ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Καντζούρης : "Ο όμιλος της Εθνικής είναι πολύ δυνατός, αλλά πάμε να κάνουμε κάτι που θα θυμόμαστε για πάντα"

Καντζούρης : "Ο όμιλος της Εθνικής είναι πολύ δυνατός, αλλά πάμε να κάνουμε κάτι που θα θυμόμαστε για πάντα"
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Καντζούρης, ένας εκ των συνεργατών του Βασίλης Σπανούλη μίλησε στην εκπομπή "Άμεσο Ριπλέι" του ΕΟΚ Web Radio για την προσπάθεια που θα κάνει η Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ίδιος τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ταξιδέψει στο Παρίσι με το σκεπτικό ότι υπάρχει η ευκαιρία να γίνει κάτι που θα θυμόμαστε για πάντα.

Ο Ηλίας Καντζούρης, ένας από τους συνεργάτες του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Ελλάδας, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και αναφέρθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους στόχους που θα τεθούν για το Παρίσι, αλλά και στο πώς θα καλυφθεί η ενδεχόμενη απουσία του Κώστα Αντετοκούμπο.

Για την προετοιμασία που έγινε στο Προολυμπιακό και τις δηλώσεις του κόουτς Σπανούλη ότι η Εθνική είναι μια ομάδα που φοβάται να χάσει:

"Έτσι όπως ήταν η φιλοσοφία του κόουτς έπρεπε να βάλουμε λίγα και καλά πράγματα που θα ήταν λειτουργικά και το κάναμε. Τίποτα δεν έχει σημασία αν οι παίκτες δεν έχουν έρθει με την κατάλληλη προσέγγιση, τη θέληση να συνεργαστούν όλοι μαζί και να μπορέσει η Εθνική να κάνει πράγματα, όμως οι αθλητές ανταποκριθήκαν στο 200%. Υπήρχε ένα εκπληκτικό κλίμα απ’ την πρώτη μέρα, ήταν όλοι στην ίδια “σελίδα” και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Αυτό που είπε ο κόουτς είναι το “Α” και το “Ω”. Αν μπαίνει κάποιος μέσα και έχει στο μυαλό του τις αρνητικές σκέψεις, τις περισσότερες φορές αυτό επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Αν υπάρχει κάτι μεγάλο σε αυτήν την ομάδα είναι η θετική ενέργεια και η πίστη, ότι κάνουμε κάτι όλοι μαζί, είμαστε στην ίδια “σελίδα”, έχουμε στόχο να εκπροσωπήσουμε τη πατρίδα μας και τη χώρα μας. Τα παιδιά βοήθησαν στο μέγιστο έτσι ώστε όλα όσα είχε ο κόουτς Σπανούλης στο μυαλό του να μπορέσουν να γίνουν πραγματικότητα μέσα στο παρκέ."

Σχετικά με τον όμιλο της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

" Είναι εξαιρετικά δυνατός, αλλά όλοι έχουμε την πεποίθηση ότι θα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Θα πάμε εκεί έχοντας στο μυαλό μας ότι έχουμε μια ευκαιρία ζωής να κάνουμε κάτι που θα το θυμόμαστε για πάντα. Δε θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα που θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα παραπάνω μπασκετικά. Πρέπει να έχουμε την υγεία μας και να πάμε εκεί προκειμένου να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μιλάμε για πραγματικά εξαιρετικές ομάδες και εξαιρετικά ρόστερ, αλλά και αυτοί πρέπει να προβληματιστούν απέναντί μας, γιατί δείξαμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Η μεγαλύτερη ελπίδα μας είναι ότι το κίνητρο που θα έχουμε εμείς θα είναι το μεγαλύτερο απ’ όλες τις ομάδες.'

Για τον πρώτο αντίπαλο στο Παρίσι, τον Καναδά:

"Έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε και για τις τρεις ομάδες. Δεν έχουμε εισέλθει σε πάρα πολλές λεπτομέρειες, δεν έχουμε ακόμα αναλύσει όλες τις ομάδες. Πιστεύω ότι και οι τρεις ομάδες είναι υψηλού επιπέδου μπορεί το ρόστερ των Καναδών να έχει κάποια επιπλέον πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά και οι Αυστραλοί και οι Ισπανοί έχουν πάρα πολύ καλές ομάδες. Δε θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια ομάδα, όλα τα ματς θα τα παίξουμε υπό το ίδιο πρίσμα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα επιβάλουμε εμείς τα στοιχεία που μας κάνουν καλή ομάδα. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να το διασκεδάσουμε, αλλά παίζοντας με τον δικό μας τρόπο και τους δικούς μας μπασκετικούς κανόνες."

Αναφορικά με την πρόκριση και την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας στο Παρίσι:

"Μόνο και μόνο ότι θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας είναι κάτι τεράστιο στο δικό μας το μυαλό. Αν πάμε και τα δώσουμε όλα σε όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα γίνει ευρέως αντιληπτό, οπότε θα φύγουμε ικανοποιημένοι. Την πίεση προκειμένου να μπορέσουμε να φτάσουμε στα όριά μας πρέπει εμείς να τη βάζουμε στον εαυτό μας και το ένα θα φέρει το άλλο. Αν μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, είναι δεδομένο ότι θα το απολαύσουμε και, από ‘κει και πέρα, θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε."

Για το ενδεχόμενο απουσίας του Κώστα Αντετοκούνμπο :

"Ακόμη είναι νωρίς. Έχουν γίνει κάποιες σκέψεις. Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες θα πάμε στο δια ταύτα. Το πιο σημαντικό είναι όποιος έρθει να ενσωματωθεί στο σύνολο και με τις ανάγκες του συνόλου και να συνεισφέρει στη μπασκετική χημεία που έχει δημιουργηθεί. Είμαι σίγουρος πως όποιος έρθει θα μπορέσει κι αυτός να δώσει τη δική του ενέργεια, το δικό του στίγμα, προκειμένου να είναι ένα θετικό στοιχείο εντός της ομάδας. Είναι κάτι που πρέπει να μας δημιουργήσει σκέψεις για το τι παίκτης πρέπει να συμπληρώσει τους άλλους 11. Θεωρούμε ότι υπάρχουν λύσεις και όλα θα τα δούμε τις επόμενες μέρες."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ