ο πρόεδρος της FIP (Ιταλική Ομοσπονδία) αποφάσισε να επιστρέψει στον 45χρονο διαιτητή να σφυρίξει στους εναπομείναντες αγώνες της Lega Basket, τόσο για τη regular season όσο και για τα playoffs.

Ο έμπειρος διαιτητής της EuroLeague εξήγησε μάλιστα στην "Corriere della Serra" πως "για μέρες ήμουν χαμένος, μετά σκέφτηκα πως η ζωή συνεχίζεται. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος, επομένως πρέπει να παραμείνουμε επαγγελματίες σε ό,τι κάνουμε. Είμαι διαιτητής, οπότε αυτό είναι που θα συνεχίσω να κάνω".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ