ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Δίλημμα ανάμεσα σε ΝτιΒιντζέντζο και Γιούμπανκς για την θέση του νατουραλιζέ

Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο
Ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο Ⓒ 2024 PETER K. AFRIYIE/ ASSOCIATED PRESS

Η Ιταλία ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα της για τα προκριματικά του EuroBasket 2025, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να αναφέρεται στο δίλημμα που υπάρχει για την θέση του νατουραλιζέ ανάμεσα στους Ντρου Γιούμπανκς και Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο.

Η Ιταλία υποδέχεται σήμερα (22/2) την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν (21:30, Novasports Prime) στην πρεμιέρα των προκριματικών του EuroBasket 2025, ωστόσο παράλληλα δουλεύει με το βλέμμα στο μέλλον και τον παίκτη που θα καλύψει την θέση του νατουραλιζέ σε κάποια τελική φάση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τζιάνι Πετρούσι αποκάλυψε ότι πλέον υπάρχει μεγάλο δίλημμα, αφού οι "ατζούρι" σκέφτονται τις περιπτώσεις του (σούτινγκ γκαρντ των Νικς), Ντόντε ΝτιΒιντζέντζο και του (σέντερ των Σανς) Ντρου Γιούμπανκς.

"Δουλεύουμε την περίπτωση του Γιούμπανκς και ελπίζουμε να προλάβουμε. Για την περίπτωση του Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο ενημερωθήκαμε τις τελευταίες ημέρες από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Είμαι χαρούμενος που υπάρχει ενδιαφέρον για την εθνική Ιταλίας, αυτό δείχνει ότι δεν μας ξεχνάνε".

Για την ιστορία, τότε ο Γιούμπανκς όσο και ο ΝτιΒιντζέντζο έχουν ιταλικές ρίζες, αλλά ακόμα κι έτσι θα έπιαναν θέση νατουραλιζέ. Η Ιταλία προφανώς και θα προτιμούσε να δώσει αυτή την θέση στον Πάολο Μπανκέρο, αλλά ο σταρ των Ορλάντο Μάτζικ επέλεξε το καλοκαίρι να ενισχύσει την Team USA.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ EUROBASKET NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ