ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ρεάλ είναι η καλύτερη πελάτισσα της Μπαρτσελόνα του Σάρας

EUROLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σκληρή όσο ποτέ και σχεδόν αλάνθαστη η Μπαρτσελόνα, συνέχισε την παράδοση που την θέλει με τον Σάρας στον πάγκο να νικάει διαρκώς τη Ρεάλ (8-3). Γιατί φουρκίστηκε ο Πάμπλο Λάσο και τι φώναξε στους διαιτητές οργισμένος ο Σέρχιο Γιουλ.

Ακόμη και από τη θέση του αουτσάιντερ η σκληρή και σχεδόν αλάνθαστη Μπαρτσελόνα, πήρε και αυτό το κλάσικο, σταματώντας τη φόρα της Ρεάλ Μαδρίτης που μετρούσε 21 νίκες στα 22 τελευταία της παιχνίδια. Κι αν αναρωτιέστε από ποιον είχε χάσει τελευταία φορά, σωστά υποθέσατε. Από τους "μπλαουγκράνα" ήταν, στην ευρωπαϊκή μονομαχία των δυο κορυφαίων ομάδων (10/12 στη Βαρκελώνη, σκορ 93-80).

Η βασίλισσα εξελίσσεται σε καλύτερη... πελάτισσα της Μπάρτσα του Σάρας, καθώς ηττήθηκε για πέμπτη σερί φορά σε κλάσικο, με το σκορ να είναι 8-3 στην εποχή του Λιθουανού κόουτς. Η Ρεάλ εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία της ACB (16-2) αλλά έχει και τρεις αγώνες περισσότερους από την Μπάρτσα που ακολουθεί με ρεκόρ 12-3.

Οι Καταλανοί που δεν βρίσκονταν στην καλύτερη στιγμή της χρονιάς (μετρούσαν τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία παιχνίδια) ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να παραμείνουν κοντά στην αιώνια αντίπαλο τους, αλλά και να ανακτήσουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση: "Θα μας βοηθήσει η νίκη στο κομμάτι της ψυχολογίας" παραδέχθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που κοιτούσε με θαυμασμό το χαρτί της στατισικής έχοντας κυκλώσει τον αριθμό 4. Αφορούσε τα λάθη της ομάδας του, πολύ λίγα φυσικά, για ένα τέτοιο ντέρμπι: "Είναι τρομακτική επίδοση. Σχεδόν θαύμα..." πρόσθετε.

Σε αντίθεση ο Πάμπλο Λάσο ήταν έτοιμος να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο. Η Ρεάλ έκανε όλα τα λάθη μαζεμένα στο δεύτερο ημίχρονο. Συνολικά 13, εκ των οποίων τα έντεκα απέφεραν καλάθι για την Μπαρτσελόνα. Για άλλη μια φορά οι Μαδριλένοι προδόθηκαν από τον "άσο". Την ώρα που κυρίως ο Λαπροβίτολα, αλλά και ο Καλάθης, που επανήλθε από τον τραυματισμό του, έδιναν τον σωστό ρυθμό στην Μπάρτσα, όλοι οι πλέι-μέικερ της Ρεάλ, έκαναν μια τρύπα στο νερό.

Όχι τόσο στο πρώτο μέρος, όσο στο δεύτερο με τον αλλοπρόσαλλο Τομά Ερτέλ που ταλαιπωρήθηκε από την άμυνα του Σέρχι Μαρτίνεθ και ήταν η γενεσιουργός αιτία για να προηγηθεί η Μπάρτσα με +12 πόντους (56-68). Ήταν η στιγμή που ο Λάσο διάλεξε ένα σχήμα με Αμπάλδε, Ρούντι και Γκος που έπαιξε... περισσότερο ξύλο από την Μπαρτσελόνα και με ένα 10-0 η Ρεάλ ξαναμπήκε στο ματς.

Ο Ρούντι αστόχησε στο τρίποντο που θα βαζε τη Ρεάλ ξανά μπροστά στο σκορ, η Μπάρτσα σκόραρε 10 σερί πόντους μόνο με βολές και όταν χρειάστηκε βρήκε από το χέρι του Νίκολα Μίροτιτς το καθοριστικό τρίποντο για να "καθαρίσει" το ματς. Επηρεασμένος ακόμη από τον κορονοϊό ο "Μίρο" ευστόχησε στο σουτ που πήγε τη διαφορά στο +8, 23'' πριν από το τέλος, βάζοντας οριστικό τέλος στις ελπίδες της Ρεάλ για ανατροπή.

Η Ρεάλ έδεινε πιο δυνατή στο πρώτο ημίχρονο, ίσως και λόγω της αίγλης του Φελίπε Ρέγιες, για χάρη του οποίου το ματς διακόπηκε στο ένατο λεπτό (9 ήταν τον νούμερο) και μέσα σε αποθέωση μαζί με τα παιδιά του, ο θρυλικός αρχηγός ανακοίνωνε την οριστική αποχώρηση του από τα γήπεδα: "Η ομάδα μου πιστεύω ότι εκπλήρωσε όλα τα όνειρα των Μαδριδίστας" είπε ο Ρέγες. Το φινάλε του ματς, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ονειρικό ήταν για τους γηπεδούχους

Ο εκνευρισμένος Λάσο

Φουρκισμένος ο Λάσο μετά τη λήξη του ματς, έδωσε το χέρι του στον Γιασικεβίτσιους με διάφορες κινήσεις και φωνές, που παρέπεμπαν σε μπινελίκια. Ο κόουτς της Ρεάλ δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, ούτε να επιτεθεί στους διαιτητές. Σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον: "Περισσότερο τα είχα με τους παίκτες μου και τον τρόπο που αντιμετώπισαν το ματς. Χάσαμε το μυαλό μας και δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε τη Ρεάλ. Δεν έχω να πω κάτι για τους διαιτητές, αν και θα πρέπει να δω κάποιες φάσεις γιατί ορισμένες καταστάσεις μας πλήγωσαν ιδιαίτερα..."

Ούτε ο Σάρας θέλησε να δώσει συνέχεια στο "επεισόδιο" με τον αντίπαλο προπονητή. Και δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία, γιατί όπως είπε ... δεν ανακατεύεται (sic) με τους ρέφερι: "Δεν θέλω να ασχοληθώ με τη διαιτησία. Εγώ παλεύω πάντα για το καλό της ομάδας και πολλές φορές επειδή φωνάζω πολύ στους παίκτες οι διαιτητές με τιμωρούν με τεχνικές ποινές!"

Η Ρεάλ διαμαρτύρεται για ένα φάουλ του Λαπροβίτολα πάνω στον Χάνγκα που δεν σφύριξαν οι διαιτητές, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι έδιναν με μεγαλύτερη ευκολία τα φάουλ σε βάρος των Μαδριλένιων. Ο Σέρχιο Γιουλ μάλιστα πιάστηκε από τις κάμερες της τηλεόρασης να φωνάζει "είστε αξιοθρήνητοι".

Θυμίζουμε ότι ο Γιουλ στην ήττα πριν από ένα μήνα στο Παλαού Μπλαουγκράνα είχε αποχωρήσει δείχνοντας στους οπαδούς της Μπάρτσα το... μεσαίο δάχτυλο του χεριού του.

Η Μπαρτσελόνα πάντως πήρε τη νίκη που ήθελε, καθώς είχε και περισσότερο μυαλό και μεγαλύτερη ευστοχία από μακριά (10/18 τρίποντα) αλλά και παίκτες κλειδιά σαν τον Κάιλ Κούριτς (4/5τρ) και τον Σερτάκ Σανλί, που στο δεύτερο ημίχρονο έκανε θραύση ευστοχώντας από μέση απόσταση (6/11δ) ακόμη κι από τη γραμμή του τρίποντου (1/2).

"Δείξαμε τη δύναμή μας. Είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και covid, αλλά σιγά-σιγά επανερχόμαστε εκεί που πρέπει" σχολίασε ο Τούρκος σέντερ, ενώ οι δυο ομάδες ετοιμάζονται ξανά για ένα ακόμη κλάσικο, σε λίγες μέρες, καθώς έρχεται το Copa Den Rey (17-20/2 στη Γρανάδα). Αν δεν συμβεί κάτι δραματικό, θα τους δούμε ξανά να μονομαχούν στον τελικό.

Η Ρεάλ που ξαναβρίσκει σιγά-σιγά όσους της έλειψαν πέρσι (Ρούντολφ και Ντεκ έπαιξαν την Κυριακή, όχι όμως και τον Τόμπκινς που έμεινε έξω από το ρόστερ του πρωταθλήματος) θα χρειαστεί να ξεπεράσει τα σύνδρομα της που μοιάζει πλέον να αντιμετωπίζει μόνιμα, κάθε φορά που βρίσκεται απέναντι στην Μπαρτσα, που μοιάζει να δημιουργεί -με τον Σάρας στον πάγκο- μια πελατειακή κυριαρχία.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ EUROLEAGUE LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ