ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Η Σλοβενία θέλει τον Κοκόσκοβ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Η Σλοβενία θέλει τον Κοκόσκοβ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023
FIBA

Τη συνδρομή του Ιγκόρ Κοκόσκοβ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 θέλει η Εθνική Σλοβενίας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ.

Τον Ιγκόρ Κοκόσκοβ θέλει να έχει στο πλευρό της η Εθνική Σλοβενίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Όχι όμως στο πόστο του προπονητή, όπως το 2017, όταν κατέκτησαν μαζί το EuroBasket, κάτι που ξεκαθάρισε ο ίδιος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Ματέι Έργιαβετς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του.

"Ναι οι υποψίες είναι σωστές, όμως έχουν μεταδοθεί λάθος στο κοινό. Όλοι πίστεψαν ότι πρέπει να γίνει προπονητής. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί χρειαζόμαστε έναν προπονητή που να μπορεί να κοουτσάρει και στα προκριματικά για επόμενο EuroBasket, στα παιχνίδια που θα γίνουν τον Νοέμβριο και το Φεβρουάριο. Ένας προπονητής του NBA δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Θέλουμε μαζί μας τον Ιγκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για να πάμε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Αν μπορούσαμε να βρούμε μια ικανοποιητική για όλες τις πλευρές λύση, θα θέλαμε σίγουρα να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας", ανέφερε ενδεικτικά μιας και ο Κοκόσκοβ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τεχνικό επιτελείο των Μπρούκλιν Νετς.

Σε ό,τι αφορά στην απόφαση της ομοσπονδίας να μην λύσει τη συνεργασία της με τον Αλεξάντερ Σέκουλιτς μετά την αποτυχημένη πορεία στο EuroBasket 2022 ανέφερε: "Δεν τέθηκε καν θέμα. Πριν από τρία χρόνια είχαμε συμφωνήσει ότι θα πάμε μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 αν προκριθούμε. Πριν τον Σέκουλιτς είχαμε συζητήσεις με τον Ιτούδη και με τον Πασκουάλ και ήμασταν κοντά σε συμφωνία. Είχαμε πει να υπογράψουμε ξένο προπονητή, αλλά τελικά προσλάβαμε τον Σέκουλιτς, που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός τότε, τώρα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Συζητήσαμε τι δεν λειτούργησε στο EuroBasket και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη".

Να θυμίσουμε ότι η Σλοβενία δεν γνωρίζει ακόμα τους αντιπάλους της για το Παγκόσμιο, αφού η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στη Μανίλα στις 29 Απριλίου.

TAGS ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ